Τα τραγούδια του θρύλου της μουσικής, Bruce Springsteen, που πρέπει να ξέρεις

Με αφορμή τα 65α γενέθλιά του.
Τα τραγούδια του θρύλου της μουσικής, Bruce Springsteen, που πρέπει να ξέρεις



Με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 120 εκατομμύρια album παγκοσμίως, 20 βραβεία Grammy, 2 Golden Globes και ένα βραβείο Oscar, ο 65χρονος πλέον (αλλά πάντα ερωτεύσιμος) Bruce Springsteen, επιβεβαιώνει το παρατσούκλι του The Boss. Είναι σίγουρα το αφεντικό της Αμερικανικής σκηνής, με τους χώρους που εμφανίζεται κατά καιρούς να είναι πάντα sold out, ενώ τη δεκαετία του '80, ήταν ένας από τους δημοφιλέστερους Αμερικανούς καλλιτέχνες.

Με την κιθάρα του, την χαρακτηριστική μπαντάνα στο κεφάλι, τις έντονες εκφράσεις του, και την ροκ αμφίεσή του, ο Springsteen απέκτησε το δικό του φανατικό κοινό. Η δε φωνή, οι στίχοι και οι μουσικές του που κινούνται ανάμεσα σε folk, blues και country ήχους, "δημιούργησαν" 18 album από το 1973 μέχρι σήμερα, με τραγούδια που έγραψαν τη δική τους ιστορία. 

Born In the U.S.A.
Κυκλοφόρησε το 1984 στο ομότιτλο album και χάρισε στον Springsteen την μεγαλύτερη προσωπική του επιτυχία και μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των 80s.

 

Streets Of Philadelphia

 

Dancing In the Dark
Έμεινε -όχι τυχαία- στη δεύτερη θέση του  Billboard Hot 100 για περισσότερες από τέσσερις εβδομάδες.

 

Glory Days

 

I'm On Fire
Το ερωτικό.

 

Tougher Than the Rest

 

My Hometown
Ένα τραγούδι που μοιάζει κοινωνικό αλλά εν τέλει περιγράφει τη σκληρή πραγματικότητα της φυλετικής βίας και της οικονομικής ύφεσης.

Δες εδώ 10 πράγματα που ίσως δεν ήξερες για τους Pink Floyd.