Μια έκθεση αφίσας στην αερογέφυρα του Ψυχικού

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που είναι αφιερωμένη στα παιδιά.
Μια έκθεση αφίσας στην αερογέφυρα του Ψυχικού



Πριν από 6 χρόνια, στο σημείο που βρίσκεται σήμερα η πεζογέφυρα του Ψυχικού, ο μαθητής Σόλων Καρυδάκης χάνει τη ζωή του. Προσπάθησε να διασχίσει τη διάβαση και ένα αυτοκίνητο τον παρέσυρε και τον εγκετέλλειψε. Ήταν μόλις 15 χρονών. Δύο χρόνια αργότερα, ο Δήμος Ψυχικού- Φιλοθέης σε συνεργασία με το Κολλέγιο Αθηνών, συνέβαλαν στην ανέγερση της πεζογέφυρας που υπάρχει στο σημείο.

Με αφορμή την Παγκόσμια εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που φέτος είναι αφιερωμένη στα παιδιά εγκαινίαστηκε η έκθεση αφίσας με θέμα την οδική ασφάλεια, σε αυτό ακριβώς το σημείο.

Η έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 10 Μαΐου 2015, διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα», σε συνεργασία με τους Δήμους Ψυχικού και Χαλανδρίου, την Περιφέρεια Αττικής και το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Η συγκεκριμένη έκθεση, γίνεται με σκοπό την αφύπνιση του κοινού και την προσπάθεια ενημέρωσής του, με στοιχεία που σοκάρουν.

"1996-2007: 600 νεκρά παιδιά από τροχαία στην Ελλάδα, με 9 στα 10 δυστυχήματα να συμβαίνουν γύρω από σχολεία.
Πάνω από 15.000 νέοι κάτω των 20 ετών χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους στο Ευρωπαϊκό Οδικό Δίκτυο".

Στήριξε την προσπάθεια τους και απόκτησε οδική συνείδηση. 

Είσοδος: Δωρεάν

Ώρες λειτουργίας: Ολοήμερη   

 

Δες εδώ πληροφορίες για την έκθεση φωτογραφίας "Music on the Road". Μια έκθεση που θα σε ταξιδέψει μουσικά στα μήκη και πλάτη της γης.