Οι συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά

Το σέξι κορμί δεν θέλει κόπο, αλλά σωστή τακτική!
Οι συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά



Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο καλό φαγητό. Όχι μόνο επειδή μας ικανοποιεί γευστικά, αλλά επειδή η διάθεσή μας επηρεάζεται καταλυτικά από το στομάχι μας. Και ο έρωτας άλλωστε από εκεί λένε ότι περνάει. Όσο πιο απαγορευμένες οι τροφές, τόσο πιο ελκυστικές είναι (να ακόμα ένα κοινό με τον έρωτα!). Πόσο να ζεις όμως στο απογορευμένο; Κάποια στιγμή πρέπει να συμμορφωθείς. Γι’ αυτό και αποφάσισες να κόψεις τις ατασθαλίες και να προσέξεις επιτέλους τη διατροφή σου, για να αποκτήσεις σέξι κορμί και να φαίνεσαι πιο όμορφη στα ρούχα σου.

Πριν σκεφτείς ότι η περίοδος αυτή θα είναι βασανιστική και γεμάτη στερήσεις, διάβασε αυτό το άρθρο και θα καταλάβεις ότι για να αποκτήσεις το σώμα των ονείρων σου πρέπει απλά να ακολουθήσεις μια σωστή τακτική. Παρακάτω θα δεις συνήθειες που θα σε εκπλήξουν ευχάριστα, γιατί συντελούν με τον καλύτερο τρόπο στην προσπάθεια που κάνεις για να χάσεις κιλά. Εφάρμοσέ τες και θα με θυμηθείς!

#1 Κράτα το σπίτι σου καθαρό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρίσκεις χρόνο καθημερινά για να ασχολείσαι με το σπίτι. Μία για να πλύνεις τα πιάτα, την άλλη για να τακτοποιήσεις τα δωμάτια, να ξεσκονίσεις και ου το καθεξής. Ξέρεις καλά ότι οι δουλειές του σπιτιού δεν τελειώνουν ποτέ, γιατί όλο και κάτι θα βρεις να κάνεις. Αυτές σε βάζουν στη διαδικασία κίνησης και σε βοηθούν να κάψεις θερμίδες. Ειδικά αν είσαι από εκείνες που βαριούνται το γυμναστήριο, με αυτόν τον τρόπο γυμνάζεις το κορμί σου, μένεις μακριά από το φαγητό (γιατί όταν το σώμα κινείται, το μαυλό ξεχνάει την πείνα και τη λιγούρα) και έχεις και ένα σπίτι πάντα στην εντέλεια!

#2 Κράτα το σπίτι σου σε μια κανονική και σταθερή θερμοκρασία. Η πολύ παγωμένη, ή η πολύ ζεστή θερμοκρασία αντίστοιχα δε βοηθούν στην απώλεια βάρους. Το κορμί σου καίει θερμίδες για να ζεσταθεί ή για να διατηρήσει τη σωστή θερμοκρασία όταν έχει κρύο, κάτι που εμποδίζεις να συμβεί αν αυξομειώνεις συνεχώς τη θερμοκρασία του σπιτιού σου. Δεν θα επωφεληθεί μόνο το κορμί σου απο αυτό, αλλά και η τσέπη σου, αν δεν ανάβεις συνέχεια το air-condition ή το καλοριφέρ.

#3 Να προτιμάς τα spicy πιάτα, γιατί δεν μπορείς να φας μεγάλη ποσότητα, ενώ παράλληλα τρως και πιο αργά, κάτι που βοηθάει τον οργανισμό σου να χωνέψει καλύτερα την τροφή, ενώ τελικά, καταναλώνοντας λιγότερη ποσότητα φαγητού, παίρνεις και λιγότερες θερμίδες. Επίσης, τα καυτερά πιάτα σου δημιουργούν την ανάγκη να πιεις περισσότερο νερό και το νερό είναι σύμμαχός σου στην προσπάθεια που κάνεις να αδυνατίσεις. Όσο περισσότερο πίνεις, τόσο καλύτερα, όχι μόνο για το σώμα, αλλά και για την υγεία σου.

#4  Αγόρασε κόκκινα πιάτα στα οποία θα σερβίρεις το γεύμα σου. Το κόκκινο χρώμα συμβολίζει τον κίνδυνο και σου υπενθυμίζει ότι είσαι σε δίαιτα, δίνοντας ακούσια την εντολή στο μυαλό σου να σταματήσει όταν πρέπει. Αγόρασε κόκκινα πιάτα, μεσαία σε μέγεθος (ώστε να μην βάζεις μεγάλη ποσότητα φαγητού) και αμέσως θα δεις ότι θα αλλάξει ο τρόπος που τρως.

#5 Να κάνεις συχνά γεύματα και ποτέ μην ξεχνάς να παίρνεις μαζί σου υγιεινά snack στη δουλειά.

#6 Μαζί με τη σωστή διατροφή, πρέπει με κάποιο τρόπο να συνδυάσεις και την άσκηση, αν θέλεις να δεις πιο άμεσα και καλύτερα αποτελέσματα στο σώμα σου. Αν δεν σου αρέσει το γυμναστήριο, μπορείς απλά να βρίσκεις αφορμές για να κινείσαι και να περπατάς. Χρησιμοποίησε λιγότερο το αμάξι σου, προτίμησε τις σκάλες αντί του ασανσέρ, πήγαινε για ψώνια με τις φίλες σου. Τα ρούχα που θα δεις, θα σε πεισμώσουν ακόμη περισσότερο να χάσεις κιλά, για να φαίνονται ακόμα πιο ωραία πάνω σου. Μπορεί και να ξεχωρίσεις ένα στενό, σέξι φόρεμα, βάζοντας στοίχημα με τον εαυτό σου ότι σε λίγο καιρό θα το αγοράσεις, γιατί θα σου πηγαίνει τέλεια. Γενικά, όσο περισσότερες δραστηριότητες κάνεις, όσο πιο ενεργητική είσαι, τόσο περισσότερες θερμίδες καις. Όταν είμαστε στο σπίτι και δεν κάνουμε τίποτα, οι επιδρομές στο ψυγείο γίνονται συχνές και το μυαλό μας σκέφτεται συνεχώς το φαγητό.

#7 Μόλις ολοκληρώνεις κάθε σου γεύμα, να βουρτσίζεις τα δόντια σου. Με αυτό τον τρόπο θα δώσεις την εντολή στο μυαλό ότι το γεύμα σου τελείωσε και δεν θα φας και εκείνη τη σοκολάτα που συνήθιζες να καταναλώνεις μετά το γεύμα. Δεν τη χρειάζεσαι, το στομάχι σου έχει χορτάσει.

#8 Αντί να δεις τηλεόραση, διάβασε ένα βιβλίο. Έχουμε συνδυάσει την τηλεόραση με το φαγητό. Όλο και κάτι τσιμπολογάμε μπροστά στην οθόνη. Αν απασχολήσεις όμως τα χέρια σου με ένα βιβλίο, θα απορροφηθείς και θα ξεχαστείς πιο εύκολα.

#9 Τα οικογενειακά τραπέζια είναι μεγάλη παγίδα, γιατί είναι μονίμως γεμάτα με πολλά, διαφορετικά πιάτα, με αποτέλεσμα να μη  καταλαβαίνεις πόσο τρως και τελικά να τρως πολύ. Όλες μας την πατάμε! Γι΄αυτό, να σερβίρεις μια ποσότητα στο πιάτο σου και να μην τσιμπολογάς από εδώ και από εκεί, για να ελέγχεις την ποσότητα που καταναλώνεις. Να τρως αργά, για να μην βλέπουν οι συγγενείς σου το πιάτο σου άδειο, αλλιώς ξέρεις ότι θα στο γεμίζουν συνεχώς και θα σε πιέσουν να το φας.

#10 Μη βιαστείς να αλλάξεις ρούχα με το που μπεις σπίτι. Φάε πρώτα και μετά. Γιατί έρευνες έχουν δείξει ότι όταν τρώμε με φόρμες ή με τις πιτζάμες μας, τρώμε περισσότερο

Σωστή διατροφή δεν σημαίνει να πεινάς και να υποφέρεις. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να υιοθετήσεις σωστές συνήθειες που θα σε φέρουν πιο κοντά στον στόχο σου, συνδυάζοντας παράλληλα ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής. Τα έχουμε ξαναπεί, τρόπο θέλει, όχι κόπο!

Πάρε και ορισμένα extra tips δώρο, για να φτάσεις στον στόχο σου ακόμα πιο γρήγορα!