Η Chanel κάνει την πρώτη επίδειξη μόδας στην Κούβα μετά το 1959!

Η Gisele στους δρόμους της Havana! Απίστευτο;
Η Chanel κάνει την πρώτη επίδειξη μόδας στην Κούβα μετά το 1959!



Ζούμε σε μια εποχή που όλα γύρω μας αλλάζουν τόσο γρήγορα που καμιά φορά δεν συνειδητοποιούμε πόσο διαφορετικά μπορεί να είναι όλα σε μια δεκαετία από σήμερα. Γιατί αλήθεια ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως στην Κούβα του Φιντέλ Κάστρο οι δρόμοι της Αβάνας θα μεταμορφώνονταν σε catwalk για τα μοντέλα του λαμπερού Οίκου Chanel; 

Κι όμως! Για πρώτη μερά μετά το 1959 διοργανώθηκε η πρώτη επίδειξη μόδας στην χώρα και χαρακτηριστικό του πόσο γρήγορα γίνονται τα πράγματα είναι πως προϊόντα Chanel (όπως και σχεδόν όλων των fashion brand που ξέρεις) δεν πωλούνται πουθενά στην Κούβα! Ο Karl Lagerfeld, σχεδιαστής των δημιουργιών που έκαναν πασαρέλα ωστόσο δήλωσε πως έμπνευσε για ολόκληρη την κολεξιόν ήταν ο πλούτος της κουβανέζικης κουλτούρας.

Το μόνο ίσως που προκάλεσε σχόλια στην ιστορική αυτή στιγμή για τη βιομηχανία της μόδας ήταν το γεγονός ότι παρότι οι celebrities μπορούσαν να παρακολουθήσουν την επίδειξη από πολύ κοντά οι απλοί Κουβανοί πολίτες είχαν αποκλειστεί πίσω από τις ζώνες φύλαξης των αστυνομικών. 

Δες ΕΔΩ την ιστορική επίσκεψη Obama στην Κούβα μέσα από την κάμερα της συνοδείας του.