Δεν είσαι ικανοποιημένη με τη ζωή σου; Αυτές είναι οι αλλαγές που χρειάζεσαι!

Τι πρέπει να ξεχάσεις και πώς πρέπει να σκέφτεσαι...
Δεν είσαι ικανοποιημένη με τη ζωή σου; Αυτές είναι οι αλλαγές που χρειάζεσαι!



Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να σε κάνουν να νιώθεις δυστυχισμένη, μισή, απογοητευμένη και όχι και τόσο καλά με τον εαυτό σου. Έχεις ορισμένες απαιτήσεις και κάποια όνειρα ζωής που θέλεις να φέρεις εις πέρας και καθετί που σε βγάζει από την κατεύθυνση αυτή σε αγχώνει. Ίσως πάλι να μην είσαι ικανοποιημένη με τη δουλειά σου, ίσως η σχέση σου με την οικογένειά σου να μην είναι και τόσο καλή, μπορεί να μην σου αρέσει το σπίτι σου ή ο μισθός σου να είναι λίγος σε σχέση με τις υποχρεώσεις του μήνα.

Όλα αυτά τα καθημερινά θέματα σου δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα κι επηρεάζουν κατά πολύ την ψυχολογία σου, με αποτέλεσμα να επισκιάζουν τα ευχάριστα τη ζωής. Στο χέρι σου είναι να φτιάξεις τη ζωή σου και να την προσαρμόσεις πιο κοντά στα θέλω σου! Μιας και ξέρεις τι θέλεις να αλλάξει, τι θα σε έκανε χαρούμενη και πώς πρέπει να το κάνεις, σκεφτήκαμε να σου παρουσιάσουμε όλα αυτά που πρέπει να ξεχάσεις και να αποβάλλεις, για να διώξεις από πάνω σου τη μιζέρια και την αρνητική ενέργεια.

#1 Σταμάτα να παραπονιέσαι συνεχώς. Κάπου διάβασα το εξής: «Ή σήκω και δράσε, ή κάτσε και σκάσε». Δεν το βρίσκεις πολύ σωστό; Αν δεν σου αρέσει εκεί που είσαι, πήγαινε αλλού. Κάνε κάτι! Κουνήσου. Δεν είσαι δέντρο! Ξεκίνα κάνοντας καθημερινά μια λίστα που περιλαμβάνει όλα εκείνα τα πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων που υπάρχουν στη ζωή σου και σε κάνουν χαρούμενη. Είναι ένας καλός τρόπος να ξεκινήσεις να βλέπεις τα πράγματα λίγο πιο θετικά και να πάρεις από αυτά δύναμη να αλλάξεις όσα δεν σου αρέσουν και να δημιουργήσεις όσα σου λείπουν.

#2 Ξέχνα τις σχέσεις που είχες στο παρελθόν. Μη στεναχωριέσαι για τους πρώην σου και μη φέρνεις στο παρόν τους χωρισμούς σου. Σταμάτα να λες συνέχεια στον εαυτό σου ότι το έχει η μοίρα σου να μπλέκεις με τους πιο ακατάλληλους ανθρώπους. Αυτές οι σχέσεις που τελείωσαν, έχουν πράγματα να σου διδάξουν. Αυτά κοίτα να πάρεις και να προχωρήσεις. Συγχώρεσε, αποδέξου και συνέχισε. Κάθε εμπειρία σε κάνει σοφότερη και αν τη διαχειριστείς σωστά, μπορεί να σε κάνει και καλύτερο άνθρωπο.

#3 Μη στεναχωριέσαι για εκείνα που δεν έχεις. Να λες ευχαριστώ για όσα έχεις. Αν είσαι καλά και έχεις υγεία, έχεις όσα χρειάζεσαι για να καταφέρεις τα πάντα.

#4 Σταμάτα να αγχώνεσαι για όσα δεν μπορείς να αλλάξεις. Αγάπα τον εαυτό σου με τα προτερήματα και τα ελαττώματά του και κάνε ό,τι περνάει από το χέρι σου για να είσαι υγιής κι ευτυχισμένη. Με όσα δεν είναι στο χέρι σου και δεν εξαρτώνται από εσένα, είναι περιττό να ασχολείσαι.

#5 Να θέλεις συνεχώς να βελτιώνεσαι και να μαθαίνεις καινούρια πράγματα. Πίστεψε στον εαυτό σου και στις ικανότητές σου και στόχευε όλο και πιο ψηλά.

#6 Μη βιάζεσαι. Ό,τι γίνεται γρήγορα, γίνεται πρόχειρα και σπάνια έχει διάρκεια. Δημιούργησε μια σωστή βάση, πάνω στην οποία θα στηρίξεις όλα όσα κάνεις στη συνέχεια. Μη ζητάς το γρήγορο, αλλά το καλό αποτέλεσμα. Κάνε μικρά και σίγουρα βήματα. Αυτά θα σε πάνε πιο μακριά από τα μεγάλα και βιαστικά.

#7 Προσπάθησε να αποβάλλεις τη μιζέρια, τον αρνητισμό και να αποφεύγεις να συναναστρέφεσαι με τέτοιους ανθρώπους. Μην επιτρέπεις σε κανέναν να σε αμφισβητήσει ή να σου κόψει τα φτερά. Να δίνεις και να παίρνεις θετική ενέργεια.

#8 Σταμάτα να ψάχνεις. Καμιά φορά όσο κυνηγάς κάτι, τόσο εκείνο δεν έρχεται. Ό,τι είναι να έρθει, θα έρθει. Εσύ επικεντρώσου σε αυτά που πρέπει να κάνεις και σύντομα θα δεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς. Υπάρχουν φορές που η ζωή σου επιφυλάσσει από μόνη της πολλές εκπλήξεις.

#9 Μην κρατάς κακία σε κανέναν. Αυτό το αρνητικό συναίσθημα μόνο εσένα επηρεάζει και καθόλου εκείνον για τον οποίο προορίζεται. Γι’ αυτό σταμάτα να υποφέρεις. Η καλύτερη λύση είναι να απομακρυνθείς από ό,τι σε πληγώνει και να μην επιτρέπεις να επηρεάζει τη ζωή σου πια, με κανέναν τρόπο. Αν το καταφέρεις αυτό θα είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος.

#10 Σταμάτα να ακολουθείς λάθος πρότυπα. Μην αγχώνεσαι τόσο για το ντύσιμο ή το σώμα σου. Είσαι όμορφη όπως ακριβώς είσαι!

Εμψυχώνεις με τον σωστό τρόπο αυτούς που αγαπάς; Την απάντηση θα τη βρεις εδώ.