Black Angels: Σου συστήνουμε την μπάντα που θα ανοίξει το Rockwave

Και θα χαρείς πολύ με αυτή τη γνωριμία.
Black Angels: Σου συστήνουμε την μπάντα που θα ανοίξει το Rockwave



Στο άκουσμα της είδησης ότι οι Black Keys έρχονται στην Ελλάδα, πέταξες τη σκούφια σου στον αέρα. Εσύ και μερικές ακόμα χιλιάδες κόσμου. Κάποιοι άλλοι βέβαια, λίγοι και καλοί έκαναν το ίδιο όταν άκουσαν ότι των Black Keys, θα προηγηθούν οι Black Angels. Όχι άδικα.

Who are they
Είναι τέσσερις (επισήμως) και "έρχονται" από το Austin του Τexas. Στην παρέα τους περιλαμβάνουν και ένα κορίτσι (Stephanie Bailey), ενώ κατά καιρούς συνεργάζονται και με "εμβόλιμους" μουσικούς.

 

Τι μουσική παίζουν
Με δύο λέξεις θα μπορούσε να χαρακτηριστεί psychedelic rock. Σήμερα, 11 χρόνια μετά την δημιουργία τους, θεωρούνται η κορυφαία  psych rock μπάντα του κόσμου. Ο frontman τους, Alex Maas, βρίσκει τον χαρακτηρισμό κάπως "βαρύ". Ίσως γιατί είναι μετριόφρων.

 

Η δισκογραφική τους παρουσία
Το 2006, συστήθηκαν με τo πρώτo τους album, που έφερε τον τίτλο Passover. Έκτοτε, ακολούθησαν άλλα τέσσερα, με το τελευταίο τους, να αποδεικνύει πως οι Black Angels είναι όντως οι μουσικοί που ήρθαν για να αλλάξουν την ανεξάρτητη ροκ σκηνή. 60's κιθάρες, με αξιομνημόνευτα ριφάκια και ακουστικούς πειραματισμούς, οι Black Αngels είναι μουσικά ένα "σύγχρονο παρελθόν". Κάπως ποιητικό αλλά κατάλαβες τι εννοώ.

Έχουν επίσης γράψει μουσική και για ταινίες ταινίες (το "With You In My Head" από την ταινία "The Twilight Saga: Eclipse" σου λέει κάτι;)

 

Κάποτε δήλωσαν
"Η μουσική μας προσπαθεί να εστιάσει σε θέματα που δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμα ή που η πλειοψηφία δεν τα "αγγίζει". 

"Eίμαστε ανοιχτοί σε πειραματισμούς. Θα δοκιμάζαμε κάποιου είδους συνεργασία με κάποιον hip hop καλλιτέχνη, για παράδειγμα.

"Συνεργασία των ονείρων μας: Ο David Bowie"

"Η μουσική λειτουργεί θεραπευτικά. Και για εμάς που την παράγουμε και για όσους την ακούν".

"Δεν θέλουμε να είμαστε γνωστοί σαν μια αμερικανική μπάντα. Θα μπορούσαμε να είμαστε από τη Μαλαισία ή το Βιετνάμ. Αυτό που έχει αξία για εμάς είναι από όπου κι αν ήμασταν, να παραμένουμε πάντα "Black Angels", ηχητικά".

 

Το όνομά τους
Δεν θεώρησαν εαυτούς έκπτωτους αγγέλους, ούτε τους έπιασε μια "μαυρίλα". Το όνομα της μπάντας προέρχεται από το "The Black Angel’s Death Song"  των Velvet Underground (του συγκροτήματος του Lou Reed, το οποίο δημιουργήθηκε με το "χεράκι" του Andy Warhol). Όσο για το logo της μπάντας, μια από τα ίδια. Το πρόσωπο που διακρίνεις, δεν είναι άλλο από της Nico, μιας εκ των "φωνών" των Velvet.

Στην Ελλάδα, οι Black Angels έχουν ξαναβρεθεί. Και επιστρέφουν για τα 20α γενέθλια του Rockwave Festival. Περιμένουμε πως και πως. Το ίδιο κι εσύ. Γιατί άπαξ και ανακαλύψεις αυτή τη μπάντα, ανακάλυψες ένα νέο μουσικό κόσμο. Believe it or not.

Οι Black Angels θα εμφανιστούν στην σκηνή του Terra Vibe Park στις 20:15, όπου θα παίξουν για μία ώρα και κάτι.

Στις 22:00 θα ακολουθήσουν οι Black Keys. 

 

Διάβασε εδώ γιατί η συναυλία των Black Keys είναι το event του μήνα.