Ζευγάρια : 5 λάθη που οδηγούν στην κρίση

Άραγε υπάρχει επιστροφή;
Ζευγάρια : 5 λάθη που οδηγούν στην κρίση



Η σχέση δύο ανθρώπων και εννοείται και γάμος δεν είναι κάτι δεδομένο που μένει ανέπαφο από τον χρόνο και την καθημερινότητα. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός που μέρα με την μέρα θέλει φροντίδα, υπομονή και πάνω απ' όλα αμοιβαία αγάπη. Η αλήθεια είναι ότι οι πιο πολλοί άνθρωποι βάζουν την σχέση τους στον αυτόματο πιλότο αν θα μπορούσαμε να πούμε, θεωρώντας τον άλλο δεδομένο και ότι θα είναι πάντα εκεί. Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι μιας και η σχέση θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια αλλά και υποχωρήσεις και από τις δύο μεριές. 

Παρακάτω θα αναλύσουμε 5 λάθη που κάνουμε όλοι ανεξαιρέτως, τα οποία οδηγούν στην κρίση της εκάστοτε σχέσης :

1. Νομίζουμε ότι ο σύντροφός μας είναι ίδιος σαν εμάς όσον αφορά τις απόψεις και τον χαρακτήρα. Λάθος, μπορεί με τον έρωτα τον πρώτων μηνών να νομίζετε ότι είστε ακριβώς ίδιοι, αλλά αυτό θα αλλάξει κατά πολύ το επόμενο διάστημα. Οπλιστείτε με υπομονή γιατί όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας  και αυτό πρέπει να το θυμόμαστε πάντα.

2. Πολλά ζευγάρια με τον ερχομό ενός παιδιού απομακρύνονται και ρίχνουν όλο το βάρος εκεί. Όμως πάντα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους μέσα στη μέρα να βρίσκουν λίγο χρόνο ώστε να περνάνε κάποιες ώρες μαζί.

3. Όταν σταματήσετε να έχετε κοινά όνειρα και στόχους για το μέλλον τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι οδεύτε προς την κρίση της σχέσης σας. Μην σταματήσετε να ονειρεύεστε και να συζητάτε για το μέλλον σας και γενικότερα για την σχέση σας.

4. Θεωρούμε τον σύντροφό μας δεδομένο και την σχέση μας μαζί του αυτονόητη. Με τα προβλήματα της καθημερινότητας και τις υποχρεώσεις η επικοινωνία χάνεται δια παντός και όλα αυτά οδηγούν στην ασυνεννοησία, την συσσώρευση θυμού και στην μετέπειτα κρίση.

5. Η εξιδανίκευση της σχέσης σας από τους πρώτους μήνες της γνωριμία σας μπορεί να αποβεί μοιραία στην συνέχεια. Η άποψη ότι όλα είναι τέλεια και έτσι θα είναι πάντα αποτελεί μια πλάνη που γρήγορα θα καταλάβετε ότι ήταν λάθος. Δείτε την σχέση σας αντικειμενικά δίνοντας βάση τόσο στα καλά όσο και στα κακά. Αυτό θα σας βοηθήσει ώστε έπειτα να μην πέσετε από τα σύννεφα.

Δες εδώ αν ένα παιδί μπορεί να αλλάξει την σεξουαλική ζωή του ζευγαριού.