Ο κόσμος αλλάζει: Η επίσκεψη Obama στην Κούβα όπως την είδε ο ίδιος

Τα βλέμματα όλου του κόσμου στην Αβάνα, οι πρώτες backstage φωτογραφίες της αμερικανικής προεδρίας και το Carolina Herrera φόρεμα της Michelle Obama που ξεπούλησε σε λίγες ώρες.
Ο κόσμος αλλάζει: Η επίσκεψη Obama στην Κούβα όπως την είδε ο ίδιος



Ποιος θα φανταζόταν πριν από μερικά χρόνια ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, θα έκανε τον περίπατο του στα βροχερά σοκάκια της Αβάνα συνοδευόμενος από την γυναίκα και τις κόρες του, θα ανακατευόταν με τον κόσμου που τον επεφημούσε και θα έβγαζε selfies με φόντο τον Castro, τον Che Guevara και... την πεθερά του!

Ένα χρόνο σχεδόν πριν παραδώσει την ηγεσία στον επόμενο πλανητάρχη, o 54χρονος Obama όχι μόνο έγινε ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που επισκέφτηκε την Κούβα τα τελευταία 90 χρόνια αλλά τόλμησε να βγει στους δρόμους μαζί με ολόκληρη την οικογένειά του μοιράζοντας χαμόγελα και δίνοντας το χέρι συμβολικά στους Κουβανούς. 

Ο πρόεδρος βγήκε βόλτα με την οικογένεια και την συνοδεία του και πόζαρε στον προσωπικό του φωτογράφο, Pete Souza, με τον οποίο αργότερα επέλεξαν τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές από τις πρώτες ώρες της ιστορικής επίσκεψης για να τις μοιραστεί με όλους εμάς. 

Δίπλα του η σύζυγός του Michelle και οι κόρες τους Sasha και Malia με την τελευταία μάλιστα να παίζει τον ρόλο μεταφράστριας του μπαμπά της στις συναντήσεις του με Κουβανούς πολίτες και καταστηματάρχες της παλιάς πόλης. 

Απαρατήρητο φυσικά δεν θα μπορούσαν να περάσουν το στιλ και η γοητεία της μεγάλης κόρης του προέδρου... 

...τα χαμόγελα και η αγκαλιές των κοριτσιών με τη μαμά τους στον καθεδρικό ναό... 

...και φυσικά το Carolina Herrera floral φόρεμα της Michelle Obama το οποίο εξαντλήθηκε σε πωλήσεις μέσα σε λίγες ώρες! 

Ο Obama βέβαια δεν πήγε στην Κούβα για να δηλώσει ότι όλα στις σχέσεις των δύο χωρών θα αλλάξουν σε μια μέρα. 

Η Κούβα και οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να έχουν "διαφορές" μεταξύ τους, ιδίως όσο η Ουάσινγκτον συνεχίζει τη διγλωσσία σε ό,τι αφορά το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε σήμερα ο Κουβανός πρόεδρος Ραούλ Κάστρο, υποδεχόμενος τoν Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα. Ο τελευταίος χαιρέτισε τη "νέα ημέρα" που ξημερώνει για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και το "πνεύμα ανοίγματος" που επιδεικνύει ο Κάστρο.

Το μέλλον της Κούβας "θα αποφασιστεί από τους Κουβανούς", υπογράμμισε ο Ομπάμα, τονίζοντας ότι η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να θέτει τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών. "Οι δύο χώρες έχουν βαθιές διαφορές που ποτέ δεν θα εξαφανιστούν", είπε από την πλευρά του ο Κάστρο κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες μετά τις επαφές που είχαν στην Αβάνα. Ο Ομπάμα παραδέχτηκε ότι υπάρχουν διαφορές στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και ότι είχαν μια "ειλικρινή και απροκατάληπτη" συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα.

Για τους λάτρεις της σημειολογίας... ο Barack Obama γονατίζει για να δει πρώτη φορά την Κούβα από ψηλά αλλά και από τόσο κοντά, μέσα στο Air Force One λίγα λεπτά πριν την προσγείωση στην Αβάνα...