Οι συντάκτριες του #followme κάνουν yoga και μοιράζονται την εμπειρία τους

+ ρεπορτάζ αγοράς για το γυμναστήριο
Οι συντάκτριες του #followme κάνουν yoga και μοιράζονται την εμπειρία τους



Σας το είχα πει και δεν με πιστεύατε, εμείς εδώ στα γραφεία του #followme δεν καθόμαστε στιγμή σε ησυχία. Μετά τα νυφικά που φορέσαμε, μετά τις κουμπάρες που ''παίξαμε'' και μετά τα μαγιό που δοκιμάσαμε, η επόμενη αποστολή είχε να κάνει με το fitness και την γυμναστική. Και επειδή όλες οι συντάκτριες του site, ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για να εντυπωσιάσουμε το φετινό καλοκαίρι με το μαγιό μας, το μάθημα yoga ήρθε και κούμπωσε.

Το γυμναστήριο ήταν ακριβώς απέναντι από την δουλειά (check), τα τέλεια ρούχα γυμναστηρίου τα βρήκαμε (check) και η διάθεση ήταν φυσικά ανεβασμένη (check). Tι άλλο χρειαζόμασταν; Φυσικά τον yogi! O Παντελής Νικολαϊδης ήταν ο ''τυχερός'' που με ένα και μόνο 60λεπτο μάθημα yoga, κατάφερε να συντονίσει 5 κορίτσια χωρίς να ακούγεται ''κιχ'' στην αίθουσα.

Για να πάρουμε μαζί μια γεύση από το μάθημα :

Συγκεντρωμένες όλες, πανέτοιμες να ξεκινήσουμε.

Ο Yogi προετοιμάζεται...

Σειρά είχε το πάτωμα!

Κλειστά τα μάτια, ηρεμία και καθαρή σκέψη στο μυαλό...

Η Ιωάννα σε στάση combra!

Kαι πάλι συγκέντρωση όλα τα κορίτσια!

Η στάση του δεύτερου πολεμιστή απαιτεί ισορροπία...

Stretching για την Δανάη και εμένα...

H στάση δέντρου με το ένα πόδι πάνω στο μηρό, αν και δύσκολη και απαιτητική, για την Ιώαννα ήταν παιχνιδάκι...

Πιο ψηλά...πιο ψηλά το πόδι!!!

Και τώρα τα δύσκολα, η στάση ''κερί''!

Μετά την στάση ''κερί'', σειρά είχε η χαλάρωση...

Και η καλύτερη ώρα ήρθε για όλες μας, κλειστά τα μάτια και ξεκούραση...

Γιατί όταν ο δάσκαλος είναι καλός, είναι κοντά σου όλη την ώρα, για να σε διορθώνει και να σε χαλαρώνει...

Ωραίο το μάθημα, αλλά ποια ήταν η εμπειρία μας από την yoga; Τα κορίτσια απαντούν :

Δανάη Γεωργαντά :

Από τότε που έπιασα δουλειά γραφείου είμαι πιο πιασμένη από ποτέ. Ξέρω ότι δεν κάθομαι σωστά αλλά η “σωστή” θέση είναι τόσο άβολη! Χάρηκα πολύ λοιπόν όταν άκουσα ότι θα πάμε για yoga. Κάναμε περίπου μία ώρα μάθημα. Η αλήθεια είναι ότι νόμιζα πως απλά θα γελάγαμε και θα κοροιδεύαμε η μία την άλλη αλλά τελικά ήμασταν πολύ σοβαρές. Στο τέλος ένιωθα αναζωογονημένη και είχα ξεπιαστεί. Και το bonus απ' όλα αυτά; Νομίζω πως όλες μας λίγο πολύ ερωτευτήκαμε τον γιόγκι! Μπορεί να μην ήταν το στυλ μας αλλά ήταν τόσο ζεν που έβγαζε κάτι ερωτικό.

Βάλια Ζαμπάρα :

Είχα κάνει άλλη μια φορά στο παρελθόν και το είχα βρει ελαφρώς βαρετό. Τώρα όμως ήταν πολύ διαφορετικά. Ίσως γιατί τα έχω πια τα χρονάκια μου και λίγο το αυχενικό, λίγο η μέση, λίγο ένα σαραβαλιασμένο γόνατο, με έκαναν να αναθεωρήσω. Και ένιωσα ότι γυμνάστηκα και ότι χαλάρωσα όπου έπρεπε να χαλαρώσω. Το συνιστώ.

Τόνια Παπαμιχαλοπούλου :

Eίμαι και εγώ από τα κορίτσια που έχουν δοκιμάσει στο παρελθόν yoga. Ως οπαδός όμως του pilates, μπορώ να πω ότι το συγκεκριμένο μάθημα με έκανε να σκεφτώ μήπως ξαναρχίσω πάλι την yoga. Ως υπερκινητική από φύση το να μένω ακίνητη για αρκετή ώρα μου είναι λίγο δύσκολο αλλά ο Παντελής με τις οδηγίες και την ηρεμία του, τα κατάφερε μια χαρά. Και σε αυτή την αποστολή, περάσαμε τέλεια αν και την επόμενη μέρα είχαμε πιαστεί παντού.

Γιάννα Κορρέ : 

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνω! Ξεκίνησα σχεδόν ένα χρένο πριν κατέ τύχη γιατί ήθελα να ξεκινήσω ένα hobby! Και επειδή ήταν δύσκολο να ξεκινήσω surf είπα να δοκιμάσω τη yoga! Είχα ακούσει τα καλύτερα και εν τέλει διαπίστωσα τα οφέλη που έχει και δεν την αλλάζω! Η κατάσταση είναι ζεν και παράλληλα γυμνάζεσαι ευχάριστα! Για τον yogi μας εχω να πω τα καλύτερα! Bravo ήταν όσο cool και ζεν μαζί απαιτεί η yoga! Μου μετέδωσε το κλίμα και χαλάρωσα full!

Νάνσυ Φαφούτη :

Έναν πραγματικό γολγοθά πέρασα στη γιόγκα το πρώτο τέταρτο. Αγύμναστη εδώ αρκετούς μήνες πάσχιζα να πιάσω με τα χέρια μου το πάτωμα, να φέρω το πόδι πίσω από το κεφάλι και να καταλάβω τι είναι η γάτα, ο πολεμιστής, το κερί και όλες εκείνες οι ακταλαβίστικες λέξεις που μας έλεγε ο Παντελής. Γρήγορα, όμως συνειδητοποίησα ότι δεν είναι εκεί το point. Δεν χρειαζόταν, δηλαδή, να κρατήσω για ώρα το πόδι μου ψηλά γιατί δεν ήταν αυτό το νόημα. Το νόημα ήταν ότι ο yogi κατάφερε να με κάνει να προσπεράσω τον πανικό της αγυμνασιάς μου, να αφήσω στην άκρη το φορτωμένο πρόγραμμα που θα ακολουθούσε και να σταματήσω να είμαι μονίμως αγχωμένη. Τελικά, για τα επόμενα τρία τέταρτα έγινα η βασίλισσα του ζεν και αυτο δεν περίμενα να συμβεί ποτέ στη ζωή μου.

Αν θες να μάθεις περισσότερα για την yoga, stay tuned...γιατί την Κυριακή ο Παντελής θα μοιραστεί όλα τα μυστικά του!

Φωτοφραφίες : Δανάη Ίσαρη

Eυχαριστούμε το γυμναστήριο LA Fitness (Λεωφόρος Ηρακλείου 404, τηλέφωνο επικοινωνίας 210 2844990) στο Νέο Ηράκλειο, τον Yogi Παντελή Νικολαϊδη και φυσικά την εταιρεία BodyTalk για την διάθεση των ρούχων.