Basilissa: Εντυπωσιακές τσάντες από μαλλί που θέλεις τώρα!

Γιατί το χειροποίητο έχει άλλη χάρη...
Basilissa: Εντυπωσιακές τσάντες από μαλλί που θέλεις τώρα!



Τσάντες από περιοδικά είδαμε, τσάντες από plexiglass είδαμε, ακόμα και από lego υπάρχουν. Όμως πως θα σας φαινότανε να αποκτήσετε μια τσάντα και δη χειροποίητη από μαλλί και συγκεκριμένα φτιαγμένη στο βελονάκι; Εμείς πάντως λατρέψαμε την ιδέα. 
Ως γνήσια κορίτσια, ψάχνοντας στο διαδίκτυο πέσαμε πάνω στις τσάντες Basilissa και η αλήθεια είναι ότι ενθουσιαστήκαμε. Φυσικά επικοινωνήσαμε με την δημιουργό, Βασιλική Θεοδοσίου η οποία διαμένει στην Καρδίτσα τον τελευταίο 1,5 χρόνο και μας είπε όσα θέλουμε να μάθουμε για τις πιο πρωτότυπες τσάντες...

- Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τις χειροποιήτες τσάντες και πως εμπνεύστηκες κάτι τέτοιο(ξεκίνησε από χόμπι;Είναι η κύρια δουλειά σου;Eίσαι αυτοδίδακτη;)

Η ενασχόληση μου με τις χειροποίητες τσάντες είναι κάτι πολύ φρέσκο για εμένα, ως είδος. Μετράει μόνο λίγους μήνες η καινούργια μου ιδιότητα. Πάντα μου άρεσε ο χώρος της μόδας και συγκεκριμένα ο γυναικείος. Έχοντας μεγαλώσει μέσα σε κατάστημα νυφικών και δη χειροποίητων (της μητέρας μου) και έχοντας σπουδάσει σχέδιο μόδας, έμαθα να αναγνωρίζω την αξία του να δημιουργείς κάτι όμορφο με τα ίδια σου τα χέρια.Να παίρνεις μια πρώτη ύλη και να φτιάχνεις ένα ρούχο, μια τσάντα, ένα αξεσουάρ είναι τόσο όμορφο. Μου άρεσε πάντα να μπορώ να απασχολώ τα χέρια μου και να δημιουργώ πράγματα, ώστε να τα παρουσιάζω και να τα προσφέρω. Έτσι λοιπόν τον τελευταίο καιρό, ξαναθυμήθηκα το βελονάκι (σας έβαζε και εσάς η μαμά σας ή η γιαγιά σας να πλέκετε ή να κεντάτε;).
Ασχολούμαι αποκλειστικά με την χειροποίητη κατασκευή της κάθε τσάντας και το γεγονός ότι είναι η κύρια μου δουλειά με έχει ενθουσιάσει πολύ. Φροντίζω να ενημερώνομαι συνεχώς μέσα από το internet και από σεμινάρια για καινούργιες τεχνικές.

- Εκτός από το μαλλί, τι άλλα υλικά χρησιμοποιείς (για το καλοκαίρι χρησιμοποιείς πιο δροσερά υλικά;)

Τα υλικά που χρησιμοποιώ ποικίλλουν αναλόγως την εποχή. Για τον χειμώνα και το φθινόπωρο χρησιμοποιώ κυρίως μαλλί, βισκόζι, lycra και βαμβάκι και για την άνοιξη-καλοκαίρι μετάξι, τούλι, ψάθα και κορδόνι. Οι τσάντες όπως προανέφερα και πιο πάνω δουλεύονται εξ' ολοκλήρου στο χέρι, πλέκονται, ρελιάζονται, φοδράρονται και λίγο πριν την τελική τους εικόνα μπαίνουν οι μεταλλικές λεπτομέρειες αν και εφόσον ζητηθεί (αλυσίδα, κάποια διακοσμητική αγκράφα). Το λέω αυτό γιατί η καθεμία τσάντα φτιάχνεται κατά παραγγελία.

- Μίλα μας λίγο για την συλλογή σου, φτιάχνεις πολλά και διαφορετικά είδη τσαντών;

Φτιάχνω λοιπόν διαφορετικά μεγέθη και την συγκεκριμένη περίοδο πειραματίζομαι με καινούργια είδη πλέξης αλλά και νέα υλικά.

- Φέτος το καλοκαίρι τι προτείνεις από τη μεριά σου; Ποιες τάσεις πρέπει να ακολουθούν οι τσάντες μας;

Φέτος το καλοκαίρι υπάρχει η τάση των 70's με τα χαρακτηριστικά κρόσια και emboderie δαντέλες αλλά και των 80's-90's με χρώματα πολλά από τα baby pink και blue έως τα έντονα μωβ, κίτρινα και τιρκουάζ. Πιστεύω ότι όποια δεκαετία και να διαλέξουμε η τσάντα πρέπει να είναι στιλάτη κα να αναδεικνύει το σύνολο του ντυσίματος μας.

- Έχουν απήχηση στο κοινό; Πως τις παραγγέλνει κάποιος;

Οι τσάντες Basilissa έχουν την δική τους σταθερή και ανοδική πορεία στον χώρο των αξεσουάρ και μπορεί κάποιος να παραγγείλει μέσω της σελίδα μας στο facebook (δες εδώ) και κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης, ώστε να κατανοήσουμε πλήρως τι ακριβώς θέλει η οποιαδήποτε κυρία για να μείνει απόλυτα ικανοποιημένη. Άλλωστε η κάθεμια από εμάς είναι ξεχωριστή. Η 
κάθεμια μας είναι Basilissa.

-Ποια είναι τα άμεσα σας σχέδια;

Τα άμεσα σχέδια μου είναι ήδη σε εξέλιξη και αφορούν νέες τεχνικές και μέθοδοι. Εν αναμονή λοιπόν...

- Στις αναγνώστριες του followme.gr ποιο σχέδιο προτείνεις να αποκτήσουν;

Στις αναγνώστριες του #followme το σχέδιο που προτείνω, είναι το κλασικό clutch με αλυσίδα ή χωρίς στο χρώμα της προτίμησης σας...γιατί less is more κορίτσια. Τόσο απλά!

 

Δες εδώ τις πιο αγαπημένες ethnic τσάντες!