5 βότανα για να αντιμετωπίσεις τις καθημερινές ενοχλήσεις του οργανισμού

Όταν η φύση βοηθάει στις δυσλειτουργίες του οργανισμού
5 βότανα για να αντιμετωπίσεις τις καθημερινές ενοχλήσεις του οργανισμού



Η απάντηση βρίσκεται πάντα στη φύση. Για όλα τα προβλήματα υπάρχει και ένα βότανο που μπορεί να τα λύσει. Ή έστω να βοηθήσει στην ανακούφισή σου από αυτά. Εμείς ετοιμάσαμε για σένα τη χρυσή πεντάδα των βοτάνων που πρέπει να έχεις στο ντουλάπι σου.

  1. Μέντα: Αυτό το βότανο βοηθάει το ευερέθιστο έντερο και τις αναπνευστικές διαταραχές ενώ  καταπολεμάει και το άγχος.
  2. Γαϊδουράγκαθο: Το μάλλον άγνωστο αυτό δώρο της φύσης, αποτελεί τη Νο 1 πηγή προστασίας του συκωτιού, είναι ένα άριστο αιμοστατικό και αυξάνει τη ροή του γάλακτος (στις μητέρες που θηλάζουν).
  3. Μελισσόχορτο: Το άλφα και το ωμέγα για τους πόνους της περιόδου, για την καταπολέμηση του έντονου άγχους, των ημικρανιών και της αϋπνίας. Πρόκειται για ένα βότανο- διαμάντι, αφού ενισχύει τόσο τη μνήμη όσο και την αντίληψη.
  4. Λουίζα: Το βότανο με το κοριτσίστικο όνομα, βοηθάει στα κοριτσίστικα θέματά μας. Αποτελεσματικότατο για το αδυνάτισμα, την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας ενώ το έγχυμά του, βοηθάει στον καθαρισμό του προσώπου μας.
  5. Δεντρολίβανο: Εκτός από άψογο μυρωδικό για τα φαγητά μας, χρησιμοποιείται ως τονωτικό ενώ αν έχεις πιτυρίδα, ξέπλυνε τα μαλλιά σου στο τέλος με το έγχυμά του.

 

ΥΓ: Να μην ξεχνάς ότι όλα τα παραπάνω πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο, ενώ τα περισσότερα εξ αυτών απαγορεύονται για τις εγκυμονούσες.     

Δες εδώ 8+1 χρήσεις του λεμονιού που δεν ήξερες!