Homemade Μάσκα αντιγήρανσης με αβοκάντο και λεμόνι

Ιδανική για θαμπά, μεικτά και αφυδατωμένα δέρματα.
Homemade Μάσκα αντιγήρανσης με αβοκάντο και λεμόνι



Όταν ο χρόνος αρχίζει σιγά, σιγά να αφήνει τα σημάδια του πάνω σου, κάπου εκεί μας πιάνει όλες η κρίση ότι γερνάμε και μεγαλώνουμε. Όχι μόνο τις γυναίκες, το ίδιο ισχύει και με τους άντρες. Κάπως έτσι λοιπόν αρχίζουμε να αναζητάμε τρόπους που θα σβήσουν τα σημάδια του χρόνου και που θα μας αναζωογονήσουν. Οι κρέμες του εμπορίου δεν είναι η καλύτερη λύση σου, αφού εμπεριέχουν πολλά συντηρητικά εκ των οποίων πολλά από αυτά είναι βλαβερά για το δέρμα και την υγεία σου γενικότερα. Για αυτό να εμπιστεύεσαι τα χεράκια σου και τα φυσικά υλικά που είναι ικανά να σου χαρίσουν το αποτέλεσμα που ζητάς! Η συγκεκριμένη homemade μάσκα αντί γήρανσης και προστασίας είναι πανεύκολο να γίνει, αφού χρειάζονται μόνο δύο υλικά, ένα ώριμο αβοκάντο και μισή κούπα φυσικό χυμό λεμονιού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για προληπτικούς λόγους, που θα στο συνιστούσαμε. Δες πώς θα το κάνεις σωστά :

 Λιώστε καλά τη σάρκα από το ώριμο αβοκάντο με ένα πιρούνι, προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά το μείγμα μέχρι να γίνει κρεμώδες. Απλώστε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό και αφήστε για 5-10 λεπτά. Αφαιρέστε τη μάσκα με ένα βαμβάκι και άφθονο νερό.

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά συστατικά που θρέφουν, ενυδατώνουν και προστατεύουν το δέρμα από την πρόωρη γήρανση.

Το λεμόνι περιέχει πλούσιο σε βιταμίνη C και κιτρικό οξύ που προσφέρουν στο δέρμα απολέπιση, λάμψη, ομοιόμορφο χρώμα και λείανση ρυτίδων.

Photo by Ayo Ogunseinde on Unsplash