Game of Thrones: Γιατί δεν τρελάθηκα με το 1ο επεισόδιο του 5ου κύκλου

Άντε και καλή μας... σεζόν!
Game of Thrones: Γιατί δεν τρελάθηκα με το 1ο επεισόδιο του 5ου κύκλου



Περίμενες κι εσύ με αγωνία να ξεκινήσει (επιτέλους) ο πέμπτος κύκλος του Game of Thrones; Δεν είσαι ο μόνος. Δεν είσαι η μόνη. Όλοι το ίδιο περιμέναμε και πλέον μπορούμε να πούμε... καλή μας σεζόν με την ευχή ο Tύριον να είναι μαζί μας! Όμως, πολύ κακό για το τίποτα... 

Mπορώ να πω ότι με το τέλος του 4ου κύκλου είχα πραγματικά εκστασιαστεί. Πίστευα ότι ο 5ος κύκλος θα είναι συγκλονιστικός όμως το 1ο επεισόδιο δεν με έπεισε για κάτι τέτοιο. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι "ok πάντα το πρώτο επεισόδιο είναι λίγο εισαγωγικό και καλό είναι να μην περιμένουμε και τρελές εξελίξεις" κάτι που φυσικά άκουσα από ορισμένους φίλους και φίλες. 

Όμως, δεν είναι έτσι (κατά την ταπεινή μου γνώμη). Το 1ο επεισόδιο του 5ου κύκλου του Game of Thrones δεν έπρεπε να είναι άλλη μια βαρετή εισαγωγή για όλα όσα πρόκειται να δούμε. Ο Tyrion μπεκροπίνει για να ξεχάσει τον φόνο του πατέρα του και της αγαπημένης του πόρνης, ναι αυτούς που ο ίδιος σκότωσε με τα χεράκια του (ok το έχουμε δει το story), ενώ ξαφνικά ξυπνά ταλαιπωρημένος και μεθυσμένος σε μια τεράστια βεράντα με φόντο την θάλασσα όπου συζητά το μέλλον του με τον Βάρις. Δηλαδή, ποιο μέλλον; Ο Tyrion δεν θα κάτσει ποτέ στον μεγάλο θρόνο. (Απογοήτευση νούμερο 1). 

Από την άλλη, δεν μάθαμε τίποτα για την Arya Stark. O τέταρτος κύκλος τελειώνει δείχνοντας την να κατευθύνεται προς τον Βορρά, όμως φαίνεται πως δεν είχε καμία θέση στο 1ο επεισόδιο του 5ου κύκλου. Το ίδιο και πολλοί ακόμα. Όσο για την αδερφή της Sansa; Oύτε κρύο, ούτε ζέστη. Ναι, ok έγινε άλλος άνθρωπος από τότε που έμπλεξε με τον ύπουλο Λόρδο Μπέιλις (όμως αυτό το ξέραμε ήδη από τον 4ο κύκλο). Εξέλιξη καμία. 

Και πάμε στην οχιά Cersei Lannister... και την σκηνή με την οποία ξεκινάει ο 5ος κύκλος, κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν όταν η ίδια ήταν κοριτσάκι. Πηγαίνει μαζί με μια φίλη της σε μια μάγισσα μέσα στο δάσος η οποία θα της κάνει μια μεγάλη αποκάλυψη: Μπορεί να γίνει Βασίλισσα, όμως όχι για πάντα. Κάποια στιγμή θα χάσει τον θρόνο από μια νέα και πιο όμορφη από εκείνη, η οποία συν τοις άλλοις θα έχει και ένα όνομα με ιστορία... Η μόνη πληροφορία δηλαδή που μάθαμε γιατί όλα τα άλλα τα ξέραμε ήδη. 

Και ποια είναι αυτή; Υποθέτουμε η Kαλίσι; Nαι, η superstar Daenerys Targaryen είναι αυτή που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει τον Σιδηρούν Θρόνο! Όσο για τον μεγάλο της έρωτα με τον εραστή-αδερφό της, η Cersei δείχνει κάπως αηδιασμένη αφού τον θεωρεί υπαίτιο για την δολοφονία του πατέρα τους Τάιγουιν. Θα είναι αυτό όμως το τέλος της σχέσης τους ή επρόκειτο για ένα οικογενειακό - ερωτικό καυγαδάκι; 

Όσο για τον John Snow; Συνεχίζει άγρυπνος φρουρός στο Τείχος. Αυτήν την φορά όμως έρχεται να σηκώσει άλλο ένα βάρος στις πλάτες του. Πρέπει να πείσει τον Μανς, τον Αρχηγό των Άγριων να γονατίσει μπροστά στον Στάνις Μπαράθηον (ο οποίος ξέρουμε ότι έχει κατακτήσει το Τείχος και οδεύει προς τον Βορρά) προκειμένου μετά να τους δείξει έλεος. Κάτι που φυσικά ο Μανς αρνείται με αποτέλεσμα για τιμωρία να... καεί ζωντανός. Δηλαδή όχι και τόσο ζωντανός, αφού ο John δεν άντεξε στιγμή να ζήσει το σκηνικό κι έτσι με τις πρώτες κραυγές του ρίχνει ένα βέλος κι όλα τελειώνουν. Άλλη μια ανατριχιαστική σκηνή που θα μπορούσε όντως να έχει μείνει ως σοκαριστική στο μυαλό μας, αν ο αγαπητός κατά τα άλλα John δεν είχε ρίξει το βέλος... 

Και κάπως έτσι τελειώνει το 1ο επεισόδιο. Και ο John Snow καταλαβαίνουμε ότι θα συνεχίσει να μάχεται για το σωστό και το δίκαιο! Ας ελπίσουμε τα επόμενα επεισόδια να έχουν περισσότερες εξελίξεις και φυσικά ο Tyrion να είναι μαζί μας! Cheers! 

 

Game of Thrones: Δες τους ηθοποιούς αγνώριστους στην πρεμιέρα του 5ου κύκλου ΕΔΩ