Οι καλύτερες συμβουλές για να χάσεις βάρος

Από διατροφολόγους και προπονητές...
Οι καλύτερες συμβουλές για να χάσεις βάρος



Από Δευτέρα λες και ούτε εσύ η ίδια δεν σε πιστεύεις πια. Αυτή η δικαιολογία που όλες έχουμε κάνει καραμέλα, είναι αστεία, γιατί ποτέ δεν την εννοούμε. Αν όμως θέλεις να αποκτήσεις ένα καλύτερο σώμα, να ξεφορτωθείς τα περιττά κιλά που έχεις και να γραμμώσεις, πρέπει να σταματήσεις να είσαι τόσο αναβλητική και να πάρεις επιτέλους την απόφαση να κάνεις την αρχή! Δεν είναι δύσκολο να αποκτήσεις το σώμα που ονειρεύεσαι, αλλά θέλει προσπάθεια. Γι’ αυτό σκέφτηκα να σου παρουσιάσω τις 11 καλύτερες συμβουλές που μοιράζονται μαζί σου διατροφολόγοι και προπονητές, οι οποίες έχουν αποτελέσματα και θα σε πείσουν επιτέλους να κάνεις την αρχή. Γιατί είσαι μόνο λίγα βήματα μακριά από το σέξι κορμί που θέλεις να αποκτήσεις. Τα tip που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου και φυσικά, το σώμα σου.

#1 Το νερό είναι σύμμαχός σου. Πίνε πολύ νερό, αλλά να ξέρεις πότε το πίνεις. Η ενυδάτωση του οργανισμού σου επηρεάζει τον μεταβολισμό σου, τη διαδικασία της χώνεψης αλλά και τον τρόπο που το κορμί σου λαμβάνει από την τροφή που τρως, τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται. Γι’ αυτό όσο σημαντικό είναι να πίνεις πολύ νερό, άλλο τόσο είναι να μην το παρακάνεις. Αν δεν πίνεις πολύ νερό, το σώμα σου προσπαθεί να σου υπενθυμίσει την ανάγκη του για ενυδάτωση, φανερώνοντάς σου διάφορα σημάδια. Αν δεν ενυδατώνεσαι σωστά, γίνεται παρακράτηση υγρών. Να πίνεις πάντα ένα μεγάλο ποτήρι νερό το πρωί που ξυπνάς και να μην ξεχνάς να πίνεις άλλα 8 ποτήρια, μέχρι το τέλος της ημέρας.

#2 Ελάττωσε τις τροφές εκείνες που περιέχουν χημικά στοιχεία που δε χρησιμοποιείς στην κουζίνα σου. Μην αγοράζεις επεξεργασμένη ζάχαρη και αλεύρι. Απόφυγε επίσης τις γλυκαντικές και χρωστικές ουσίες, καθώς και τις τροφές που περιέχουν συντηρητικά.

#3 Μην αφήνεις άδειο το στομάχι σου. Αν θέλεις ένα ωραίο κορμί, δεν σημαίνει ότι πρέπει να πεινάσεις. Είναι λάθος να μην τρως και αυτή η τακτική δεν φέρνει αποτελέσματα. Κάνεις μεγάλο κακό στο μεταβολισμό σου, γιατί αν μένεις νηστική για ώρα, η τροφή που θα φας, θα αποθηκευτεί κατευθείαν στο κορμί σου σαν λίπος. Το μυστικό είναι συχνά και μικρά γεύματα.

#4 Ο καφές είναι φίλος σου. Βοηθάει στην απώλεια βάρους και καταστρέφει το λίπος από το σώμα σου. Αρκεί να τον πίνεις σκέτο. Με τον ίδιο τρόπο σε βοηθάει και το πράσινο τσάι. Και τα δύο ενεργοποιούν τον οργανισμό σου και βοηθούν αποτελεσματικά να χάσεις κιλά.

#5 Η άσκηση είναι απαραίητη. Ακόμα και λίγο τρέξιμο ή περπάτημα είναι καλύτερο από την απραξία. Όσο μπορείς να γυμνάζεις το σώμα σου και να κινείσαι. Μη χρησιμοποιείς την κούραση σαν δικαιολογία και μην ξαναπείς ότι βαριέσαι. Η γυμναστική θα σου φτιάξει την όρεξη και θα σε αναζωογονήσει.

#6 Η καλύτερη και πιο αποτελεσματική γυμναστική για απώλεια λίπους και για ένα σέξι κορμί, είναι τα βάρη. Καλό και το τρέξιμο, αλλά με τα βάρη θα δεις πιο θεαματικά αποτελέσματα. Χρειάζεται και η αερόβια, αλλά η δυναμική προπόνηση είναι αυτό που χρειάζεσαι για πιο άμεσα κι εντυπωσιακά αποτελέσματα.

#7 Μακριά από χυμούς και ό,τι ανθρακούχο, διότι σε αυτά περιέχεται πολύ ζάχαρη και γλυκαντικές ουσίες. Αυτές οι θερμίδες είναι περιττές και στέκονται εμπόδιο στην προσπάθειά σου να αδυνατίσεις.

#8 Δεν είναι όλα τα λιπαρά εχθροί για το σώμα σου. Τα υγιεινά λιπαρά είναι απαραίτητα για την υγεία σου και συντελούν και στην απώλεια βάρους. Στο διατροφολόγιό σου πρέπει να υπάρχουν: τα φασόλια, ο σολωμός, το αβοκάντο, το σκόρδο, το σπανάκι, τα φουντούκια και τα αμύγδαλα.

#9 Να κάνεις 6 - 7 γεύματα την ημέρα, σε απόσταση 2,5 - 3 περίπου ώρες μεταξύ τους.

#10 Μη ζυγίζεσαι συνέχεια και μην κρίνεις την πρόοδό σου από το νούμερο που βλέπεις στη ζυγαριά. Γιατί αν ξεκινήσεις βάρη, είναι λογικό να αποκτήσεις μυϊκή μάζα, με αποτέλσμα η ζυγαριά σου να σε δείχνει πιο βαριά, ενώ εσύ νιώθεις καλύτερα με το σώμα σου. Γι’ αυτό μη ζυγίζεσαι συνεχώς, γιατί το κορμί σου χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί στις καινούριες αλλαγές και το πρόγραμμα που ακολουθείς. Καλύτερα να εμπιστεύεσαι τα ρούχα σου, τουλάχιστον στην αρχή.

#11 Να έχεις επιμονή και υπομονή. Μη βιάζεσαι να δεις αποτελέσματα. Να έχεις πείσμα και άπαξ και ξεκινήσεις την προσπάθεια, να μην σταματήσεις. Μόλις το κορμί σου προσαρμοστεί στο καινούριο πρόγραμμα, θα έρθουν και τα αποτελέσματα που περιμένεις να δεις πώς και πώς και θα σε εκπλήξουν. Τα καλά και ουσιαστικά αποτελέσματα δεν έρχονται εν μία νυκτί...

Κάθε φορά που πας να λυγίσεις και να παρεκκλίσεις από το στόχο σου, να φέρνεις στο μυαλό σου την εικόνα που έχεις φανταστεί για τον εαυτό σου. Δεν είσαι πολύ μακριά από αυτή, γι’ αυτό μην τα παρατάς. Πείσμωσε ακόμα περισσότερο και το αποτέλεσμα που θα δεις σε λίγο καιρό στον καθρέφτη σου θα σε δικαιώσει. Πάρε παράδειγμα από αυτούς τους αθλητές και μάθε τα μυστικά της δύναμής τους.

Διάβασε ΕΔΩ την τακτική που πρέπει να ακολουθήσεις για να αποκτήσεις το σέξι κορμί που ονειρεύεσαι.