Music On The Road: Μια έκθεση φωτογραφίας που πρέπει να δεις

Όταν η μουσική σε ταξιδεύει στον κόσμο μέσα από το άσπρο και το μαύρο του φακού.
Music On The Road: Μια έκθεση φωτογραφίας που πρέπει να δεις



Ο φωτογράφος Βασίλης Κολτούκης ταξιδεύοντας, εμπνεύστηκε να αιχμαλωτίσει στο φακό του "μουσικά" πρόσωπα που συναντούσε καθημερινά στους δρόμους των χωρών που ταξίδευε. Ο τίτλος της έκθεσης είναι "Music On The Road" και πρόκειται για την παρουσίαση του ομότιτλου λευκώματός του που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ευρασία.

"Στους τοίχους της Αίθουσα Τέχνης Αθηνών θα δεις 121 φωτογραφίες μέσα από μια σειρά που έχει τραβήξει ο Βασίλης Κολτούκης τα τελευταία 15 χρόνια και οι οποίες αποκαλύπτουν την ομορφιά που κρύβουν οι νότες, τον οίστρο που συνεπαίρνει τους πλανόδιους ερμηνευτές, αλλά και τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει το ταξίδι όταν περιπλανιέσαι χωρίς στόχο και παραδίνεσαι στη μαγεία της στιγμής.

Ο φακός του Βασίλη Κολτούκη έχει απαθανατίσει γέροντες αλλά και πιτσιρίκια ,μοναχικούς βιρτουόζους αλλά και ολόκληρα συγκροτήματα, ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες που το πρωί παίζουν στις πλατείες και το βράδυ σε μεγάλα ορχηστικά σχήματα. 

Το απίστευτο οδοιπορικό του φωτογράφου είναι μια περιήγηση και όχι μια περιπλάνηση .Για όλους εμάς που είμαστε παιδιά της πόλης, μπήκε στο αφάνταστο μιας Οδύσσειας αποτυπώνοντας στιγμές σημαντικές για τους ανθρώπους. Μερικές φορές το ταξίδι του φαντάζει να είναι όχι μόνο σε διαφορετικούς τόπους αλλά και σε διαφορετικούς χρόνους.

Στο τέλος έχουμε μια σειρά μοναδικών εικόνων με γλυκόπικρη αύρα, ένα σκηνικό των πάντων, ένα παράθυρο σε καρδιές και ψυχές πλασμάτων σαν κι εμάς ,με οδηγό την μουσική και όχημα τα κοινά συναισθήματα".

Τετάρτη: 10:00 με 14:00 και 18:00 με 21:00

Είσοδος: Ελεύθερη

Γλύκωνος 4, Αθήνα | 210 7213938

 

Δες εδώ τα 5 πιο παλιά bar της πόλης για να πιεις μετά το ποτάκι σου.