8+1 χρήσεις του λεμονιού που δεν ήξερες

Σου δίνει λύσεις που πραγματικά θα σε σώσουν!
8+1 χρήσεις του λεμονιού που δεν ήξερες



Τα λεμόνια είναι πολλά περισσότερα από μια απλή πολύχρωμη γαρνιτούρα. Αυτά τα μικρά κίτρινα εσπεριδοειδή έχουν εκατοντάδες πρακτικές εφαρμογές γύρω από το σπίτι, από την υγεία μας ακόμα και για την ομορφιά μας. Το κιτρικό οξύ στα λεμόνια τους δίνει ισχυρές ικανότητες και τα μετατρέπει σε  φυσικά προϊόντα καθαρισμού.

Αποβάλλει τις άσχημες μυρωδιές από το σπίτι
Από το ψυγείο μέχρι τον κάδο απορριμάτων μπορεί να εξαφανίσει τις άσχημες μυρωδιές όλων των ειδών μέσα στο σπίτι. Βούτηξε ένα σφουγγάρι μέσα σε χυμό λεμόνι και άφησέ το μέσα στο ψυγείο προκειμένου να "απορροφήσει" όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές. Σε μία κατσαρόλα ή σε ένα μπρίκι βράσε λίγο νερό και πρόσθεσε μία φλούδα λεμονιού. Το σπίτι θα μοσχομυρίσει! Τοποθέτησε μια λεμονόκουπα στον κάτω μέρος ενός κάδου απορριμάτων προκειμένου να μην μυρίζουν τα σκουπίδια. 

Μπορείς να γυαλίσεις τα μεταλλικά σου αντικείμενα
Αφαίρεσε την σκουριά από τα μεταλλικά σου αντικείμενα βάζοντας μια πάστα από λεμόνι και αλάτι πάνω στην επιφάνεια. Άφησέ το για πέντε λεπτά και μετά ξέπλυνέ το με ζεστό νερό και σκούπισέ το ελαφρά.

Γυαλίζει μεταλλικές επιφάνειες
Δεν υπάρχει ανάγκη να αγοράσεις κάποιο ειδικό βερνίκι προκειμένου να καθαρίσεις τα αλουμίνια και τις μεταλλικές σου επιφάνειες. Απλά κόψε ένα λεμόνι στα δύο και τρίψε το απευθείας στην επιφάνεια για να αφαιρέσεις δαχτυλιές και βρωμιά. Για extra δύναμη καθαρισμού, ανακάτεψε το χυμό λεμονιού με αλάτι ή με σόδα. Οι δύο τελευταίες επιλογές είναι αρκετά ήπιες και γυαλίζουν τέλεια τις μεταλλικές επιφάνειες, χωρίς να αφήνουν γρατσουνιές.

Εξαλείφει τους λεκέδες
Λεκέδες από ιδρώτα, γρασίδι, κρασί, ντομάτα και άλλους  μπορούν να εξαφανιστούν με τη βοήθεια του λεμονιού. Καθάρισε όσο μπορείς τον λεκέ με ένα πανάκι στεγνό και μετά ρίξε λίγο χυμό λεμόνι. Πρόσθεσε λίγο αλάτι και τρίψε λίγο το λεκέ. Όπως είναι το ρούχο το βάζεις κατευθείαν στο πλυντήριο.

Άσπρισε τα ρούχα σου χωρίς χλωρίνη
Δεν χρειάζεσαι χλωρίνη για αστραφτερά λευκά που έχουν θαμπώσει ή κιτρινίσει. Πρόσθεσε 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού στο πλυντήριο μαζί με το απορρυπαντικό, όταν πας να πλύνεις τα  ασπρόρουχά σου. Στη  συνέχεια κρέμασε τα ρούχα σου για να στεγνώσουν στον ήλιο. Ο συνδυασμός του ήλιου με το καθάρισμα με λεμόνι θα έχει θαυματουργά αποτελέσματα στα λευκά σου.

Διατήρησε τα φρούτα σου φρέσκα
Μήλα, πατάτες, αβοκάντο και άλλα φρούτα που τείνουν να μαυρίζουν όταν κόβονται μπορούν να διατηρηθούν με τη βοήθεια του λεμονιού. Πρόσθεσε ένα κουταλάκι λεμόνι στο νερό όπου βράζεις τις πατάτες ή ρίξε λίγο χυμό στη φρουτοσαλάτα σου.

Καθάρισε τα πιάτα με δύσκολους λεκέδες
Ο χυμός λεμονιών είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός στο λίπος. Στύψε λίγο χυμό λεμονιού πάνω σε επιφάνειες που έχουν δύσκολους λεκέδες και άφησέ το για λίγη ώρα. Στη συνέχεια πρόσθεσε λίγη μαγειρική σόδα και άλλο λίγο χυμό λεμόνι και τρίψε τους λεκέδες με το σφουγγαράκι.

Απώθηση των εντόμων χωρίς φυτοφάρμακα
Μυρμήγκια, ψύλλοι, σκόροι, κατσαρίδες και άλλα έντομα απωθούνται από την έντονη μυρωδιά και  γεύση των λεμονιών. Κρέμασε ένα φακελάκι με αποξηραμένες φλούδες λεμονιού στο ντουλάπι αντί για ναφθαλίνη. Στύψε λίγο  φρέσκο χυμό λεμονιού πάνω σε περβάζια και πόρτες όπου τα παράσιτα είναι πιθανό να εισβάλλουν στο σπίτι σου. Μπορείς επίσης να ψεκάσεις  με  χυμό λεμονιού και τις πιο δύσκολα προσεγγίσιμες περιοχές.

Λευκαίνει τα κίτρινα νύχια
Μούλιασε τα νύχια σου σε ένα μπολάκι με χλιαρό νερό και χυμό λεμονιού για λίγα λεπτά. Ενυδάτωσέ τα λίγο μετά για να αποφύγεις την υπερβολική ξηρότητα.

Τhe Ugly Truth: Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα ρούχα σου;