Αυστραλία: Ένα ταξίδι που πρέπει να κάνεις

Μία χώρα πολυπολιτισμική,των καγκουρό και των κοάλα, των κυμάτων και των ωκεανών!
Αυστραλία: Ένα ταξίδι που πρέπει να κάνεις



Θα το παραδεχτώ: Είναι ένα όνειρο ζωής ένα τέτοιο ταξίδι! Και ποιος δεν θα ήθελε να ταξιδέψει σε μία τέτοια χώρα άλλωστε! Η Αυστραλία είναι αναμφίβολα μοντέρνα και συναρπαστική. Με εξαιρετική φυσική ομορφιά, με δάση που απλώνονται σε απέραντες εκτάσεις, ωκεανούς και τεράστια κύματα. Είναι μία από τις πιο ασφαλείς και βιώσιμες χώρες του κόσμου. Έχει μια ισχυρή ελληνική κοινότητα με πάνω από 100.000 Έλληνες μετανάστες και περισσότερο από 360.000 άτομα με ελληνική καταγωγή. Συνολικά, εκτιμάται ότι η ελληνική κοινότητα ξεπερνά τους 600.000.  
Η ιδανική εποχή που πρέπει να πας είναι από τον Δεκέμβριο ως τον Φεβρουάριο για να πετύχεις το συνδυασμό δύο εποχών (Χριστούγεννα και καλοκαίρι μαζί!). 

Μελβούρνη
Μια υπερσύγχρονη μεγαλούπολη που έχει τον μεγαλύτερο ελληνικό πληθυσμό εκτός Ευρώπης και τον μεγαλύτερο ελληνικό πληθυσμό στον κόσμο μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι το γεγονός ότι η περιοχή στην οποία διαμένουν πλέον οι περισσότεροι Έλληνες, το Oakleigh, δίνει την εντύπωση στον επισκέπτη ότι βρίσκεται σε μια γειτονιά της Αθήνας. 

Σίδνεϊ
Η πρώτη εντύπωση που σου δίνει είναι ότι το Σίδνεϊ είναι μια όμορφης, παραθαλάσσια ευρωπαϊκή μεγαλούπολη και όχι ένα αστικό κέντρο με 4,5 εκ. κάτοικους.

Βoundi Beach
Είναι η πιο δημοφιλής παραλία και ενδείκνυται κυρίως για αυτούς που κάνουν surf! Εναλλακτικά, μπορείς να χαθείς στα δρομάκια και στις εξωτικές μυρωδιές της Chinatown, τα φουαγιέ της διάσημης Όπερας του ή τους διαδρόμους της Γκαλερί Τέχνης της Νέας Νότιας Ουαλίας ( Art Gallery of New South Wales ), όπου συχνά κάνουν στάση δημοφιλείς διεθνείς εκθέσεις. Μην παραλείψεις να φωτογραφήσεις τα ιστορικά κτίρια και την αγορά της περιοχής The Rocks ( κάθε Σαββατοκύριακο ), πριν σταματήσεις για ένα γεύμα στο τουριστικό Circular Quay, στον κολπίσκο του Sydney Cove. 
Απίστευτη εμπειρία είναι και μια επίσκεψη στα τεράστια υποθαλάσσια τούνελ του Ενυδρείου του Σίδνεϊ, όπου μπορείς να κάνεις την βόλτα σου σε απόσταση ασφαλείας απ’ τους καρχαρίες.

 

Ο καιρός λόγω του ανοιχτού ωκεανού, αλλάζει χωρίς να το καταλάβεις. Το πρωί μπορεί να έχει 35 βαθμούς, το μεσημέρι να πιάσει καταιγίδα και το βράδυ να κρυώνεις.

Η χώρα έχει έναν πολυπολιτισμικό χαρακτήρα και γενικά έχει αρκετούς μετανάστες (κυρίως Κινέζους!).Και αυτή είναι και η μαγεία της. Διαφόρων ειδών πολιτισμών και κουλτούρας ενώνονται και συνυπάρχουν!
 
Ένα από τα πιο αγαπημένα μέρη είναι το Darling harbour. Είτε μέρα, είτε βράδυ είχε πάντα ενδιαφέρον για βόλτα, για καφέ, για ποτό. Άλλη μια περιοχή όμορφη για βόλτα και γραφική είναι το Rocks, που αποτελεί έναν από τους πρώτους οικισμούς των δυτικών στην πόλη και προσφέρεται για πανοραμική θέα από ψηλά. Τα πιο σημαντικά αξιοθέατα, που είναι και αυτά που την χαρακτηρίζουν σαν πόλη με μια εικόνα, είναι η γέφυρα (harbour bridge) και η όπερα (opera house). Μοναδικά αρχιτεκτονικά κατασκευάσματα και τα δύο. 

Canberra
Η Canberra είναι μια πολύ μικρή πόλη, ήσυχη. Οι εκτάσεις είναι απέραντες και σε όλη τη διαδρομή συναντάς ελάχιστες κατοικήσιμες περιοχές. Στο Port Stephens, το πιο ενδιαφέρον είναι οι βόλτες που μπορείς να κάνεις με καραβάκια κοντά σε περιοχές που ζουν αρκετά δελφίνια. 

Τα παραπάνω ήταν μια μικρή ιδέα για το τι μπορείς να δεις. Φυσικά υπάρχουν άπειρα μέρη που σε περιμένουν να τα εξερευνήσεις και να θαυμάσεις!

Ταξίδεψε μέχρι το Dubai με ενα βίντεο!