Επιτέλους! Μάθε πως θα βγάλεις τις τέλειες φωτογραφίες

Κράτα σημειώσεις!
Επιτέλους! Μάθε πως θα βγάλεις τις τέλειες φωτογραφίες



Είσαι προ των πυλών για το ταξίδι που ετοίμαζες τόσο καιρό. Ανυπομονείς να γεμίσεις τη βαλίτσα σου και φυσικά να μην παραλείψεις να πάρεις μαζί σου την ψηφιακή σου για να απαθανατίσεις κάθε στιγμή!

Για να επιστρέψεις, λοιπόν, από το ταξίδι σου με τις καλύτερες αναμνήσεις, αλλά και με φωτογραφίες αντάξιες ώστε να γίνουν οι τέλειες profile picture σου στα social networks και γιατί όχι και του κολλάζ που ενδεχομένως θα κρεμάσεις πάνω από το κρεβάτι σου για να σου φτιάχνει τη διάθεση, θα σου αποκαλύψουμε τα μυστικά μιας  σωστής φωτογραφίας.

1. Προσπάθησε να αποφασίσεις ποιο είναι το βασικό σου θέμα, και σύνθεσε τη φωτογραφία με βάση αυτό που είναι σημαντικό. Μην προσπαθείς να χωρέσεις πολλά πράγματα σε μια φωτογραφία. Πολλές φορές το απλό είναι και το πιο ωραίο.

2.Το θέμα σου δεν χρειάζεται να βρίσκεται πάντα στο κέντρο του κάδρου. Αν την τοποθετήσεις σε διαφορετικά σημεία, μπορείς να πετύχεις πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα. 

3. Να είσαι δημιουργική! Πειραματίσου από διάφορες οπτικές γωνίες.

4. Το φως είναι καλό να έρχεται πίσω από σένα, ή από το πλάι.  Μην έχεις τον ήλιο κατά πρόσωπο γιατί το αποτέλεσμα θα σε απογοητεύσει λόγω του ότι τα πρόσωπα  ή το θέμα της φωτογραφίας θα βγουν είτε σκοτεινά είτε υπερφωτισμένα.

5. Μην βγάζεις μόνο στημένες φωτογραφίες αλλά και αυθόρμητες. Φωτογράφησε κάποιον την ώρα που κινείται, γελάει, μιλάει.

6. Περίμενε για  την κατάλληλη στιγμή. Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν αμέσως. Να είσαι υπομονετική για να πετύχεις  την καλύτερη βολή.Όταν βρεις το θέμα και το κάδρο, περίμενε τη σωστή στιγμή για να πατήσεις το κουμπί. Η στιγμή που αποφασίζεις να τραβήξεις τη φωτογραφία είναι καθοριστική, γι' αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένη.

7. Όταν φωτογραφίζεις τοπία δώσε προσοχή στη γραμμή του ορίζοντα. Είναι πολύ εύκολο να βγει στραβή και να μη το προσέξεις.

8. Εάν φωτογραφίσεις κάτι που βρίσκεται χαμηλότερα από εσένα μην σταθείς στο ύψος σου αλλά κατέβα στο ύψος αυτού που θέλεις να φωτογραφήσεις για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

9. Διατήρησε το φακό σου καθαρό γιατί μπορεί το αντίθετο αποτέλεσμα να σου καταστρέψει μια φωτογραφία.

Ένα ταξίδι που πρέπει να κάνεις και να βγάλεις τις τέλειες φωτογραφίες είναι στην Αυστραλία!