5 Homemade μάσκες μαλλιών, μια για κάθε τύπο!

Με υλικά που σίγουρα υπάρχουν στο ψυγείο σου…
5 Homemade μάσκες μαλλιών, μια για κάθε τύπο!



Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να δώσεις στα μαλλιά σου αυτό που χρειάζονται. Τα μαλλιά πιο συγκεκριμένα είναι το πιο ταλαιπωρημένο σημείο πάνω σου. Για αυτό πιάσε δουλειά γρήγορα! Αν δεν έχεις τον χρόνο αλλά ούτε το budget να πας σε κάποιο κομμωτήριο για θεραπεία, κάνε την θεραπεία που χρειάζεται ο δικός σου τύπος μαλλιών, μόνη σου, με υλικά που σίγουρα θα τα βρείς σίγουρα στην κουζίνα σου!

 

Γιαούρτι για θαμπά μαλλιά.

 

Η λακ, τα προϊόντα styling και η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορούν να αφήσουν τα μαλλιά σου θαμπά. Η λύση κρύβεται στα... γαλακτοκομικά και ιδιαίτερα στο γιαούρτι που μπορεί να ξαναδώσει στα μαλλιά σου τη χαμένη τους λάμψη. Κι αυτό γιατί το γαλακτικό οξύ αφαιρεί τη θαμπάδα, ενώ το λίπος του γάλακτος ενυδατώνει.
Η συνταγή: Πάρε 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι (ή sour cream) και κάνε μασάζ σε νωπά μαλλιά. Άφησε το να δράσει για 20 λεπτά. Ξέπλυνε με χλιαρό και στη συνέχεια κρύο νερό και λούσε τα μαλλιά σου με σαμπουάν. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί κάθε 2 εβδομάδες.

Λαδολέμονο για την ξηροδερμία και τη φαγούρα.

Για την καταπολέμηση της ξηροδερμίας, που προκαλούν η κακή διατροφή, το στρες και οι καιρικές συνθήκες, δοκιμάσε ένα μείγμα χυμού λεμονιού και ελαιόλαδου. Η οξύτητα στο λεμόνι βοηθά στο να απαλλαγείτε από την ξηροδερμία, ενώ το ελαιόλαδο ενυδατώνει το νέο δέρμα στο κεφάλι σας.
Η συνταγή: Ανακάτεψε 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού, 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας νερό και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Άφησε το μείγμα για 20 λεπτά και ξέπλυνε τα μαλλιά με σαμπουάν. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί κάθε δεύτερη εβδομάδα.

Μπύρα για όγκο.

Για να προσθέσεις όγκο στα μαλλιά σου, θα χρειαστεί να στραφείς στην αγαπημένη σου μπύρα. Το ζυμωμένο ποτό περιέχει γενναιόδωρη προμήθεια προζύμης, χάρη στην οποία μπορείς να κάνεις πιο πλούσια τα μαλλιά σου.
Η συνταγή: Ανακάτεψε 1/2 φλιτζάνι μπύρα (την οποία έχεις αφήσει για λίγες ώρες σε ένα δοχείο, ώστε να ξεθυμάνει) με μία κουταλιά ηλιέλαιο και ένα αβγό. Εφάρμοσε σε καθαρά, νωπά μαλλιά και αφήστε το μείγμα για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ξέπλυνε με κρύο νερό. Όταν το υγρό εξατμίζεται, το υπόλειμμα πρωτεΐνης (από το σιτάρι) συνεχίζει να ενισχύει τη δομή της τρίχας. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί κάθε δεύτερη εβδομάδα.

Μέλι για ξηρά ή ταλαιπωρημένα από τον ήλιο μαλλιά.

Όποιος κι αν είναι ο καλοκαιρινός εχθρός των μαλλιών σου (το νερό ή η υπερέκθεση στον ήλιο), τα φυσικά γλυκαντικά μπορούν να βοηθήσουν, όπως το μέλι που έχει την ιδιότητα να τραβά και να "αιχμαλωτίζει" την υγρασία.
Η συνταγή: Τρίψε περίπου 1/2 φλιτζάνι μέλι σε καθαρά, νωπά μαλλιά και άφησε το για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Μπορείς επίσης να προσθέσεις 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για να κάνεις πιο εύκολη την εφαρμογή του. Για μαλλιά που έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ από τον ήλιο, ανακάτεψε μέλι με 1-2 κουταλιές της σούπας αβοκάντο ή κρόκο αυγού (πλούσια σε πρωτεΐνη). Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί μία φορά το μήνα.

Καλαμποκάλευρο για λιπαρά μαλλιά.

Το καλαμποκάλευρο είναι ένας ανέξοδος τρόπος για να αφαιρέσεις τη λιπαρότητα από τα μαλλιά.
Η συνταγή: Ρίξε 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο ή κορνφλάουρ σε μια άδεια αλατιέρα και πασπάλισε τα στεγνά μαλλιά σου και το κεφάλι. Ύστερα από 10 λεπτά, βούρτσισε και αφαίρεσε τη σκόνη. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί κάθε δύο εβδομάδες.

Δες εδώ μια homemade μάσκα αντιγήρανσης με αβοκάντο και λεμόνι, που κάνει θαύματα!