Χαλάς τα δόντια σου και δεν το ξέρεις (δες πώς)

Δες τι πρέπει να προσέχεις.
Χαλάς τα δόντια σου και δεν το ξέρεις (δες πώς)



Παρακάτω θα βρεις μια λίστα από τροφές και συνήθειες που κάνουν κακό στα δόντια σου. Κάποια θα τα γνωρίζεις ήδη και σε κάποια θα μείνεις έκπληκτη. Κέρδισα το ενδιαφέρον σου; Μην σε κρατάω άλλο, δες τι κάνεις λάθος.

 

Αποξηραμένα φρούτα όπως τα σύκα

Συνήθως τα φρούτα αυτά περιέχουν πολύ ζάχαρη ή οποία καταστρέφει τα δόντια. Προσπάθησε να μην τρως πολλά και να πλένεις 2 φορές την ημέρα τα δόντια σου.

Μασάς τις άκρες από τα στυλό σου

Συνήθως η συνήθεια αυτή τη συναντάς στο σχολείο. Λίγο το άγχος, λίγο και η βαρεμάρα σε κάνουν να μασάς την άκρη από το στυλό ή το μολύβι σου. Αυτό βέβαια είναι κακό γιατί μπορεί να αλλάξει θέση στα δόντια ή να μολυνθείς από τα βακτήρια.

Αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη

Νόμιζες πως μόνο τα αναψυκτικά με ζάχαρη κάνουν κακό; Κάνεις λάθος. Όλα τα αναψυκτικά κάνουν κακό.

Να ανοίγεις συσκευασίες με τα δόντια

Μπορεί εκείνη την στιγμή να σου φαίνεται καλή ιδέα αλλά η αλήθεια είναι πως μπορεί τα δόντια σου να ραγίσουν ή και να σπάσουν!

Δεν πίνεις αρκετά

Ένα στεγνό στόμα κάνει και αυτό ζημιά. Το καλύτερο είναι να πίνει 8 ποτήρια νερό που φροντίζει να υπάρχει αρκετό σάλιο στο στόμα. Το σάλιο αφαιρεί την περισσότερη ξινίλα από το φαγητό και το ποτό που κάνει κακό στα δόντια σου.

Τρως τα νύχια σου

Είναι μια πολύ κακιά συνήθεια για πάρα πολλούς λόγους αλλά τόσο δύσκολη να την κόψεις. Βέβαια δακγώνοντάς τα μπορείς να ραγίσεις τα δόντια ή να χαλάσει και το σμάλτο των δοντιών σου.