Προσωπική ευημερία: 15 βήματα για να γίνεις πιο ευτυχισμένος άνθρωπος

Η ευτυχία βρίσκεται μόλις λίγα βήματα μακριά...
Προσωπική ευημερία: 15 βήματα για να γίνεις πιο ευτυχισμένος άνθρωπος



Για να είσαι ευτυχισμένη και καλή παρέα για τους γύρω σου, για να βρεις και να νιώσεις την αληθινή αγάπη, πρέπει να αγαπάς πρώτα από όλα τον εαυτό σου και να τα έχεις καλά μαζί του. Να έχεις αντιληφθεί τα θετικά και λιγότερο θετικά στοιχεία του χαρακτήρα σου και να τα έχεις αποδεχτεί, γιατί απλά αυτά είναι που συνθέτουν την προσωπικότητά σου, αυτό που είσαι, και αυτά είναι που σε κάνουν ξεχωριστή και μοναδική.

Στη ζωή, έρχονται και δύσκολες στιγμές, που μας κάνουν να αφήνουμε στην άκρη τον εαυτό μας, να τον αμελούμε και να τον αδικούμε. Συμβαίνει και αυτό, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να συνερχόμαστε γρήγορα και να μην αφήνουμε μια κατάσταση να μας αλλοιώνει.

Συνήθως, αυτές οι δύσκολες και πιο έντονες στιγμές της ζωής, είναι εκείνες που μας δίνουν τα πιο ουσιαστικά μαθήματα, μέσα από τα οποία μαθαίνουμε καλύτερα ποιοι είμαστε. Όσοι έχουν κλάψει πολύ στη ζωή τους, το γνωρίζουν αυτό καλά...

Μην απουσιάζεις από την ίδια σου τη ζωή. Μη λείπεις από τα σημαντικά γεγονότα που συμβαίνουν στο παρόν, επειδή μένεις προσκολλημένη σε καταστάσεις του παρελθόντος. Ζήσε το τώρα και μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου και να είσαι ένας πραγματικά ευτυχισμένος άνθρωπος. Θα τα καταφέρεις με τους παρακάτω τρόπους:

#1 Αγάπα πρώτα εσένα και βάλε τον εαυτό σου προτεραιότητα. Θυμάσαι την ατάκα της Σαμάνθας από το Sex and the City όταν χώρισε τον Σμιθ; Του είπε: «Σ’αγαπάω, αλλά αγαπώ εμένα περισσότερο». Ακόμα κι αν αυτό δεν αρέσει στους άλλους, εσύ οφείλεις να το κάνεις. Να επιλέγεις στη ζωή σου πράγματα και ανθρώπους που σε κάνουν ευτυχισμένη και σε πηγαίνουν μπροστά. Διώξε από δίπλα σου τους τοξικούς και μίζερους ανθρώπους και άνοιξε την πόρτα στο γέλιο, την ευτυχία και την αισιοδοξία. Αν δεν σου αρέσει εκεί που είσαι, απλά φύγε. Είτε από τη σχέση που έχεις και δεν σε κάνει ευτυχισμένη, ή ακόμα και από ένα πάρτι, όπου δεν περνάς καλά.

Πώς να διαχειριστείς τους αρνητικούς ανθρώπους. Οδηγός επιβίωσης ενάντια στη μιζέρια!

#2 Να είσαι πάντα ειλικρινής. Όταν λες την αλήθεια, δεν χρειάζεται να ανησυχείς ποτέ για την άσχημη μνήμη σου. Πάνω από όλα να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Μην πνίγεις αυτά που αισθάνεσαι, μην κλείνεις τα μάτια στην προσωπική σου ευτυχία και στο αύριο που έχεις ονειρευτεί.

#3 Να φροντίζεις το σώμα σου. Να τρως καλά και σωστά, να ξεκουράζεσαι, να γυμνάζεσαι και να νιώθεις όμορφα με το σώμα σου.

#4 Να φοράς ρούχα που σε κάνουν να νιώθεις άνετα και που ταιριάζουν στο στιλ και την προσωπικότητά σου. Μην σκέφτεσαι να εντυπωσιάσεις τους άλλους, γιατί όταν φοράς κάτι στο οποίο νιώθεις άνετα, νιώθεις και φαίνεσαι πιο όμορφη. Μην σκέφτεσαι και μην ασχολείσαι τόσο πολύ για το πώς θα εντυπωσιάσεις τους γύρω σου. Ο πραγματικός εαυτός σου πάντα κερδίζει και αρέσει περισσότερο.

#5 Φτιάξε τη ζωή σου όπως αγαπάς. Αν είσαι single μην περιμένεις τον πρίγκιπα του παραμυθιού καβάλα στην άσπρη Porsche για να γίνεις ευτυχισμένη. Στρώσε τη ζωή σου σωστά και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους, την κατάλληλη στιγμή.

#6 Αποδέξου και αγάπα τόσο τα καλά όσο και τα στραβά στοιχεία του χαρακτήρα σου. Να σέβεσαι τον εαυτό σου και να χαμογελάς στο είδωλό σου στον καθρέφτη, ακόμα και τις ημέρες που νιώθεις χοντρή, άσχημη, κουρασμένη, κακιά, νευριασμένη.

#7 Να βρίσκεις χρόνο για εσένα και τα πράγματα που αγαπάς. Να αφιερώνεις χρόνο για το χόμπι σου και ποτέ μη θεωρήσεις χαμένη την ώρα εκείνη της ημέρας που αφιέρωσες για να κάνεις κάτι που σε έκανε πραγματικά χαρούμενη.

#8 Να νιώθεις όμορφη και να πιστεύεις ότι είσαι, μέσα και έξω. Και να κάνεις συχνά κοπλιμέντα στον εαυτό σου. Τα χρειάζεται!

#9 Μην κοιτάς πίσω. Κοίτα εκεί που σε πάνε τα βήματά σου, μπροστά. Σταμάτα να σκέφτεσαι και να ζεις στο παρελθόν, για το παρελθόν και από το παρελθόν και βγες από τις μαύρες εκείνες σκέψεις και εικόνες που μπορεί να το συνοδεύουν. Όσα έγιναν, έγιναν και δεν αλλάζουν. Αποδέξου, μάθε και προχώρα...

Δεν είσαι ικανοποιημένη με τη ζωή σου; Τι πρέπει να ξεχάσεις και πώς πρέπει να σκέφτεσαι...

#10 Μην ανοίγεις την καρδιά σου σε όλους. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι κατάλληλοι και ιδανικοί για να μοιραστείς τα εσώψυχά σου. Να γίνεσαι διάφανη μόνο στους πραγματικά δικούς σου ανθρώπους και τους αληθινούς φίλους που έχεις δίπλα σου.

#11 Να έχεις εμπιστοσύνη στη ζωή και να κάνεις υπομονή. Όλα θα έρθουν στην ώρα τους, θα δεις...

#12 Μη σταματήσεις να ονειρεύεσαι, να παλεύεις για τους στόχους σου και να πιστεύεις ότι μπορείς να καταφέρεις μεγάλα πράγματα.

#13 Να σπαταλάς χρόνο και ενέργεια σε πράγματα που αξίζουν.

#14 Να είσαι υπεύθυνη και συνεπής.

#15 Μην επηρεάζεσαι από τα λόγια των άλλων και μην παίρνεις και πολύ σοβαρά υπόψιν άσχημους χαρακτηρισμούς ή κουτσομπολιά που μπορεί να λέγονται για εσένα, πίσω από την πλάτη σου. Ξέρεις ποια είσαι και αυτό έχει σημασία. Εκείνοι που ασχολούνται με τις ζωές των άλλων, μάλλον δεν βρίσκουν τίποτα ενδιαφέρον και αξιόλογο στη δική τους και αυτό είναι δείγμα ότι δεν τα έχουν καθόλου καλά με τον εαυτό τους. «Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες, οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα, και οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους».

Και να θυμάσαι: Κανείς, ποτέ δεν θα σε αγαπήσει περισσότερο από εσένα την ίδια. Κανείς δεν ξέρει καλύτερα τις δικές σου ανάγκες, κανείς δεν μπορεί να νιώσει στο έπακρο αυτά που νιώθεις και να ακούσει αυτά που σκέφτεσαι. Γι’ αυτό, να ακούς τον εαυτό σου, να τον φροντίζεις και να τον αγαπάς, γιατί θα τον έχεις για πάντα. Όσο ζεις...

Αυτές είναι οι εμπειρίες που πρέπει να δοκιμάσεις στη ζωή σου, γιατί αυτές δημιουργούν τις πιο όμορφες αναμνήσεις.