Κράζεις; Θαυμάζεις! Όσοι τα έβαλαν με την Ελένη Μενεγάκη

Ο Νίκος Αποστολόπουλος δεν είναι ο μόνος που έριξε τα πυρά του στην Ελένη Μενεγάκη.
Κράζεις; Θαυμάζεις! Όσοι τα έβαλαν με την Ελένη Μενεγάκη



Αναρωτιέσαι ποιος τα έβαλε πάλι με την Ελένη Μενεγάκη; Μόλις χθες, ο Γιώργος Λιάγκας και ο σχεδιαστής Νίκος Αποστολόπουλος πέταξαν τις «μπηχτές» τους on-air για την Ελληνίδα παρουσιάστρια και μας έφεραν στο μυαλό το απόφθεγμα των ημερών: «Κράζεις; Θαυμάζεις!». Έτσι, μας έκαναν να θυμηθούμε όλους εκείνους που δημόσια ήρθαν σε αντιπαράθεση μαζί της. Όσο για το αν τη θαυμάζουν, αυτό είναι ένα άλλο θέμα που θα το αφήσουμε στη δική σου κρίση. 

Γιώργος Λιάγκας: Πρέπει να είσαι πολύ ανωμαλάρα για να μη σ’ αρέσει κάτι και να το βλέπεις

Με σαρκαστικό τρόπο μίλησε χθες για την Ελένη Μενεγάκη ο Γιώργος Λιάγκας όταν ο Άρης Καβατζίκης θέλησε να κάνει μια διόρθωση στο ρεπορτάζ του σε περίπτωση που εκείνη έβλεπε το «Πρωινό». 
«Σιγά μη μας βλέπει η Ελένη. Δε νομίζω ότι της αρέσουμε σαν εκπομπή γιατί έχω ακούσει ότι λέει πολλά αρνητικά για μας», είπε χαρακτηριστικά ο Λιάγκας. «Λέει αρνητικά, μας βλέπει, άρα σχολιάζει», ανέφερε η Σάσα Σταμάτη. Και τέλος ο Λιάγκας πρόσθεσε: «Πρέπει να είσαι πολύ ανωμαλάρα για να μη σ' αρέσει κάτι και να το βλέπεις! Εγώ ότι δεν μου αρέσει δεν το βλέπω».

Νίκος Αποστολόπουλος: Η Μενεγάκη δίνει κουτόχορτο σε όλη την Ελλάδα

Τα πυρά του έριξε στην Ελένη χθες το βράδυ από την εκπομπή «Καρντάσιανς» ο γνωστός σχεδιαστής Νίκος Αποστολόπουλος. Χαρακτηριστικά είπε: «Εδώ υπάρχουν άνθρωποι στην τηλεόραση 20 χρόνια, που έχουν πάρει το Γκίνες. Ήδη η φίλη σου η Ελένη Μενεγάκη δίνει κουτόχορτο σε όλη την Ελλάδα 20 χρόνια κι όμως είναι πλούσια και πρώτη. Δεν έχω κάτι με την Ελένη. Είναι πανέξυπνη. Έχει κερδίσει το βραβείο Γκίνες. Εγώ της δίνω συγχαρητήρια. Οι μ@λ@κίες που λέμε εδώ εμείς απόψε, είναι χίλιες φορές καλύτερες από αυτά που λέει η Ελένη. Μα τι λέει; Τι μαθαίνει στον κόσμο; Τι είναι; Ψυχαγωγία είναι αυτή; Θέλω ψυχαγωγική εκπομπή άλλου επιπέδου. Η Ρούλα Κορομηλά έκανε εκπομπές καταπληκτικές. Εκείνη ήταν ψυχαγωγία, για μένα η Ελένη δεν κάνει ψυχαγωγία. Δεν έχω τίποτα μαζί της, ούτε την έχω συναντήσει. Δεν είπα ότι δεν κάνει κάτι, την θαυμάζω...»

Τάκης Ζαχαράτος: Η Μενεγάκη έχει καβαλήσει το καλάμι

Δεν είναι, βέβαια, τυχαίο που ο Νίκος Αποστολόπουλος είναι καρδιακός φίλος του Τάκη Ζαχαράτου. Τους φανταζόμαστε να σχολιάζουν παρέα την Ελένη μιας και να γελάνε σατανικά με τις ατάκες τους. Ο αγαπημένος showman μας είχε αφήσει με το στόμα ανοιχτό το 2011 όταν εμφανίστηκε στην εκπομπή «Βράδυ» του Πέτρου Κωστόπουλου και μίλησε με τα χειρότερα για την Ελένη.  «Με έχει απογοητεύσει η αλλαγή του χαρακτήρα της. Η έπαρση είναι νόσος και αν το καβαλήσεις το καλάμι τότε πάει. Αν εμένα που με ξέρεις, ξαφνικά με δεις σαν κάποιον άλλον, δεν θα κάνεις εμετό; Αυτό έπαθα με την Ελένη. Θέλω την αισιοδοξία εγώ, θέλω κέφια και χαρές. Κόντρα στα προβλήματα”. Ενώ για τις υπόλοιπες κόντρες που έχει ανοίξει είπε: “Με τα χρόνια το νευρικό σύστημα χτυπάει κόκκινο. Φαντάσου την Τζοκόντα να μεταλλαχτεί. Αυτό έπαθα και εγώ. Η Μιμή μία άλλη. Η Άντζελα μία άλλη. Όλες άλλαξαν. Δεν μου πάει τελικά να είμαι ξινός».

Έλενα Λυμπέρη: Ποιος νοιάζεται για το ατελείωτο telemarketing μιας εκπομπής που μπορείς να δεις μόνο άρρωστος στο κρεβάτι του Υγεία;

Ίσως πρόκειται για την κόντρα της χρονιάς. Η Έλενα Μακρή-Λυμπέρη, μεγαλοεκδότρια των περιοδικών ΕΓΩ, Hello, Vogue, Life&Style το φετινό Φεβρουάριο δημοσίευσε στο προσωπικό της blog ένα οργισμένο κείμενο κατά της Ελένης Μενεγάκη. Ήταν η πρώτη φορά που είδαμε ένα στέλεχος των lifestyle περιοδικών να χρησιμοποιεί τόσο σκληρή γλώσσα για τη διάσημη παρουσιάστρια.  Το κείμενο-καταπέλτης προέκυψε μετά το εξώδικο που έστειλε η Μενεγάκη στο περιοδικό Hello! επειδή δημοσίευσε φωτογραφία από το πάρτι της κόρης της Βαλέριας που έγινε σε ξενοδοχείο στην Κηφισιά (με καλυμμένα ωστόσο τα πρόσωπα των παιδιών). Εν ολίγοις, το κείμενο λέει ότι η διάσημη παρουσιάστρια είναι άσχετη από δημοσιογραφία, ότι βαριέται, ότι γενικώς δεν αξίζει τίποτα.  Η Μενεγάκη στη συνέχεια την προκάλεσε να μην ξαναχρησιμοποιήσει το όνομά της. Και μέχρι σήμερα δεν το έχει χρησιμοποιήσει. 

Γιώργος Πολυχρονίου: Η Μενεγάκη δεν έχει ταλέντο

Εντύπωση είχε κάνει και η φετινή συνέντευξη του G-Poly στην εκπομπή JoinUs, αν και πρέπει να παραδεχτούμε ότι είχε περισσότερο τακτ. Συγκεκριμένα είπε: «Δεν νομίζω ότι έχει ταλέντο η Ελένη Μενεγάκη. Ήταν θέμα συγκυριών, τακτικής, εξυπνάδας και εμπειρίας. Θέλω να πω ότι δεν είναι χαρισματική, ότι έχει έμφυτο ταλέντο.  Αυτό όμως το “μοντέλο” δεν θα ξαναπαρουσιαστεί στην τηλεόραση. Νομίζω ότι είναι δύσκολο να επαναληφθεί μία τέτοια περίπτωση. Βλέπεις σημερινές γυναίκες τύπου “Μενεγάκη” που ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο, δηλαδή έχουν τη συμπάθεια του ιδιοκτήτη, τη λογική του “να παντρευτούμε τον έτσι”, τον ερωτισμό, που βλέπεις ότι δεν το αποδέχεται ο κόσμος. Αν ο άνθρωπος του καναλιού δεν καλοέβλεπε την Ελένη σαν άνθρωπος και όχι σαν επιχειρηματίας πιστεύω ότι δεν θα της δινόταν η ευκαιρία να κάνει αυτή τη σούπερ σταδιοδρομία». 

Ιάσωνας Τριανταφυλλίδης: Δεν θα πήγαινα στην εκπομπή της Μενεγάκη

Γνωστή όμως είναι και η κριτική του Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη στο πρόσωπο της ωραίας Ελένης. Ο δημοσιογράφος εμφανίστηκε στην εκπομπή «MEGA με ΜΙΑ» τον περασμένο Μάρτιο και αναφέρθηκε στη συνεργασία του μαζί της στα πρώτα της τηλεοπτικά βήματα. «Όταν είχα πει "η Μενεγάκη δεν είναι σταρ αλλά ο Σεφερλής είναι", το εννοούσα σοβαρά. Σταρ ξέρεις τι είναι; Όταν κάποιος ξυπνάει και λέει ότι θα πάει να δει τον Μάρκο Σεφερλή. Τα άλλα είναι απλά πρόσωπα της δημοσιότητας. Η τηλεόραση δεν φτιάχνει σταρ. Δεν μιλάμε πια, είχε γίνει κάτι κάποια στιγμή, αλλά δεν έχουμε και κάτι σχετικό για να μιλήσουμε. Δεν κάνουμε την ίδια δουλειά. Πιο πολύ μπορεί να μιλάω με εσένα για το θέατρο». Τέλος, είπε ότι μάλλον δεν θα πήγαινε στην εκπομπή της αν τον καλούσε. 

Μάρκος Σεφερλής: Δεν κάνω για την εκπομπή της Μενεγάκη

Μπορεί πλέον να μην έχουν κάτι να χωρίσουν όμως όλοι είχαμε αντιληφθεί το παράπονο που Μάρκου για την «αχάριστη» Ελένη. Τον Γενάρη του 2011 είχε δηλώσει στην εκπομπή «Επτά» της Μαρίας Σταματέρη το εξής: «Δεν πουλάω πια. Δεν κάνω πια για το περιεχόμενο της εκπομπής της. Τα τελευταία χρόνια δεν με έχει καλέσει στην εκπομπή της είναι η αλήθεια αυτή. Αλλά δεν έχει να κάνει η σάτιρα μου, γιατί τόσα χρόνια που δεν με έχει καλέσει θα μπορούσα να την σατιρίσω άνετα, απλά τώρα έγινε το θέμα και την σατίρισα. Τώρα, γιατί έπαψα να είμαι ο αγαπημένος της, ο οποίος πιστεύω ότι την έχω στηρίξει όσο κανένας άλλος στην ελληνική τηλεόραση από τότε που ξεκίνησε».

Ελένη Φωτοπούλου: Όταν δεν είναι στις καλές της τρέχα να σωθείς

Μία ακόμη αξέχαστη κόντρα παρακολουθήσαμε το 2010 αυτή τη φορά με πρωταγωνίστρια την Ελένη Φωτοπούλου, πρώην συνεργάτιδα της Ελένης Μενεγάκη. Τότε η Φωτοπούλου είχε κάνει την παρακάτω δήλωση: «Η παρουσία της Ελένης Μενεγάκη αλλάζει τους ανθρώπους. Η Ελένη, όταν είναι δοτική, χαρούμενη, ανθρώπινη στις στιγμές της, κάνει τον κόσμο γύρω της όμορφο. Μεταδίδει σε όλους τη διάθεσή της. Το ίδιο γίνεται όμως και όταν δεν είναι στις καλές της. Τότε είναι να τρέχεις να σωθείς. Ο ίδιος δοτικός και θετικός άνθρωπος μπορεί να γίνει απρόσιτος. Να αναρωτιέσαι αν τον ξέρεις, αν είχατε ποτέ επαφή. Κάποια φορά, για μια ασυνεννοησία της δουλειάς, μια υπόθεση ρουτίνας με την παραγωγή της εκπομπής, έπαψε να μου μιλάει για έξι μήνες. Ήμουν αόρατη! Με έβλεπε στο διάδρομο και νόμιζες πως είμαι τοίχος, ούτε καν πόρτα να περάσει. Στο δε πάνελ, ρωτούσε όλους την άποψή τους, εκτός από μένα, που απλά με προσπερνούσε. Μετά με σταμάτησε και απ’ τον αέρα, γιατί δεν μπορούσε να με βλέπει»