Black Keys: Τα 10 τραγούδια τους που πρέπει να μάθεις asap

Πριν τη συναυλία τους στο Terra Vibe Park.
Black Keys: Τα 10 τραγούδια τους που πρέπει να μάθεις asap



Θεωρούνται από τις καλύτερες μπάντες της τελευταίας δεκαετίας. Δικαιώς ή αδίκως (δικαίως δηλαδή) οι Black Keys εκπροσωπούν τη νέα γενιά των μουσικών της garage και blues rock σκηνής και έρχονται στην Ελλάδα σε μία από τις πιο αναμενόμενες συναυλίες της χρονιάς στα πλαίσια του εορτασμού των 20 χρόνων του Rockwave Festival. Οι ιθύνοντες τα κατάφεραν περίφημα και αυτό το Σάββατο θα απολαύσουμε επί σκηνής το πολυτάλαντο duo των  Dan Auerbach και Patrick Carney.

Κι επειδή κι εσένα μπορεί να σε "τράβηξε" η παρέα με τη δικαιολογία "Μα καλά δεν θα δεις αυτή την μπάντα από κοντά; Αυτά γίνονται στην Eλλάδα μια φορά στα δέκα χρόνια" και δεν ξέρεις παρά το Lonely Boy, κάνε ένα ταχύρυθμο μάθημα επί των κομματιών που πρέπει οπωσδήποτε να μάθεις πριν φορέσεις τα All Star σου και ξεκινήσεις για Μαλακάσα.

Τοο Αfraid Τo Love You 
Kυκλοφόρησε το 2010 στο album με τίτλο "Brothers". Ήταν το δεύτερο τραγούδι των Black Keys που αναζήτησα, μετά το Lonely Boy. Έκτοτε πολυ-αφιερώθηκε για πολλούς λόγους.

 

Run Right Back
Το άκουσα στο album "Εl Camino", πέρασε στα ψιλά γράμματα και το αγάπησα κάποιους μήνες μετά. Ερωτικό._

 

Tighten Up
Kαι πάλι από το album "Brothers" κέρδισε το Μουσικό Βραβείο MTV Video Music Award "Καλύτερου πρωτοποριακού βίντεο κλιπ" και ήταν υποψήφιο και για Βραβείο Γκράμι Καλύτερου ροκ τραγουδιού.

 

Things Ain't Like What They Used To Be
Από το album "Attack & Release" (2008). Γιατί όταν τα πράγματα αλλάζουν, οι Black Keys το τραγουδούν to the point. Kαι κλάμα η κυρία.

 

Gold On The Ceiling 
Ένας από τους λόγους που θα ήθελα να παίζω drums. Κυκλοφόρησε επίσης στο "Εl Camino", το 2011.

 

I'll Be Your Man
Στα πρώτα τους βήματα. Έτος κυκλοφορίας το 2002 στο album "The Big Come Up".

 

Turn Blue
"When the music is done and all the lights are low
I will remember the times when love would really glow
I could dream ahead before my world turned blue
And the light inside would only shine for you"

Aπό το τελευταίο τους album που κυκλοφόρησε το 2014, με τίτλο τι άλλο, από "Turn Blue".

 

Fever
To αποθέωσαν ραδιοφωνικοί σταθμοί και djs. Το αγαπήσαμε, το παίξαμε στο repeat και το ακούγαμε όλο τον περασμένο χειμώνα ακόμα και τάβλα στο κρεβάτι με 40 πυρετό.

 

Thickfreakness
Αυτό που θα ήθελες κι εσύ να παίζεις στο γκαράζ σου αν ήσουν έξαλλος αμερικανός μουσικός. Από το ομότιτλο album τους που κυκλοφόρησε το 2003.

 

Lonely Boy
Δεν γίνεται να μην μπει σε αυτή τη λίστα. Χωρίς πολλές συστάσεις. Γιατί το χόρεψες, το τραγούδησες, μέθυσες, τα "έσπασες". Γιατί στιγμάτησε τη διασκέδαση των τελευταίων χρόνων σου. Από το "El Camino" (και αυτό).

Kι αφού τα έμαθες όλα, δες εδώ πως θα φθάσεις στο Terra Vibe από την Αθήνα χωρίς να χαθείς ή να ταλαιπωρηθείς (οι άνθρωποι του Rockwave φρόντισαν γι' αυτό) . 

Και τώρα μάθε ποιοι είναι επιτέλους αυτοί οι Black Angels που θα "ανοίξουν" τους Black Keys, κλικάροντας εδώ