Μαμά - παιδί : Τι θα βάλω φέτος στην τσάντα της παραλίας

Κάθε χρόνο και μεγαλώνει...
Μαμά - παιδί : Τι θα βάλω φέτος στην τσάντα της παραλίας



Για ένα πράγμα ανυπομονω πιο πολύ και δεν είναι άλλο από τις καλοκαιρινές διακοπές που θα κάνω με την οικογένεια μου. Ο Θάνος σε λίγες μέρες γίνεται 3 χρονών και με τα 2 μπάνια που έχουμε κάνει μαζί ως τώρα, πήρα μια μικρή γεύση για αυτό που με περιμένει στις διακοπές. Και τι εννοώ; Ότι μια τσάντα θαλάσσης δεν είναι αρκετή, ούτε για τα παιχνίδια, ούτε για τα extra ρούχα αλλά ούτε και για τις πάνες. Έτσι λοιπόν τα έβαλα κάτω και έκανα μια πρόχειρη λίστα με αυτά που πρέπει να έχω μαζί μου κάθε μέρα:

- Τα παχνίδια του για την θάλασσα (και όχι μόνο).

Kουβαδάκια, τρακτέρ για την άμμο, μπάλες, φτυάρια αλλά και όλα τα αγαπημένα του αυτοκινητάκια και παιχνίδια, είναι λίγα από αυτά που πρέπει να έχω μαζί μου. Φυσικά όλα αυτά δεν θα χωρέσουν στην τσάντα θαλάσσης, αλλά θα προμηθευτώ μια ειδική τσάντα που ούτε θα φθείρεται με το νερό, το αλάτι και την άμμο.

- Ρούχα, πάνες κτλ:

Nαι δεν έχουμε κόψει ακόμα την πάνα, άρα θα χρειαστώ αρκετές πάνες (ποτέ δεν ξέρεις!), οι οποίες πιάνουν ορισμένο χώρο. Μια δεύτερη αλλαξιά με ρούχα για να είναι μετά καθαρός σίγουρα θα βάλω μέσα στην τσάντα όπως απαραίτητα είναι η πετσέτα θαλάσσης του και το δεύτερο ή και τρίτο μαγιό.

- Φουσκωτά :

Mπρατσάκια, κουλούρα αλλά και ένα στρώμα σίγουρα θα πουν στη λίστα με τα must-have γιατι ο Θάνος είναι και απρόβλεπτος, άρα δεν ξέρεις τι θα ζητήσει στην παραλία.

- Αντηλιακά και άλλα απαραίτητα προϊόντα:

Θα αρχίσω με τα διαφορετικά αντηλιακά που παίρνω μαζί μου κάθε καλοκαίρι. Εκτός από τα δικά μας που είναι ξεχωριστό για το πρόσωπο και ξεχωριστό για το σώμα (+ τα λαδάκια), ο Θάνος έχει τα δικα του εξειδικευμένα αντηλιακά, πως να το κάνουμε;

- Φαγητό κτλ.

Όσο να΄ναι κάθε παιδί στην παραλία, μετά το παιχνίδι και το μπάνιο, θα πεινάσει...να μην έχεις κάτι μαζί σου; Φρούτα (κομμένα), μπισκότα και πολύ, πολύ νερό σίγουρα είναι απαραίτητα. 

Mαμάδες όλου του κόσμου υπομονή, καλοκαίρι είναι θα περάσει...

5 φωτογραφίες του παιδιού μου, που δεν μοιράζομαι ποτέ στα social media!