Τι αποκαλύπτει η όψη της γλώσσας σου για την υγεία σου;

Τρέξε στον καθρέφτη και άνοιξε το στόμα σου.
Τι αποκαλύπτει η όψη της γλώσσας σου για την υγεία σου;



Θυμάσαι την κλασική εξέταση στο γιατρό,  που πας και σου τεστάρει τα μάτια και τα αυτιά με φακό και σου λέει να βγάλεις τη γλώσσα έξω; Άρα αποδεικνύεται περίτρανα ότι η όψη της γλώσσας σου δίνει δείγματα για το τι συμβαίνει με την υγεία σου. Ρίξε μια πρώτη ματιά μόνη σου πριν τρέξεις στον ειδικό.

Κόκκινη σαν φράουλα
Έχεις έλλειψη βιταμινών. Υο έντονο κόκκινο χρώμα δε δείχνει υγεία αυτή τη φορά, αλλά ενδεχομένως έλλειψη σιδήρου ή βιταμίνης B12.

Καφέ ή με σκούρα σημάδια
Μην βάζεις με το νου σου το κακό επειδή αυτό το χρώμα είναι κάπως… αηδιαστικό. Όχι ότι για αυτό το χρώμα φταίει ο καφές που ήπιες πριν λίγο. Αν αυτό το χρώμα είναι επί μονίμου βάσεως, καλό θα ήταν να ελέγξεις σε έναν οδοντίατρο την υγιεινή του στόματος σου.

Με «ρυτίδες» στα πλάγια
Όχι δεν γέρασε η γλώσσα σου. Πιθανότατα έχει αναπτύξει κάποια μόλυνση στη στοματική σου κοιλότητα.

Λευκές κηλίδες στο κάτω μέρος
Αν σηκώσεις τη γλώσσα σου και δεις λευκές κηλίδες, σημαίνει πως κάτι έχει προκαλέσει μια υπερβολική αύξηση των κυττάρων, στην περιοχή. Αν είσαι καπνίστρια καλό θα ήταν να επισκεφτείς το γιατρό σου.

Κάψιμο
Αν η γλώσσα σου «καίει», φρόντισε να κάνεις μια ορμονική εξέταση. Αυτό είναι ένα σημάδι (ιδίως στις γυναίκες) κάποιας ορμονικής διαταραχής.

 Άφθες 
Κλασικό σύμπτωμα στρες. Απόβαλλε τις περιττές σκέψεις, πριν γεμίσει το στόμα σου «σπυράκια».  

Δες εδώ πώς χαλάς τα δόντια σου χωρίς να το καταλαβαίνεις.