Health project: Οι πιο παράξενες αλήθειες για την υγεία σου

Μπορεί να σου φανούν περίεργες, αλλά έχουν πραγματικά αποτελέσματα!



Υπάρχουν μέθοδοι και συνήθειες που κάνουν καλό στην υγεία σου και τη βελτιώνουν, αλλά δεν είναι οι συνηθισμένες που ήδη γνωρίζεις και διαβάζεις παντού. Γι’ αυτές τις παράξενες, αλλά υγιεινές συνήθειες θα μιλήσουμε παρακάτω. Μέχρι τώρα ξερουμε ότι για να χάσουμε κιλά πρέπει να τρώμε λιγότερο και να κάνουμε περισσότερη γυμναστική, ότι για να έχουμε ενέργεια, πρέπει να κοιμόμαστε περισσότερες ώρες και για να ενυδατώνουμε σωστά τον οργανισμό μας, πρέπει να πίνουμε πολύ νερό. Σωστά όλα αυτά, αλλά διάβασε και τις παρακάτω παράξενες αλήθειες που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό:

#1 Πιες καφέ για να κοιμηθείς καλύτερα το μεσημέρι.

Αυτό το συμπέρασμα βγήκε από μια Ιαπωνική έρευνα που εξέτασε τους τρόπους για να κοιμάται κανείς καλύτερα. Οι άνθρωποι που ήπιαν ένα καφεδάκι πριν πάρουν το μεσημεριανό τους ύπνο (200mg καφεΐνης) και ύστερα κοιμήθηκαν για 20 λεπτά, ξύπνησαν πιο ξεκούραστοι και ήταν περισσότερο παραγωγικοί στη δουλειά τους, από εκείνους που κοιμήθηκαν για λίγο, χωρίς να έχουν πιει καφέ. Παράξενο; Είναι! Αλλά υπάρχει επιστημονική εξήγηση: Ένας 20λεπτος ύπνος, έχει την ίδια επίδραση στον οργανισμό, όπως ο καφές. Ενεργοποιεί και «ξυπνάει» τον εγκέφαλο και πιο συγκεκριμένα, το μόριο του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για να τον κρατάει σε εγρήγορση, την αδενοσίνη. Ο ύπνος «καθαρίζει» την αδενοσίνη και σε συνδυασμό με τον καφέ, μειώνει την επίδρασή της στον εγκέφαλο και ενισχύει τον ύπνο, με αποτέλεσμα να ξεκουράζεσαι καλύτερα.

#2 Αν θες να έχεις πιο υγιή δόντια, μην τα βουρτσίζεις μετά το φαγητό.

Μη βουρτσίζεις τα δόντια σου αμέσως μετά τα γεύματα και το αλκοόλ, ειδικά αν κατανάλωσες κάτι όξινο. Οι όξινες τροφές, όπως είναι τα εσπεριδοειδή, τα ενεργειακά ποτά, οι τομάτες ή τα αναψυκτικά, μαλακώνουν το σμάλτο των δοντιών. Αυτό σημαίνει ότι αν τα βουρτσίσεις αμέσως μετά, μπορεί να καταστρέψεις το σμάλτο των δοντιών σου και να διαβρώσεις την επιφάνεια κάτω από αυτά. Περίμενε να περάσουν 30 λεπτά με 1 ώρα, για να τα βουρτσίσεις με ασφάλεια.

#3 Για να φορέσεις μικρότερο νούμερο παντελόνι, πρέπει να πάρεις όγκο.

Μυικό όγκο! Τα βάρη βελτιώνουν κατά πολύ το σώμα σου και είναι απαραίτητα αν προσπαθείς να βελτιώσεις το κορμί σου. Δυο γυναίκες που έχουν τα ίδια κιλά, αλλά η μία από εκείνες κάνει βάρη, ενώ η άλλη δε γυμνάζεται, μπορεί να φοράει μικρότερο νούμερο στα ρούχα της από τη δεύτερη. Ο λόγος; Μπορεί 1 κιλό λίπους και 1 κιλό μυικού βάρους να ζυγίζουν ακριβώς το ίδιο, αλλά οι μύες πιάνουν λιγότερο χώρο στο σώμα μας από το λίπος. Γι’ αυτό και όταν κάνουμε διατροφή, αυτό που προσπαθούμε να χάσουμε είναι λίπος και όχι μυική μάζα. Αντιθέτως, τη δεύτερη, προσπαθούμε να την αυξήσουμε, για να αποκτήσουμε ακόμα καλύτερο και πιο καλοσχηματισμένο κορμί. Συμπερασματικά, αν θες ένα ωραίο σώμα, μείωσε τις θερμίδες και ξεκίνα τα βάρη!

#4 Αν θες να σου κοπεί η όρεξη, τρώγε περισσότερο.

Μπερδεύτηκες; Μπορεί ένα φρούτο ή μια χούφτα ξηροί καρποί, να ξεγελούν κάπως την πείνα σου, αλλά σε πολύ λίγο θα πεινάς πάλι. Είναι προτιμότερο να επιλέξεις κάτι πιο χορταστικό. Με το να τρως μικρές ποσότητες υδατανθράκων, το μόνο που καταφέρνεις είναι να κάνεις τον οργανισμό σου να ζητάει ακόμα περισσότερους υδατάνθρακες. Προτίμησε καλύτερα να κάνεις ένα γεύμα με πρωτεΐνη, όπως φυστικοβούτυρο, ή ένα κομμάτι τυρί με ένα μήλο. Μπορεί να έχει περισσότερες θερμίδες, αλλά ο συνδυασμός πρωτεΐνης και λιπαρών, θα σε χορτάσει, με αποτέλεσμα τελικά να τρως λιγότερο.

#5 Μην πίνεις ενεργειακά ποτά όταν  νιώθεις κουρασμένη.

Τα ενεργειακά ποτά περιέχουν 5 φορές περισσότερη ποσότητα καφεΐνης, από τον ίδιο τον καφέ, αλλά η ενέργεια αυτή, προκαλεί νευρικότητα, ευερεθιστότητα και ταχυκαρδία. Επιπλέον, τα ποτά αυτά, περιέχουν ταυρίνη, η οποία διεγείρει το νευρικό σύστημα, αλλά και πολύ ζάχαρη (περίπου 50γρ. ζάχαρη σε κάθε κουτάκι, δηλαδή 13 κουταλάκια του γλυκού)! Η ενέργεια που σου δίνουν κρατάει μόνο για λίγο και ύστερα σε εγκαταλείπει απότομα.

#6 Πίνε νερό όταν νιώθεις φουσκωμένη.

Ειδικά αν κάνεις διατροφή και τρως τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, το σώμα σου χρειάζεται ακόμα περισσότερο νερό για να λειτουργήσει ομαλά. Προσθέτοντας περισσότερο νερό στον οργανισμό σου, βοηθάς τις ίνες να διαλυθούν, ενώ μετατρέπονται σε μία ουσία που μοιάζει με ζελέ. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η κινητικότητα του εντέρου και το φούσκωμα υποχωρεί. Επιπλέον, το φούσκωμα που νιώθεις, μπορεί να οφείλεται στην ανάγκη του σώματός σου για ενυδάτωση. Όταν ο οργανισμός είναι αφυδατωμένος, το σώμα σου χρησιμοποιεί το νερό που έχει αποθηκεύσει και αυτό δημιουργεί πρήξιμο και φούσκωμα.

#7 Αν θες να δροσιστείς, πιες ένα ζεστό αφέψημα.

Όταν ζεσταίνεσαι, έχεις ανάγκη το πιο δροσερό ρόφημα για να σε ανακουφίσει. Γι’ αυτό τρέχεις αμέσως στο ψυγείο και πίνεις κρύο νερό, ή χυμό, ή φτιάχνεις έναν παγωμένο καφέ με μπόλικα παγάκια. Κι όμως! Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι όσοι πίνουν ζεστό τσάι όταν έχει ζέστη, προκαλούν στον οργανισμό τους εφίδρωση, με αποτέλεσμα να αποβάλλεται η ζέστη από το σώμα και τελικά να δροσίζονται.

Δες εδώ ποια είναι τα συμπτώματα που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσεις!