Πώς να διαχειριστείς τους αρνητικούς ανθρώπους

Οδηγός επιβίωσης ενάντια στη μιζέρια!
Πώς να διαχειριστείς τους αρνητικούς ανθρώπους



Η καθημερινότητα δεν μας αφήνει να είμαστε τρελά αισιόδοξοι. Ζούμε σε μια δύσκολη πραγματικότητα, αυτό είναι η αλήθεια. Και πέρα από τα γενικά προβλήματα που αφορούν κι επηρεάζουν πολλούς από εμάς, υπάρχουν και τα προσωπικά θέματα και δυσκολίες που έχει ο καθένας σπίτι του.

Όλα αυτά επηρεάζουν την ψυχολογία σου και είναι λογικό. Όσο και να προσπαθείς να δείχνεις ευχάριστη κι αισιόδοξη, κάποτε οι δυσκολίες αυτές που αντιμετωπίζεις, σε προσγειώνουν απότομα στην σκληρή πραγματικότητα. Τα δικά σου όμως θέματα μπορείς και πρέπει να βρεις τρόπο να τα διαχειριστείς. Ώστε να μην καταστρέφουν κάθε όμορφη στιγμή της ζωής σου. Τι γίνεται όμως όταν οι γύρω σου σε τραβούν στο βάλτο της μιζέριας και της γκρίνιας; Πώς θα ξεφύγεις από τους τοξικούς ανθρώπους που σε περιτριγυρίζουν;

Βάλε όρια

Οι τοξικοί και αρνητικοί άνθρωποι, έχουν την τάση να σε παρασύρουν στα δικά τους προβλήματα και ανησυχίες. Ίσως γιατί νιώθουν ότι πνίγονται σε αυτά κι έχουν ανάγκη έναν ώμο για να πιαστούν. Αρνούνται να ψάξουν λύσεις και να αντιμετωπίσουν ψύχραιμα το θέμα που τους απασχολεί. Μην πνιγείς μαζί τους! Έχεις αρκετά δικά σου προβλήματα. Άκουσε τον πόνο τους, αλλά μέχρι ενός σημείου. Εκεί που το θέμα αρχίζει να βαραίνει, βάλε μια τελεία με τρόπο. Είναι σημαντικό να βοηθάς και να συζητάς με τους γύρω σου, αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που φορούν παρωπίδες και δεν θέλουν να καταλάβουν. Μην ασχοληθείς παραπάνω. Για το καλό σου!

Μην περιμένεις να αλλάξουν!

Καλώς ή κακώς, οι τοξικοί άνθρωποι, είναι και θα μείνουν έτσι! Μην προσπαθήσεις να τους αλλάξεις τον τρόπο σκέψης τους. Δεν θα τα καταφέρεις! Θα εξαντληθείς και αποτέλεσμα δεν πρόκειται να δεις! Όταν λοιπόν βρεθείς με έναν τέτοιο άνθρωπο, κάνε τις προτάσεις σου με τρόπο, αλλά μην προσπαθήσεις να του τις φυτέψεις. Άφησέ τον, αν θελήσει, να τις επεξεργαστεί αργότερα.

Μην επιτρέπεις να επηρεάσουν την ευτυχία σου

Οι αρνητικοί άνθρωποι, καταλαβαίνουν ότι είναι αρνητικοί και ζηλεύουν τους αισιόδοξους και χαρούμενους ανθρώπους. Όντας δύσκολο να ξεφύγουν από τα δεσμά του μυαλού τους, προσπαθούν να περάσουν τον μίζερο και απαισιόδοξο τρόπο σκέψης τους και στους άλλους, για να μη νιώθουν κατώτεροι. Μην τους το επιτρέψεις!

Μην ξεχνάς πώς φέρονται

Οι τοξικοί άνθρωποι, εκτός από μίζεροι και αρνητικοί, είναι συχνά απότομοι και αγενείς. Μην ξεχνάς αυτή τη συμπεριφορά τους! Γιατί μόνο έτσι δεν θα την επαναλάβεις ποτέ, σε κανέναν! Αφού δε θέλεις να τους μοιάσεις!

Κράτησέ τους σε απόσταση

Τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτα. Μόνο κακό θα σου κάνουν. Γι’ αυτό, να τους αποφεύγεις! Φρόντισε να έχεις δίπλα σου άνθρωπους χαρούμενους, ακόμα και αν πίσω από το χαμόγελό τους, κρύβουν πληγές και δύσκολες ιστορίες. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που αξίζουν! Αυτοί οι άνθρωποι είναι δυνατοί!

Αδιαφόρησε

Όταν σου μιλούν με σκληρά και υποτιμητικά λόγια, εξαιτίας του νοσηρού και προβληματικού χαρακτήρα τους, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αδιαφορήσεις. Δε χρειάζεται να ξεκινήσεις καμία συζήτηση με τέτοιους ανθρώπους, γιατί απλά δεν πρόκειται να σε ακούσουν και δεν θα προσπαθήσουν να σε καταλάβουν. Καμιά φορά, η σιωπή είναι χρυσός. Πάρε μια ανάσα και ξεπέρασέ το!