Οδός Αρχελάου: Κάτι ωραίο γίνεται στο Παγκράτι

Eκεί που βρίσκεται το πιο ωραίο nail shop της Αθήνας (και όχι μόνο).
Οδός Αρχελάου: Κάτι ωραίο γίνεται στο Παγκράτι



H Aρχελάου δεν είναι ένας ακόμη δρόμος στο Παγκράτι. Είναι μια γειτονιά με πολλούς ετερόκλητους ανθρώπους, που φέρνουν λίγη από την αισθητική και την κουλτούρα τους σε ένα δρόμο που πριν λίγο καιρό είχε μόνο κλειστά μαγαζιά και κακόδμητες πολυκατοικίες. 

Το 2012 όμως, ο Μίλτος και η Κατερίνα έμειναν χωρίς δουλειά και έπρεπε να σκεφτούν να κάνουν κάτι άλλο. Έτσι άνοιξαν το Small 8, ένα all day bar που θύμιζε κάτι από Βερολίνο. Και κάπως έτσι έγινε η αρχή για τον πολυσύχναστο πλέον δρόμο της Αρχελάου, αφού ακολούθησε το θέατρο Skrow και στη συνέχεια ξεφύτρωσαν μαγαζιά με ιδιαίτερα ρούχα και αξεσουάρ, μπαράκια, δημιουργικά γραφεία, κομμωτήρια και nail shops.

Όλος όμως ο δρόμος έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό: Aνθρώπους δημιουργικούς. Ένα καλό παράδειγμα είναι η Χαρά του Boxes & Foxes, που σίγουρα διασχίζοντας την Αρχελάου θα κάνεις μια στάση για να δεις τα ιδιαίτερα κουτιά της βιτρίνας της, αλλά και η Ελευθερία με τα minimal και ντιζαϊνάτα ρούχα της στο Hallelujah. To μαγαζί βέβαια που θα μείνεις να το χαζεύεις για λίγη ώρα μέχρι να συνειδητοποιήσεις τι ακριβώς είναι, βρίσκεται στο νούμερο 32. 

Το όνομα αυτού Nail Job, ιδιοκτήτριά του η Ελληνοκαναδή Κίρκη Φωτοπούλου, που ήθελε να κάνει κάτι διαφορετικό. Ένα μαγαζί που να μη μοιάζει με νυχάδικο αλλά να θυμίζει κυρίως μπαρ. Και όπως φαίνεται τα κατάφερε μια χαρά, αφού το Nail Job είναι σίγουρα το πιο εναλλακτικό nail shop που έχεις δει ποτέ στην Αθήνα. By the way, δίπλα ακριβώς είναι το Μint. Για να ακούσεις μουσικάρες και να πιεις κι ένα ποτάκι.  
 

Kι αν φτάσεις μέχρι εκεί, περπάτα μέχρι το Μετς. Αξίζει να κλείσεις με ένα ποτάκι στο Κάιν. Δες εδώ περισσότερα.