Pirée: Τώρα έχεις έναν πραγματικά καλό λόγο για να κατέβεις στον Πειραιά

Toν πολυχώρο που γεννήθηκε πριν δύο μήνες σε ένα παλιό λαμαρινάδικο.
Pirée: Τώρα έχεις έναν πραγματικά καλό λόγο για να κατέβεις στον Πειραιά



Ανάμεσα σε εγκαταλελειμμένες αποθήκες και ψηλά κτίρια εταιριών, αν προσέξεις καλά περπατώντας την οδό Κάστορος, θα συναντήσεις το Pirée. Μη διστάσεις. Άνοιξε τις κουρτίνες του και θα δεις τον πιο πρωτοποριακό χώρο της περιοχής.

Με μότο "Libèrez Moi", οι άνθρωποι πίσω από το παλιό λαμαρινάδικο, καλούν τον κόσμο να απελευθερώσει το design και την τέχνη στην καθημερινότητά του. Δεν είναι γκαλερί, δεν είναι καφέ, δεν είναι εστιατόριο, δεν είναι μπαρ, δεν είναι θέατρο.

Το Pirée είναι ένας πολυ-λειτουργικός χώρος στον οποίο παρουσιάζονται art & design showrooms, live events & performances, design shops & pop up exhibitions, ενώ παράλληλα με όλα αυτά λειτουργεί καθημερινά ένα concept coffee bar, στο οποίο σερβίρονται κατά κύριο λόγο premium ετικέτες ποτών και κρασιών που την έχει επιμεληθεί ο master of wine Κώστας Λαζαράκης, αποστάγματα και ψαγμένα cocktails, σε συνδυασμό με finger food όπως μεσογειακό plateau τυριών και αλλαντικών, σαλάτες, tapas, κλπ (με τις τιμές να ξεκινούν από 7€).

Ο Kοσμάς Καραβας που έχει επιμεληθεί τον χώρο, έπειτα από πολυετή εμπειρία στο design και την αρχιτεκτονική, έχοντας ζήσει και δουλέψει πολύ στο εξωτερικό, επέστρεψε με τις εικόνες και τις ιδέες του, και αποφάσισε να καλύψει αυτό το κενό της περιοχής που μεγάλωσε. Οι στόχοι του βέβαια δεν σταματούν στο Pirée, αφού επόμενο βήμα του είναι να μετατρέψει την περιοχή των λαμαρινάδικων σε ένα τρίγωνο design & τέχνης.

Αν λοιπόν ξέμεινες στο Λιμάνι (εκτός Δευτέρας που είναι κλειστά), αναζήτησε το. Παρότι λειτουργεί μόλις από τον Μάρτιο, έχει ήδη γίνει το talk of the town και θα βρεις πολύ ενδιαφέροντα πρόσωπα να τριγυρίζουν ανάμεσα στα λιγοστά vintage έπιπλά του. 

Κάστορος 78, Πειραιάς
Τηλ:210 4082700-02

Δες εδώ την αγαπημένη μας βόλτα στην οδό Αρχελάου.