5+1 προϊόντα για τα μαλλιά που τα έχεις ήδη...στο ψυγείο

Τρέξε στο ψυγείο σου και άρχισε την περιποίηση...
5+1 προϊόντα για τα μαλλιά που τα έχεις ήδη...στο ψυγείο



Άσε κάτω την πιστωτική ή την χρεωστική κάρτα και απομακρύνσου από τον υπολογιστή. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε κι άλλα χρήματα για ειδικές μάσκες και conditioner μαλλιών. Και αυτό γιατί ένα ολόκληρο σπα για τα μαλλιά σου βρίσκεται ήδη στα χέρια σας, ή ακόμα καλύτερα στο δίπλα δωμάτιο. Συγκεκριμένα πίσω από την πόρτα του ψυγείου σας υπάρχουν είδη διατροφής που δεν σε βοηθούν να φτιάξεις ωραία φαγητά και dip, αλλά έχουν την δυνατότητα να κάνουν τα μαλλιά σου ακόμα πιο λαμπερά, υγιή και απαλά.

Από το αβοκάντο μέχρι τη γλυκοπατάτα, παρακάτω θα δεις αναλυτικά ποια προϊόντα στο ψυγείο σου έχουν πολλές και διαφορετικές χρήσεις :

1. Αβοκάντο :

Το αβοκάντο είναι γνωστό μιας και με αυτό φτιάχνεται η απίθανη και ιδιαίτερη guacamole. Λόγω όμως των θρεπτικών στοιχείων που είναι απίστευτα πλούσια, όπως τα λιπαρά οξέα, τα ωμέγα-3, το σίδηρο, το μαγνήσιο και τις βιταμίνες Α, D και Ε, μπορείς να φτιάξεις το τέλειο conditioner για τα μαλλιά σου. Θα ενυδατώσει τυχόν ξηρότητα και θα τα κάνει πολύ δυνατά.

2. Μπύρα :

Βγάλε ένα κουτάκι μπύρα από την εξάδα του άντρα σου και λούσε με αυτή τα μαλλιά σου. Είναι ο ιδανικός τρόπος για να καθάρισει η τρίχα σας, και να εξαφανιστεί κάθε είδος βρωμιάς. Μην ξεχνάμε ότι ακόμα και η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς έχει αποκαλύψει ότι λούζεται πολλά χρόνια με μπύρα. Άφησε τη μπύρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, ρίξτη σιγά-σιγα στα μαλλιά σου και στο τέλος ολοκλήρωσε με ένα conditioner. Tα αποτελέσματα θα είναι το λιγότερα θεαματικά.

3. Αυγά :

Είναι πολύ γνωστό ότι τα αυγά είναι γεμάτα πρωτεϊνη και γι' αυτό τον λόγο τα χρησιμοποιούμε στο πρωϊνό είτε ως ομελέτα είτε βραστά και τηγανιτά. Όμως η πρωτεϊνη μπορεί να είναι και θαυματουργή για τα κατεστραμμένα σου μαλλιά. Ένα ολόκληρο αυγό, με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ένα φλιτζάνι νερό αποτελούν την ιδανική μάσκα μαλλιών. Άφησε το μείγμα για περίπου 15-20 λεπτά πριν το ξέπλυμα.

4. Λεμόνι :

Το καλοκαίρι τα λεμόνια τα χρησιμοποιούμε για τις σπιτικές λεμονάδες και για να κάνουμε ακόμα πιο νόστιμο το φαγητό μας. Άλλος ένα τρόπος είναι να το δούμε ως ένα φυσικό προϊόν ομορφιάς. Τα βήματα απλά : Aνακάτεψε 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας νερό και κάνε ένα απλό χαλαρό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Άφησε το για 20 λεπτά, ξέπλυνε τα μαλλιά σου και οποιοδήποτε ίχνος πιτυρίδας θα εξαφανιστεί με το ελαιόλαδο να χαρίζει βαθιά ενυδάτωση.

5. Καρύδα :

Δεν έχεις χρήματα για ακριβά conditioner βαθιάς θρέψης; Τότε η καρύδα είναι εδώ για να σε βοηθήσει. Πως; Λιώσε 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι καρύδας και βάλτο μέσα σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό. Κάνε το απαιτούμενο μασάζ στα μαλλιά σου, χτένισε τα, φτιάξε ένα κότσο και στο τέλος κάλυψε τον με ένα σκουφάκι μπάνιου. Μετά από 1 ώρα λούσου και δες τα μαλλιά σου πιο απαλά και εντυπωσιακά από ποτέ. 

6. Γλυκοπατάτα :

Οι γλυκοπατάτες είναι γεμάτες με βιταμίνες C και Ε, που ευθύνονται για την ενυδάτωση των μαλλιών. Ανακάτεψε μισό μέρος από ένα γιαούρτι, πρόσθεσε μισό φλιτζάνι και λίγο παραπάνω πουρέ γλυκοπατάτας και αν θες βάλε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας. Κάνε ένα ελαφρό μασάζ για 20' λεπτά και μετά ξέπλυνε τα μαλλιά σου.

Δες εδώ, πως να φορέσεις το must-have του καλοκαιριού, τη μπαντάνα!