Mαμά – παιδί: 5 φωτογραφίες που δεν μοιράζομαι στα social media

Tι δεν πρέπει να ποστάρουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;
Mαμά – παιδί: 5 φωτογραφίες που δεν μοιράζομαι στα social media



Όλα άρχισαν στις 17 Ιουλίου 2013, όταν γεννήθηκε ο Θάνος. Κάπου ανάμεσα στους πόνους, στην τρελή χαρά και στους θηλασμούς, ανέβασα αυθόρμητα την πρώτη φωτογραφία του στο instagram. H κλασική φωτογραφία με τα πατουσάκια του, συνοδεύτηκε με 2 τυχαία εκείνη την στιγμή hashtag, το ένα ήταν το #son και το δεύτερο #thanosk (από το όνομα και το επώνυμο του). 

Τα χρόνια πέρασαν (τον άλλο μήνα γίνεται 3) και το hashtag #thanosk, έχει περίπου 380 δημοσιεύσεις (σημείωση: δεν ανεβάζω μόνο εγώ φωτογραφίες αλλά και ο άντρας μου). Από τα πρώτα του βήματα μέχρι τα 2α γενέθλια του και την αγάπη του για το skate, μπορείς να δεις την ζωή του Θάνου σε λίγα μόλις λεπτά. 

Τι γίνεται όμως όταν το μέτρο ξεφεύγει; Πρέπει όλα τα δημοσιεύουμε στα social media; 

5 πράγματα που (εγώ) δεν δημοσιεύω στο instagram (και στα λοιπά social media):

- Γυμνές φωτογραφίες:

Είτε στο σπίτι, είτε στην παραλία δεν μου αρέσει να ανεβάζω φωτογραφίες που είναι γυμνός και είναι εμφανή τα γεννητικά του όργανα. Εκεί έξω υπάρχουν πολλά περίεργα μυαλά. ας προσέχουμε για να μην τους κάνουμε την ζωή εύκολη.

- Προσωπικά στοιχεία:

Φωτογραφίες που έστω τυχαία δείχνουν έγγραφα και στοιχεία του παιδιού, απλά απαγορεύονται. Επειδή ποτέ δεν ξέρεις, όσο μπορείς οφείλεις να προσέχεις για την προστασία του παιδιού σου.

- Που πηγαίνει σχολείο:

Όσο πιο πολύ μπορώ, προσέχω να μην δημοσιεύω καμία φωτογραφία που να δείχνει σε ποιο σχολείο πάει και σαφώς που είναι ακριβώς. Δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να συμβεί!

- Πράγματα που αργότερα θα ντρέπεται:

Οk! Μπορώ να ανεβάζω πολλά πράγματα αλλά κάποια πράγματα δεν τα δημοσιοποιώ, γιατι στο μέλλον δεν θέλω ο Θάνος να έρθει να μου πει ότι ντρέπεται.

- Φωτογραφίες άλλων παιδιών:

Eιδικότερα χωρίς την συγκατάθεση των γονιών, δεν ανεβάζω καμία φωτογραφία με πρόσωπα άλλων παιδιών. Απλά δεν είναι σωστό!

10 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να δεθείς μαζί με το παιδί σου.