Νιώθεις συνεχώς εξαντλημένη (ακόμη και όταν δεν δουλεύεις);

Δες που οφείλεται η κούραση που νιώθεις και πώς να την αντιμετωπίσεις.
Νιώθεις συνεχώς εξαντλημένη (ακόμη και όταν δεν δουλεύεις);



Εμφανίζεις όλα τα σημάδια της κούρασης. Έχεις συνεχώς πονοκέφαλο, δεν μπορείς να συγκεντρωθείς στη δουλειά σου και το μόνο που θέλεις είναι να σταματήσεις ό,τι κάνεις και να κλείσεις τα μάτια σου. Είσαι εξαντλημένη! Αν πέρασες μια ίωση ή αν έμεινες ξάγρυπνη όλο το βράδυ, τουλάχιστον ξέρεις γιατί νιώθεις έτσι.  Αν όμως, κοιμάσαι κανονικά  και πάλι νιώθεις πτώμα, αυτοί είναι έξι παράγοντες που σου δημιουργούν το αίσθημα της κόπωσης:

1. Μπορεί να υποφέρεις από σύνδρομο χρόνιας σωματικής κούρασης.

Πρόκειται για μια ασθένεια που δεν μπορεί να διαγνωστεί εύκολα. Υπάρχουν και ορισμένοι που αμφισβητούν την ύπαρξή της. Αν πάντως το ψάξεις σε κάποιον ειδικό και πάσχεις από αυτήν, θα πρέπει να επισκεφθείς ένα γιατρό που ειδικεύεται στις διαταραχές του ύπνου και να ακολουθήσεις  μια θεραπεία που θα σου προτείνει.

2. Δε γυμνάζεσαι καθόλου. Ή όχι αρκετά. 

Η γυμναστική και η άσκηση θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις την αντοχή σου και να καταπολεμήσεις την εξάντληση που συχνά νιώθεις.  Την ώρα που γυμνάζεσαι, η ροή του αίματος  αυξάνεται  και μεταφέρεται περισσότερο οξυγόνο στον ιστό του σώματος,. Επίσης, η άσκηση είναι βασικός παράγοντας για έναν καλό ύπνο το βράδυ.

3. Μήπως το παρακάνεις με τη γυμναστική;

Το να μη γυμνάζεσαι αρκετά, είδαμε προηγουμένως ότι δεν είναι καλό. Αλλά αν εξαντλείς τον οργανισμό σου με σκληρή άσκηση, πάλι τα αποτελέσματα είναι αρνητικά. Το μαγνήσιο ελαττώνεται και μαζί με αυτό και άλλα βασικά συστατικά για τον οργανισμό. Αν ιδρώνεις πολύ, χάνεις μαγνήσιο, γι’ αυτό φρόντισε μετά την άσκηση να το αναπληρώσεις. Προμηθεύσου από το φαρμακείο κάψουλες μαγνησίου και πάρε μία μετά την προπόνηση.

4. Τι ώρα τρως το βραδυνό σου;

Αν τρως αργά το βράδυ και ειδικά αν τρως βαριά, αυξάνονται οι πιθανότητες  να πάθεις γαστροοισοφαγική παλινδρομική νόσο. Και αυτή η νόσος  εγκυμονεί τον κίνδυνο για καρκίνο του οισοφάγου. Απέφυγε λοιπόν τα βαριά γεύματα  τις βραδινές ώρες. Και προσπάθησε το τελευταίο γεύμα της ημέρας σου να είναι τρεις ώρες πριν πας για ύπνο. Γιατί το βαρύ στομάχι θα σε εμποδίσει να κοιμηθείς καλά το βράδυ και είναι και ένας από τους λόγους που νιώθεις αυτή την εξάντληση.

5. Τι γνωρίζεις για την υπνική άπνοια;

Όταν οι μύες του αυχένα χαλαρώνουν, συρρικνώνεται ο χώρος που περνάει ο αέρας, συνεπώς αναπνέεις με συχνότητα 10 δευτερολέπτων ή λίγο περισσότερο. Αυτό μπορεί να συμβεί μέχρι και 30 φορές την ώρα κατά τη διάρκεια του ύπνου και είναι ένας λόγος που δεν κοιμάσαι καλά το βράδυ. Επίσης, η υπνική άπνοια μπορεί να προκαλέσει και μείωση του οξυγόνου στο αίμα. Είναι όμως κάτι που αντιμτωπίζεται. Ακόμα και ο οδοντίατρός σου μπορεί να σε βοηθήσει.

6. Μήπως ο οργανισμός σου είναι αφυδατωμένος; 

Αν πίνεις πολλούς καφέδες κατά τη διάρκεια της ημέρας , ή καταναλώνεις  πολύ αλκοόλ και δεν πίνεις αρκετό νερό, τότε δε βοηθάς καθόλου τον οργανισμό σου να ενυδατώνεται σωστά. Η αφυδάτωση, ρίχνει χαμηλά τα επίπεδα νατρίου και καλίου που υπάρχουν στον οργανισμό, μειώνει την πίεση του αίματος και προκαλεί υπέρταση. Η μόνη λύση σε αυτό είναι να πίνεις πολύ νερό.

Δες εδώ ποια είναι τα 7 μυστικά για να μεγαλώσεις ωραία και χωρίς ρυτίδες!