Tomoe: Ιαπωνική κουζίνα και φιλοσοφία στην Κηφισιά

Το εστιατόριο δανείστηκε το όνομα «Τomoe» από το ιαπωνικό σύμβολο της ισορροπίας των συμπαντικών ενεργειών, μια φιλοσοφία που φρόντισε να διατηρήσει στον χώρο του.
Tomoe: Ιαπωνική κουζίνα και φιλοσοφία στην Κηφισιά



Μία από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στα Βόρεια Προάστια αποτελεί το Tomoe, το νέο γιαπωνέζικο εστιατόριο που πήρε τη θέση του πολυασιατικού Nui. Το εστιατόριο εστιάζει στην ιαπωνική κουζίνα, με μενού δια χειρός Χρόνη Δαμαλά (Nobu Next Door  - Νέα Υόρκη, Matsuhisa - Μύκονος, Sea You Up – Sani Resort, Arzak – San Sebastian).

Το εστιατόριο δανείστηκε το όνομα «Τomoe» από το  ιαπωνικό σύμβολο της ισορροπίας των συμπαντικών ενεργειών, μια φιλοσοφία που φρόντισε να διατηρήσει στον χώρο του. Το έντονο στοιχείο του νερού εκφράζει τόσο το σύμβολο όσο και τη γιαπωνέζικη φιλοσοφία που περιστρέφεται γύρω από την κυκλική ροή της ενέργειας και την κίνηση του νερού.

Το μενού του Χρόνη Δαμαλά περιλαμβάνει ποικιλία κρύων και ζεστών ορεκτικών, σούπες, ρύζι και νουντλς, σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς υλικών, πιάτα στο teppanyaki, κυρίως πιάτα με κρέας και ψάρι, ποικιλίες sushi και sashimi και πρωτότυπα specialty rolls. Στην κουζίνα ο Παναγιώτης  Φλάκας και στο sushi ο Γιώργος Ανδρουτσόπουλος δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό κάτω από τις οδηγίες του έμπειρου σεφ.

Στην πρώτη μας επίσκεψη, ο Χρόνης Δαμαλάς προτείνει να ξεκινήσουμε  με παραδοσιακές γιαπωνέζικες επιλογές όπως το Hijiki, τα μαύρα φύκια μαγειρεμένα με tofu και σουσάμι, το NasuMiso την ψητή μελιτζάνα με σάλτσα miso, την πράσινη σαλάτα Nori με ανάμεικτα φύκια και σάλτσα yuzu, και τα  Yakisoba νουντλς με γαρίδες, κοτόπουλο ή λαχανικά. Από τα κυρίως πιάτα ξεχωρίζουμε το λαυράκι στον ατμό με σάλτσα από μαύρα φασόλια, τζίντζερ και σχοινόπρασο, τις τραγανές μπουκιές τσιπούρας με σάκε και σόγια καθώς και το τραγανό φιλέτο σολομού με σάλτσα τεργιάκι και λαχανικά.  Για όσους θέλουν όμως ένα ατομικό μενού, δεν έχουν παρά να προτιμήσουν κάποιο από τα  BentoBox του tomoe.

Το sushi στο tomoe κατέχει ξεχωριστή θέση τόσο στον κατάλογο όσο και στο χώρο, αφού το sushibar βρίσκεται σε υπερυψωμένο σημείο με τη μεγάλη βιτρίνα με τα ψάρια σε κοινή θέα.  Nigiri, Gunkan,Sashimi, Uramaki, Temaki, Hosomaki, Specialtyrolls, ποικιλίες Sushi των 10, 14, 20 και 30 τεμαχίων, καλύπτουν όλα τα γούστα των sushilovers.

 

Info

Γορτυνίας 11 & Δαγκλή, Κηφισιά

210 8013553

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή ανοικτά από τις 7 το απόγευμα. 

Σάββατο & Κυριακή από τη 1 το μεσημέρι.

Δευτέρα κλειστά

H κουζίνα λειτουργεί μέχρι τη 1 το βράδυ

www.tomoe.gr