Μόλις τελείωσα το Breaking Bad: 10 μαθήματα ζωής που πήρα από τον (μισητό μου) Walter White

Tο ξεκίνησα τρια χρόνια μετά την αυλαία του. Έμεινα άγρυπνη για τρεις εβδομάδες και έμαθα 10 πράγματα για τη ζωή.
Μόλις τελείωσα το Breaking Bad: 10 μαθήματα ζωής που πήρα από τον (μισητό μου) Walter White



Ποια σειρά να ξεκινήσω όσο περιμένω να αρχίσει ο έκτος κύκλος του Game of Thrones; Αυτή ήταν η απορία και την απάντηση έδωσε τόσο το IMDb, όσο και η series- eater φίλη μου (στο έγκλημα και τη ζωή), Δήμητρα. "Βreaking Bad, θα σ' αρέσει!".

Το story απλό: drugs, μαγειρέματα, δολάρια, γεννημένοι δολοφόνοι και δολοφόνοι που τους έκανε η ζωή. Διαλυμένες οικογένειες, αγαπημένα ζευγάρια, πιστοί συνεργάτες, πραγματικοί φίλοι, πολλή μεθ, καθόλου sex. "Φανταστικά" σκέφτηκα και πάτησα το πρώτο play. 

Tρεις εβδομάδες μετά, έπειτα από πολύ ξενύχτι παρέα με τον Δημητρώ και πολλή σύγχυση, συμπάθησα και αντιπάθησα τους ίδιους ανθρώπους καμιά εικοσαριά φορές, προβληματίστηκα, προέβλεψα, λυπήθηκα και τελικά πήρα 10 μαθήματα για τη ζωή από τον επιβεβαιωμένα πλέον μισητό μου ήρωα, Walter White.

Μάθημα Νο1
Αν ξέρεις χημεία, μπορείς να φτιάξεις τα πιο καθαρά ναρκωτικά, να εξαφανίσεις πτώματα, να δημιουργήσεις βόμβες, και τελικά να πλουτίσεις.

Μάθημα Νο2
Όλοι χρειαζόμαστε έναν καλό δικηγόρο. Κι όταν λέω καλό, εννοώ αυτόν που είναι αρκετά λαμόγιο, με τις κατάλληλες γνωριμίες, που όμως είναι πάντα εκεί για σένα, με την απαραίτητη βέβαια αμοιβή.

Μάθημα Νο3
Η οικογένεια είναι ό,τι πιο σημαντικό έχουμε σε αυτή τη ζωή. Μετά τον εγωισμό μας δυστυχώς (ή ευτυχώς, δεν ξέρω).

Μάθημα Νο4
Δες ποιος είναι ο καλύτερος ανταγωνιστής σου και φτιάξε ένα προϊόν ανώτερο από το δικό του. Αυτό βέβαια δεν ισχύει για τους δημόσιους υπαλλήλους. Ή μάλλον για τους υπαλλήλους γενικώς.

Μάθημα Νο5
Τα ναρκωτικά καταστρέφουν. Ακόμα κι όταν δεν τα καταναλώνεις.

Μάθημα Νο6
Once ψυχούλα, always ψυχούλα. Όταν είσαι φύσει καλός άνθρωπος, επί της ουσίας τίποτα δεν μπορεί να σε διαφθείρει. Ακόμα κι αν αλλάξεις για λίγο. Βλέπε τον γλύκα, τον Jesse.

Μάθημα Νο7
Για να επιτύχεις, χρειάζεσαι από πίσω σου μια δυνατή ομάδα. Ο δρόμος προς την κορυφή, θέλει συνοδοιπόρους.

Μάθημα Νο8
Όλα στη ζωή είναι θέμα διασυνδέσεων. TRUE STORY.

Μάθημα Νο9
Μην κάνεις το ίδιο λάθος δύο φορές. Γιατί την πρώτη, ίσως σε σώσει η τύχη του πρωτάρη. Την δεύτερη όμως...

Μάθημα Νο10
Γίνε αναντικατάστατη. Βασικά ουδείς αναντικατάστατος, εκτός κι αν έχεις μικρό ανταγωνισμό σε αυτό που κάνεις και λίγη τύχη.

Δες εδώ  γιατί δεν πειράζει καθόλου, αν θες να αλλάξεις καριέρα στα 30 (μην το ρίξεις στα ναρκωτικά βέβαια. Αυτά πιάνουν μόνο στην τηλεόραση).