Ζευγάρια : Πότε πρέπει να επισκεφτείτε σύμβουλο για την σχέση σας

Άραγε σώζεται κάτι ή το τέλος είναι αναπόφευκτο;
Ζευγάρια : Πότε πρέπει να επισκεφτείτε σύμβουλο για την σχέση σας



Όλοι θυμόμαστε την ταινία Mr and Mrs Smith και την χαρακτηριστική σκηνή με την Angelina Jolie και τον Brad Pitt να μιλάνε για την σχέση τους σε σύμβουλο γάμου. 

Ο σύμβουλος γάμου ή γενικότερα σχέσεων είναι μια επαγγελματική ιδιότητα πολύ δημοφιλής, ιδιαίτερα στο εξωτερικό μιας και πολλά ζευγάρια το έχουν ως ένα είδος συνήθειας, η οποία βοηθάει την σχέση και την πάει ένα βήμα παρακάτω, αποφεύγοντας τυχόν διαφωνίες και τσακωμούς. Eμείς σκεφτήκαμε και καταγράψαμε πότε πρέπει να περάσεις με το ταίρι σου το κατώφλι του σύμβουλου ώστε να δώσεις ακόμα μια ή αν θεωρείς την τελαυταία ουσιαστική ευκαιρία.

Σημάδια που οδεύουν προς τον σύμβουλο σχέσεων :

- Όταν η σεξουαλική σας ζωή κοντεύει να γίνει ανύπαρκτη. Δεν είναι ασυνήθιστο συχνότητα και η ένταση στο σεξ να μειώνονται. Οι σημαντικές όμως αλλαγές στην κρεβατοκάμαρα είναι ένα δείγμα πως κάτι δεν πάει καλά.

- Όταν βλέπουμε το σύντροφό μας με ανταγωνιστικό τρόπο και ξεχνάμε πως είμαστε στην ίδια ομάδα και πρέπει να είμαστε ένα.

- Όταν ο ένας κρύβει τα οικονομικά του από τον άλλο. Είναι εξίσου σοβαρό με την απιστία και δείχνει ότι δεν υπολογίζεται ο ένας τον άλλο.

- Όταν έχουμε μυστικά. Όλοι έχουμε δικαίωμα στην ιδιωτικότητα, όταν όμως κρατάμε μυστικά σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.

- Όταν έχουμε ή θα θέλαμε να έχουμε σχέση με κάποιον άλλον. Αποτελεί ένα δείγμα γμα πως έχουμε ήδη βγει από την ουσία της σχέσης και θέλουμε να προχωρήσουμε παρακάτω.

- Όταν αισθανόμαστε πως όλα θα ήταν καλύτερα αν εκείνος άλλαζε. Το μόνο που μπορούμε να αλλάξουμε είναι μόνι ο εαυτός μας, αλλιώς θα περιμένουμε για πάντα ο άλλος να κάνει αυτό που θέλουμε.

 

Αν αναγνωρίζεις από τις παραπάνω κάποιες γνωστές καταστάσεις που βιώνεις και εσύ, μη ντρέπεσαι κάνε το πρώτο βήμα και όλα με συζήτηση και με αγάπη πάνω απ' όλα θα βρουν τον δρόμο τους.

Δες εδώ ποια λάθη οδηγούν την σχέση ή τον γάμο σας σε κρίση!