Γάμος : Οι συντάκτριες του #followme δοκίμασαν νυφικά και μοιράζονται την εμπειρία τους

Γιατι η πρόβα νυφικού θέλει κοριτσοπαρέα...
Γάμος : Οι συντάκτριες του #followme δοκίμασαν νυφικά και μοιράζονται την εμπειρία τους



Δευτέρα 30 Μαρτίου, ώρα 10:00 το πρωϊ, οι συντάκτριες του #followme έφταναν μία μία στο ατελιέ του σχεδιαστή Σπύρου Στεφανουδάκη. Η αποστολή ήταν να δοκιμάσουμε νυφικά και να βρούμε αυτό που ταιριάζει τόσο στο στιλ όσο και στον χαρακτήρα μας. Περιμένοντας στο σαλόνι, τα γέλια και τα αστεία φυσικά δεν έλειπαν αφού ο ενθουσιασμός και η ανυπομονησία να ζήσουμε αυτή την εμπειρία ήταν κάτι παραπάνω από εμφανή. 

Η περίοδος των γάμων έχει αρχίσει για τα καλά και αν ετοιμάζεστε και εσείς να κάνετε αυτό το ''μεγάλο'' βήμα, είστε στο σωστό άρθρο μιας και θα σας βάλουμε από τώρα σε αυτό το ευχάριστο και ιδιαίτερο κλίμα.

νυφικά πολλά και τα σχέδια, άλλα τόσα. Όλα τέλεια κρεμασμένα, μας περίμεναν υπομονετικά να τα φορέσουμε και να τους δώσουμε ζωή. Άλλωστε για εμάς τις γυναίκες ράβονται, για να παίρνουν αυτή τη μαγική υπόσταση και να μας μεταμορφώνουν ως σύγχρονες πριγκίπισσες του δικού μας παραμυθιού.

Mε το που άνοιξε η πόρτα με τα νυφικά, όλες μας αφήσαμε αμέσως τα ζεστά καφεδάκια ατο σαλονάκι και με την βοήθεια και τις συμβουλές του σχεδιαστή, αρχίσαμε την αναζήτηση για το νυφικό που θα φορέσουμε η κάθε μια ξεχωριστά. Η επιλογή δύσκολη μιας και από ένα νυφικό σε μια κρεμάστρα δεν μπορείς να βγάλεις και πολλά συμπεράσματα, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να το δοκιμάσεις.

Ευτυχώς η κάθε μια από εμάς έχει το δικό της προσωπικό στιλ και δεν χρειάστηκε να ''τσακωθούμε'' για τυχόν επιλογή ενός ίδιου νυφικού. 

Η πρώτη τολμηρή που δοκίμασε πρώτη το νυφικό της ήταν η Δανάη Γεωργαντά, η beauty editor. Επέλεξε ένα εφαρμοστό νυφικό όπου το πάνω μέρος ήταν από δαντέλα και διαφάνεια και το κάτω μέρος τελείωνε σε γοργονέ στιλ σε σατέν ύφασμα, μια τολμηρή επιλογή που πήγε της πήγε γάντι μιας και αναδείκνυε υπέροχα  την σιλουέτα της. 

'Οπως είπε η ίδια, μπορεί να μην πιστεύει στον γάμο, ούτε έχει την επιθυμία ποτέ να παντρευτεί, ωστόσο απόλαυσε την συγκεκριμένη εμπειρία, λάτρεψε το νυφικό της και πέρασε υπέροχα με τα κορίτσια.

Τι να πω για την πλάτη αυτού του νυφικού, τα κουμπάκια στο πίσω μέρος έκαναν την διαφορά και με συνδυασμό την διαφάνει, η Δανάη κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις (εγώ πάντως της είπα να το αγοράσει παντρευτεί δεν παντρευτεί).

Την σκυτάλη για την εύρεση του τέλειου νυφικού πήρα εγώ, που αν και παντρεμένη δεν δίστασα να κάνω και δεύτερη πρόβα νυφικού μιας και όταν δοκίμαζα τότε νυφικά ήμουν 7 μηνών έγκυος. Και η αλήθεια είναι ότι επειδή τότε δεν το ευχαριστήθηκα και πολύ, αυτή τη φορά ήμουν άνετη, χωρίς άγχος και το έζησα λες και παντρευόμουν ξανά.

Διάλεξα ένα νυφικό που μπορεί να φαίνεται ένα κομμάτι αλλά τα φαινόμενα απατούν. Το πάνω μέρος ουσιαστικά είναι κορμάκι και το κάτω φούστα, αλλά μόλις συνδυάζονται γίνεται κάτι μαγικό και μετατρέπεται σε ένα πολύ ξεχωριστό νυφικό. Μπορεί το πάνω μέρος να είναι λίγο τολμηρό λόγω του ανοίγματος, αλλά τα λουλούδια και η υπέροχη πριγκιπική φούστα δίνουν τις ρομαντικές πινελιές που τόσο αγαπώ.

Η εντυπωσιακή πλάτη στα νυφικά τείνει να γίνει απαραίτητο στοιχέιο και είναι κάτι που πολλές γυναίκες προτιμούν και ζητούν από τους σχεδιαστές. Όπως η συγκεκριμένη πλάτη που έδωσε μια πιο θηλυκή πινελιά στο νυφικό και είναι αλήθεια ότι δεν θα μπορούσε να λείπει.

Η Βάλια Ζαμπάρα, ήταν η επόμενη συντάκτρια που έζησε αυτή την όμορφη εμπειρία. Η αλήθεια είναι όταν είδαμε όλες το συγκεκριμένο νυφικό, αναφωνήσαμε πως είναι ειδικά ραμμένο για εκείνη. Η υπέροχη δαντέλα αλλά και το γεγονός οτι ήταν κλειστό μέχρι το λαιμό, μας πήγε σε εποχές παλιές και αθώες. Ο ατημέλητος κότσος και το λουλουδάκι στα μαλλιά έδεσαν μοναδικά με το όλο σύνολο. 

Στην μετέπειτα συζήτηση που είχαμε η Βάλια είπε τα εξής : Δεν ξέρω αν θα παντρευτώ. Γιατί όσα ''ποτέ'' έχω πει, τα έχει διαψεύσει η ίδια η ζωή. Από πεποίθηση πάντως όχι. Ίσως βέβαια το απόφάσιζα κάποιο βράδυ μεθυσμένη στο Las Vegas. Who knows? Ωστόσο η πρόβα νυφικού είχε πολλή πλάκα. Μάλλον γιατί δεν έγινε με σκοπό τον γάμο αλλά με σκοπό το ρεπορταζ! Παρ' όλα αυτά και στα δικά σου αγαπημένη αναγνώστρια. 

Επόμενη υποψήφια νύφη παρακαλώ...

Last but not least, η Ιωάννα Koρρέ χώρεσε στο πιο μικροσκοπικό νυφικό και νομίζω αξίζει συγχαρητήρια. Διέλεξε ένα νυφικό σε ίσια γραμμή με κλασικές λεπτομέρειες διαφάνειας και δαντέλας και η αλήθεια είναι ότι την κολάκευε πολύ. Αυτό το νυφικό αποτελεί ιδανική επιλογή για νύφες που προτιμούν το minimal στιλ και δεν είναι φαν των υπερβολών.

Το ιδιαίτερο κόψιμο της πλάτης αλλά και το επιπλέον ύφασμα στο κάτω μέρος που δημιουργεί μια μικρή ουρά, δίνουν έναν πιο μοντέρνο αέρα στο κλασικό σχέδιο του νυφικού.

Η Ιωάννα με την σειρά της μας εξήγησε τι σημαίνει γι΄αυτήν ο γάμος και πως της φάνηκε αυτή η εμπειρία : '' Γάμος...μια λέξη, μια έννοια, ένας θεσμός με χίλιες ερμηνείες στο μυαλό μου! Την έχω αποθηκεύσει στο λογισμικό του εγκεφάλου μου για να την κάνω πράξη πιο μετά στη ζωή μου! Είναι ωραίο το για πάντα αλλά έχουμε ακόμα δρόμο! Είναι ωραίος ο γάμος γιατί αν το δεις πιο ρομαντικά και γλυκανάλατα θα καταλάβεις πως είναι η ένωση δυο ανθρώπων που είναι τα πάντα μαζί! Ζω για το πάρτυ του γάμου, όπως θέλω να είναι και ο έγγαμος βίος μετά! Μήπως είμαι παράλογη η απλά άχι ακόμα έτοιμη για ένα τέτοιο γεγονός; Όλα μαζί μάλλον! Η εμπειρία μου με τα κορίτσια ήταν συναρπαστική είχε πολύ γέλιο και περάσαμε τέλεια! Ένιωσα τη στιγμή αυθόρμητα χωρίς γλυκανάλατες πινελιές! ''.

Και περάσαμε όμορφα, όμορφα, όμορφα...

Η αλήθεια έιναι ότι περάσαμε υπέροχα, γελάσαμε και μάλλον θα το τολμούσαμε ξανα. Άλλωστε η κοριτσοπαρέα είναι αυτή που κάνει αυτές τις στιγμές μοναδικές. Γι' αυτό αν ετοιμάζεσαι και εσύ να  παντρευτείς, όταν έρθει ή ώρα να κάνεις την πρόβα του νυφικού, μην παραλείψεις να καλέσεις τις κολλητές σου φίλες και να το ζήσετε μαζί, γιατί όχι να δοκιμάσουν και οι ίδιες νυφικά όπως κάναμε εμείς!

Η ώρα η καλή λοιπόν...

Ευχαριστούμε πολύ το ατελιέ του Σπύρου Στεφανουδάκη και το προσωπικό του, του οποίου η βοήθεια ήταν καθοριστική. Τα συγκεκριμένα νυφικα΄και άλλες δημιουργίες θα βρείτε στην Ομήρου 21, Κολωνάκι. Τηλέφωνο : 2114062858 και περισσότερα νέα στο facebook εδώ!

Φωτογραφίες : Δανάη Ίσαρη