Εξομολογήσεις ενός άντρα: Γιατί πάμε για τσιγάρα και δεν ξαναγυρνάμε

Και άλλα ψιλικά είδη…
Εξομολογήσεις ενός άντρα: Γιατί πάμε για τσιγάρα και δεν ξαναγυρνάμε



Η φυγή ενός άντρα είναι σύνηθες φαινόμενο. Σαν την παλίρροια στην Χαλκίδα. Και όταν γυναίκες λεμε πως πάμε για τσιγάρα να ανησυχείτε. Και τούμπαλιν αγόρια…

Προψές, λοιπόν, ήμουν με μια παρέα για μια χαλαρή μπύρα. Ένα από τα παιδιά μας έλεγε ιστορίες και έσκασε το κλασσικό «ο πατέρας μου πήγε για τσιγάρα και δεν γύρισε ξανά». Εμείς γελάσαμε, αυτός δεν το είπε για πλάκα, μας είπε κάτι ακατάληπτα, αλλά μετά με έβαλε σε σκέψεις. Τι κάνει έναν άντρα να παρατάει την οικογένεια του έτσι μέσα στη νύχτα. Και ρωτώντας μεγαλύτερους όλο και κάτι μαθαίνεις…

-Το πρώην ανατολικό μπλοκ…

Ναι, καλά καταλάβατε. Σε γκόμενα αναφέρομαι. Αλλά με αυτήν την καταγωγή συγκεκριμένα. Γιατί το δυτικό μπλοκ δεν έχει την ανάγκη να φάει τον άντρα καμιάς. Το ανατολικό ψάχνει όμως κάποιον που θα του προσφέρει ασφάλεια. Γιατί, μην γελιόμαστε, οι γυναίκες που έρχονται από εκεί έχουν περάσει απίθανα άσχημα. Τόσο που οι ταινίες του Χόλιγουντ δεν μπορούν να αναπαραστήσουν τα ακριβή μεγέθη. Οπότε σου λέει ο «οικογενειάρχης», ευκαιρία είναι να πω ότι θα πάω να πάρω σιγαρέτα και adios…

-Γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια…

Ένας άντρας όταν αγαπάει, αγαπάει. Νόμος. Υπάρχει όμως κάτι που δεν αντέχει: Την συνεχή γκρίνια. Την μουρμούρα. Αλλά εμείς οι άντρες έχουμε και ένα άλλο κακό: Δεν μπορούμε να πούμε ότι χωρίζουμε. Ειδικά στον γάμο. Οπότε τι κάνει ο δειλός; Φεύγει στην πρώτη ευκαιρία να γλυτώσει. Τώρα εντάξει, η γκρίνια είναι λόγος θα σκεφτείτε; Μωρέ, η γκρίνια για έναν άντρα είναι και λόγος να πηδήξει και στον Ειρηνικό Ωκεανό για να γλυτώσει!

-Η κόρη του περιπτερά…

Ο Κώστας ο Big Alice (ή Μπίγαλης αν θέτε) νομίζετε πως τραγούδαγε για πλάκα για την κόρη του περίπτερμαν; Ουχί! Το συνεχές πήγαινε-έλα είναι περίεργο. Πες, άντε έγινε καπνιστής. Αλλά όταν θα βγει και δεν θα τον δείτε τον (Μ)Παναή, να ψάξετε πρώτα για την κόρη του περιπτερά. Βασικά να είστε σίγουρες!

-Financial Problems…

Εδώ στο εξωτικό Μενίδι, έτσι τα λέμε τα οικονομικά προβλήματα. Πολύ απλό: Δεν έχει μια, χρωστάει μέχρι και σε όποιον μιλάει Μαορί και φεύγει. Εξαφανίζει και τα ίχνη του γιατί υπάρχουν μερικοί τύποι που ΔΕΝ θες να τους χρωστάς ούτε Big Bubble (ή μπιγκ μπάμπολ) και έτσι… ci vediamo!

-Kάπου υπάρχει ένα εξώγαμο και άλλη μια γυναίκα να τον περιμένει

Μην γελάτε, έχει τύχει. Και σε συγγενικό μου πρόσωπο που δεν θέλω να αποκαλύψω (γεια σου θεία). Επιλέγει ο λεγάμενος και αποφασίζει πως δεν μπορεί να μεγαλώσει το παιδάκι του με άλλη (ΜΕ ΑΛΛΗ) γυναίκα χωρίς πατέρα. Οπότε αποφασίζει να μεγαλώσει το άλλο από τον πρώτο γάμο. Παίζει και η διγαμία γερό.

-Μπαρκάρει μούτσος

Εδώ είναι ένας συνδυασμός ΌΛΩΝ των παραπάνω. Και ναι, αν τον ανακαλύψουνε πηδάει και στον Ειρηνικό. Έχει γίνει και θα ξαναγίνει. Γιατί νομίζετε πως οι καρχαρίες εκεί είναι τετράπαχοι; Οι σέρφερ και οι άντρες που την κοπανάνε από το σπίτι τους, τους θρέφουν!

-Είναι δειλός

Και τελικά κατέληξα στο προφανές. Ένας άντρας που λέει τέτοια αστεία ατάκα και χάνεται σαν τον Παλαιοκώστα, απλά δεν έχει μπέσα. Και άντρας χωρίς μπέσα δεν αξίζει τίποτα στη ζωή του. Και υπάρχουν και παιδιά είναι τρεις φορές χειρότερος. Όχι, λοιπόν, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει στα ίσια μια γυναίκα και να πει «Ξέρεις, φεύγω επειδή έχω άλλη», «Φεύγω επειδή σε βαρέθηκα». Παρατάει παιδιά, σκυλιά, γατιά και απαλλάσσεται των ευθυνών του. So Simple και so… ντροπιαστικό!

ΥΓ: Εγώ ΔΕΝ καπνίζω

ΥΓ 1: Η μάνα μου όταν ήμουν μικρός με έστελνε να πάρω εγώ τσιγάρα του πατέρα μου. Τώρα που είμαι 28, τον στέλνει να πάρει με το ζόρι. Το λες και διαβολικό…

Kαι ίσως επειδη δεν λέμε ΑΥΤΑ να κάνουμε την βόλτα στο περίπτερο... αιωνιότητα!