Εξομολογήσεις ενός άντρα: Τελικά είμαστε μισογύνηδες;

Τι κρύβεται τελικά πίσω από την ατάκα "όλες τους είναι ίδιες";
Εξομολογήσεις ενός άντρα: Τελικά είμαστε μισογύνηδες;



Η γυναίκα είναι περίεργο ον. Το ξέρετε και εσείς που είστε γυναίκες. Εμείς οι άντρες είμαστε πιο ευθύς. Όχι όλοι, αλλά η πλειοψηφία. Τελικά όμως μισούμε τις γυναίκες;

Αυτή η απορία άρχισε να μου τριβελίζει το μυαλό, όταν βρέθηκα χθες το βράδυ με μια παρέα και άρχισαν κάτι σεξιστικά σχόλια του τύπου «έλα, όλες ίδιες είναι» ή «την πάρτι τους κοιτάζουν». Τότε λοιπόν σκέφτηκα πως εδώ έχει πολύ ψωμί η ιστορία και τους άφησα να μιλήσουν. Γιατί όπως λέει και ο Θανάσης στο δίπλα γραφείο «Αν δεν ακούς, δεν θα μάθεις ποτέ την ιστορία του άλλου». Ή κάτι τέτοιο, σόρυ Θανάση.

Όταν η τεστοστερόνη των φίλων έπεσε, ρώτησα τυχαία έναν εξ αυτών αν έχει σχέση. Η απάντηση του ήταν όχι. Τον ρώτησα γιατί χώρισε και φυσικά απάντησε αυτό που περίμενα «Άσε ρε, με παράτησε για έναν άλλον». Και τότε κατάλαβα τι έπαιζε με την παρέα…

Ένας άντρας έρχεται στον κόσμο από μια γυναίκα. Την μητέρα του. Την λατρεύει και την αγαπάει. Όταν όμως τον προδίδει μια γυναίκα (ή νομίζει ότι τον προδίδει) για άλλον άντρα, αυτόματα στον εγκέφαλο του γυρνάει η ασφάλεια που συνδέει τον πόνο με την γυναίκα. Και ναι, καλά κατάλαβες. Όλες είναι ίδιες για εκείνον.

Και επειδή δεν βγάζω την ουρά μου απ’έξω, όταν με άφησε και εμένα η πρώην μου για άλλον, για ένα τρίμηνο είχα μένος. Πίστευα πως κάθε γυναίκα έχει σαν στόχο να βρει άλλον, να περνάει καλύτερα και να πληγώνει. Αλλά 1ον: Ερωτεύτηκα ξανά και 2ον: Κατάλαβα πως για να φύγει η κοπέλα, δεν πέρναγε καλά. Οπότε αυτόματα έφταιγα και εγώ και προφανώς δεν ήταν μόνο εκείνη υπαίτια.

Τότε λοιπόν τι φταίει και κατηγορούμε μια γυναίκα; Είμαστε μισογύνηδες; Όχι. Ένας άντρας όταν πληγώνεται γίνεται σαν δαρμένο σκυλί (φυλακή σε όσους χτυπούν τα ζώα). Γίνεται επιθετικός για να προστατευτεί επειδή πονάει. Φοβάται να εμπιστευτεί και μέσα από αυξημένη… βλακεία (άλλο θα έγραφα) και «μαγκιά» προσπαθεί να κρύψει τις πληγές του.

Κανένας άντρας λοιπόν δεν είναι μισογύνης. Πληγωμένος είναι και για αυτό τις βλέπει όλες «κακιές» ενώ στην ουσία κάτι δεν έκανε και εκείνος σωστά. Προφανώς και θέλει πολύ και πραγματική μαγκιά να δεχθείς τα λάθη σου σε έναν χωρισμό, όπως και αν ήρθε αυτός. Αλλά το να βάλεις σε ένα τσουβάλι 2 δις γυναίκες, επειδή χώρισες είναι τουλάχιστον χαζομάρα.

Το ίδιο προφανώς ισχύει και για εσάς γυναίκες. Δεν είμαστε όλοι «γουρούνια που σκεφτόμαστε μόνο το σεξ». Το ότι ένας έκανε κάτι, δεν σημαίνει πως όλοι κάνουμε το ίδιο.

Πως καταλήγει λοιπόν ένας… μισογύνης; Συνήθως μόνος του να αναπολεί γιατί πληγώθηκε και να κλαίει την μοίρα του. Μαραμένος, κακός και μίζερος.Αλλά συνεχίζει να ψάχνει για γυναίκα...

Όταν λοιπόν καταλάβουμε όλοι, άντρες-γυναίκες, ότι δεν είναι κανείς κακός θα σταματήσουν και οι ταμπέλες, οι γκρίνιες και όλα τα υπόλοιπα. Ας κοιτάξουμε όλοι τι κάναμε εμείς πρώτα στην σχέση μας και μετά να δούμε αν τελικά ο άλλος ή η άλλη είναι κακός/ια.

Και όταν ακούσετε γυναίκες άντρα να λέει τα σεξιστικά του, τότε να ξέρετε πως κρύβεται μια γυναίκα από πίσω. Μην τον βρίσετε. Δείξτε του κατανόηση...

ΥΓ: Η γυναίκα είναι εύθραυστη. Όπως και η καρδιά ενός άντρα. Και το βάζο που έσπασα προχθές σπίτι. Σόρυ μάμα…

Και επειδή είστε γυναίκες, μας κάνετε και κόλπα σαν και αυτά και δεν μπορούμε να σας αντισταθούμε...

Και ναι, υπάρχει η τέλεια γυναίκα για έναν άντρα! Διάβασε ΕΔΩ ποια είναι