Exodos: Πού έχεις φάει το καλύτερο σουβλάκι της ζωής σου;

Οι συντάκτες του FollowMe απαντούν στο αιώνιο ερώτημα.
Exodos: Πού έχεις φάει το καλύτερο σουβλάκι της ζωής σου;



Η Μεγάλη Εβδομάδα κοντοζυγώνει και η μοναδική σου έννοια είναι ότι θα σου λείψει το κρέας. Αφού επισημάνουμε ότι έχεις πάθει εξάρτηση, θα σε παροτρύνουμε να πας στο κοντινότερο σουβλατζίδικο και να ικανοποιήσεις τη λιγούρα σου πριν να είναι αργά. Αν πάλι δεν στη γειτονιά σου δεν βρίσκεις κάτι αξιόλογο ρώτα μας για να σου πούμε πού έχουμε φάει το καλύτερο σουβλάκι της ζωής μας. 

Η Μικρή Πλατεία- Ο Θανάσης

Δημήτρης Δρίζος: Εγώ μεγάλωσα στο Μενίδι. Και ως εκ τούτου το καλύτερο σουβλάκι το έχω φάει στον Θανάση ή στην Μικρή Πλατεία (ΑΚΑ). Το κεμπάπ του είναι κυριολεκτικά... παραδεισένιο ενώ τόσο το καλαμάκι, όσο και ο γύρος (χοιρινός ή κοτόπουλο) είναι χειροποίητος. Εγώ προσωπικά προτιμώ την μερίδα κεμπάπ ενώ έχει και θεϊκό σουβλάκι με κοντοσούβλι. Και πάνω από 30 χρόνια παράδοση...

Ιnfo: Λ. Καραμανλή, Μενίδι. Τηλέφωνο 210-2441855

Ζάχος

Γιάννα Κορρέ: Και αν έχω φάει εγώ σουβλάκια. Που να πρωτοθυμηθώ! «Zάχος» στη Βουλιαγμένη και ξερό ψωμί! Είναι ένα που μου έρχεται τώρα του αυθορμήτου! Συγκεκριμένα το καλύτερο μου είναι ο γύρος κοτόπουλο που έχει. Πραγματικά είναι γλύκισμα. 

Info: Ερμού 1, Βουλιαγμένη

Λαός και Καλαμάκι

Τόνια Παπαμιχαλοπούλου: Λοιπόν... το καλύτερο και πιο γευστικό σουβλάκι που έχω δοκιμάσει και ακόμα προτιμώ, είναι στο «Λαός και Καλαμάκι» στον Άλιμο! Μεγάλο, πεντανόστιμο με ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των υλικών, το κάνει πραγματικά ξεχωριστό. Ο γύρος χοιρινό αποτελεί την πρώτη πάντα επιλογή μου. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

Info: Αγίου Δημητρίου 38, Άλιμος

Το Πικάντικο

Βάλια Ζαμπάρα: Στο «πικάντικο». Γνωστό στους ντόπιους και ως «Μήτσος». Old school λαδερή πιτούλα, ξηροψημένος γύρος χοιρινού και σπέσιαλ τζατζικάκι που το φτιάχνει η γυναίκα του… Μήτσου. Υπάρχει σίγουρα στο ίδιο σημείο από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ανεκτίμητη η αξία του.  

Info: Μακεδονομάχου Πραντούνα 68, Ψυχικό

Καλαμάκι-Κολωνάκι

Φανή Πλατσατούρα: Τα πιο εξαιρετικά καλαμάκια τα έφαγα στο «Καλαμάκι-Κολωνάκι» τα οποία συνοδεύονται από πιτάκια και μία τέλεια σως.  

Info: Πατριάρχου Ιωακείμ και Πλουτάρχου 32

Τα χειροποίητα του Μιχάλη και Τα Κορίτσια

Νάνσυ Φαφούτη: Θα διαλέξω το σουβλάκι της καρδιάς μου, μιας και δεν είναι οι λίγες φορές που ο Μιχάλης και τα χειροποίητα σουβλάκια του στο Νέο Ηράκλειο με έχουν σώσει από μία δύσκολη μέρα στη δουλειά, σαν και τη σημερινή, που καλούμαι να απαντήσω σε τόσο δύσκολες ερωτήσεις. Άσε που δεν βρίσκεις εύκολα σουβλατζίδικο που να έχει καλαμάκι κοτόπουλο από μπούτι. Σουβλάκι πεντακάθαρο και τίμιο. Δεν θα αντέξω όμως να μη δώσω τα συγχαρητήριά μου στο ψητοπωλείο στο Κουκάκι, γνωστό και ως «Τα Κορίτσια» που είναι και αυτό σκέτη μαγεία. 

Info: Δρυάδων 9, Νέο Ηράκλειο (Τα χειροποίητα του Μιχάλη) και Δράκου 16, Κουκάκι (Τα Κορίτσια)

Θανάσης

Κωνσταντίνα Μπιτζήλου: Στο θρυλικό Θανάση. Εκεί έχω φάει ένα από τα καλύτερα καλαμάκια κοτόπουλο και κεμπάπ! Ντομάτα, κρεμμύδι, τέλεια πίτα και μυρωδάτο άνηθο! Οι συστάσεις είναι περιττές. Πρέπει να το δοκιμάσεις. 

Info: Μητροπόλεως 69, Αθήνα 

Καλαμάκι και Μπιφτεκάκι

Δανάη Γεωργαντά: Το καλύτερο σουβλάκι το έχω δοκιμάσει στο Ναύπλιο αλλά οκ, είπαμε να μείνουμε Αθήνα αυτή τη φορά! Το καλύτερο το έχω φάει στο «Καλαμάκι και Μπιφτεκάκι»! Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω ακριβώς που βρίσκεται, σίγουρα όμως κάπου στα Κάτω Πατήσια γιατί πάντα τα παραγγέλνω online. Και όχι, δεν θέλω να μάθω που είναι! Μου αρέσει αυτό το μυστήριο όσο περίεργο και αν ακούγεται... Κατά τα άλλα δεν έχω και πολλές απαιτήσεις όμως. Με νοιάζει να είναι καλή η σως μόνο!

Δες ΕΔΩ πώς θα καταλάβεις... τι σεξ κάνει από το πώς τρώει το σουβλάκι του!