Όχι άλλα βραχάκια και ηλιοβασιλέματα!

Αυτή είναι η θέα που πρέπει να έχεις από το ξενοδοχείο σου!
Όχι άλλα βραχάκια και ηλιοβασιλέματα!



Όταν επιλέγεις ξενοδοχείο για τη διαμονή σου, αυτό που κοιτάς πρώτα εκτός από την τιμή, είναι η θέα που έχει. Φέτος το καλοκαίρι, χορτάσαμε από βραχάκια, ακροθαλασσιές, ξάστερο ουρανό, ηλιοβασιλέματα και καραβάκια που αρμενίζουν.

Σίγουρα αυτές οι εικόνες είναι ευχάριστες κι εντυπωσιακές, αλλά μόλις δεις τη θέα που έχουν τα ξενοδοχεία αυτά που βρήκα ενώ χάζευα στη Dailymail, θα αναθεωρήσεις για το τι είναι εντυπωσιακό τελικά. Αν αγαπάς τα ύψη και αν είσαι τολμηρή, οι εικόνες που θα αντικρίσεις στη συνέχεια, θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Φαντάσου να ήσουν κι εκεί δηλαδή και να τις έβλεπες live!

Skylodge Adventure Suite

Αν είσαι fan της περιπέτειας και αν σου αρέσουν οι εμπειρίες που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη, τότε η σουίτα του Matura Vive Skylodge Adventure, που κρέμεται κυριολεκτικά  στην κορυφή ενός βουνού στο Περού, είναι για εσένα! Μόνο οι πραγματικά γενναίοι και όσι δεν φοβούνται τα ύψη θα κατάφερναν να κάνουν μια διανυκτέρευση στο δωμάτιο αυτό. Οι γυάλινοι τοίχοι του σου δίνουν την εντύπωση ότι πετάς και κάνουν την εμπειρία ακόμα πιο συναρπαστική. Κάτω από τα πόδια σου απλώνεται η καταπράσινη κοιλάδα Sacred. Η διανυκτέρευση κοστίζει 252€ το άτομο. Κάθε σουίτα έχει προσωπικό μπάνιο, ξεχωριστό από το δωμάτιο με οικολογική τουαλέτα. Αν ήδη εντυπωσιάστηκες, υπάρχει και ένα μειονέκτημα που πρέπει να ξέρεις: Για να φτάσεις εκεί, πρέπει να σκαρφαλώσεις στα 400 πόδια.

Portaledge Hotel

Αν λατρεύεις τα ταξίδια και θέλεις να ζήσεις μια εμπειρία που θα σου κόψει την ανάσα και θα σου μείνει για πάντα ανεξίτηλα χαραγμένη στο μυαλό σου, πέρασε μία νύχτα στον πανύψηλο αυτό βράχο. Βέβαια, η εμπειρία αυτή κοστίζει αρκετά, 625€ η διανυκτέρευση. Θα κοιμηθείς όμως πάνω από τα κύματα, στον θεόρατο βράχο Gogarth, στο Holy Island, στα 200 πόδια ύψος, αντικρίζοντας την απίστευτη θέα που απλώνεται μπροστά σου. Το πρωί θα απολαύσεις το πλήρες ουαλικό πρωινό του ξενοδοχείου, που θα σου έρθει... ουρανοκατέβατο από την κορυφή του βουνού.

Zoo de La Fleche

Αν δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις ένα ταξίδι στην Ανταρκτική, μιας και κοστίζει ακριβά, αλλά θες να αντικρίσεις τις πολικές αρκούδες, μπορείς να πραγματοποιήσεις αυτή σου την επιθυμία στη Γαλλία, στον ζωολογικό κήπο που βρίσκεται στην πεδιάδα Loire. Οι επισκέπτες μπορούν να διανυκτερεύσουν σε ένα ξενοδοχείο τριών αστέρων, το οποίο προσφέρει συναρπαστική θέα, καθώς τα παράθυρα του δωματίου μόνο, σε χωρίζουν από τον κόσμο των πολικών αρκούδων. Κοστίζει 219€ η βραδιά, αλλά αν είναι να αράζεις στον καναπέ σου και να πίνεις το κρασάκι σου με την πολική αρκούδα να σε κοιτάει από το τζάμι, νομίζω ότι ακούγεται λογική η τιμή.

Manta Resort on Pemba Island

Πρόκειται για το πρώτο υποθαλάσσιο ξενοδοχείο στην Αφρική, 13 πόδια κάτω από την επιφάνεια του Ινδικού Ωκεανού. Η απίστευτη θέα δεν περιγράφεται με λόγια. Η εμπειρία του να ζήσεις στο βυθό, μαζί με τα ψάρια και τα θαλάσσια φυτά, είναι απλά μοναδική. Στο επάνω πάτωμα του ξενοδοχείου, μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου, κάτω από τον ήλιο. Θα νιώσεις ότι είσαι μια γοργόνα, που όποτε θέλεις βγαίνεις για βόλτα στη στεριά. Σε συμβουλεύω να κάτσεις πριν ακούσεις την τιμή. Το διπλό δωμάτιο κοστίζει 1.333 € τη νύχτα!

Alila Jabal Akhdar

Βρίσκεται 6.500 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και η διανυκτέρευση κοστίζει 335€. Η δραματική θέα στο βουνό Al Hajar προσελκύει πολλούς επισκέπτες, που έρχονται να περάσουν μια υπερλούξ διανυκτέρευση σε ένα δραματικό και τυλιγμένο στον καύσωνα τοπίο, το οποίο μπορούν να απολαύσουν κάνοντας μπάνιο στην πισίνα τους.

Atlantis, The Palm

Το 5άστερο αυτό ξενοδοχείο στο Ντουμπάι βρίσκεται μέσα σε ενυδρείο, που περιέχει 65.000 θαλάσσια ζώα, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και καρχαρίες. Κάθε σουίτα χωράει άνετα 5 άτομα, και αν επιλέξεις να μείνεις στη σουίτα Poseidon ή Neptune, που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, θα νιώθεις σαν να ζεις μέσα στο βυθό, μαζί με τα ψάρια. Βέβαια, με 7.325€ που κοστίζει η βραδιά, μάλλον θα αρκεστείς στη φωτογραφία.  

Jamala Wildlife Lodge

Στο κέντρο της Αυστραλίας μπορείς να ζήσεις το απίστευτο: Να κάνεις μπάνιο στην μπανιέρα σου, ενώ σε παίρνει μάτι μια αρκούδα. Πώς θα σου φαινόταν να ξυπνάς δίπλα σε λιοντάρια; Όλα αυτά μπορείς να τα ζήσεις απολαμβάνοντας τη διαμονή σου στα υπερπολυτελή δωμάτια του ξενοδοχείου που κοστίζουν 625€ τη βραδιά. Έχουν θέα στο Εθνικό Πάρκο και το Ενυδρείο της Καμπέρα.

Tinyeleti Treehouse

Το 5άστερο αυτό ξενοδοχείο βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Kruger ,στη Νότια Αφρική και μπορείς να ζήσεις για λίγες ημέρες κοντά σε λιοντάρια, ελέφαντες και λεοπαρδάλεις. Η διανυκτέρευση κοστίζει 260€. Η θέα στον ποταμό Sabie, από το ξύλινο δωμάτιό σου, πίνοντας κρασί, συνθέτουν το ιδανικό τοπίο για να απολαύσεις το εκθαμβωτικό ηλιοβασίλεμα.

Αυτές είναι οι χώρες που θα συναντήσεις τους πιο όμορφους ανθρώπους.