Ήπιες λίγο παραπάνω! Πως θα ξεπεράσεις το hangover;

Αυτές είναι οι μαγικές τροφές!
Ήπιες λίγο παραπάνω! Πως θα ξεπεράσεις το hangover;



Eίναι αποδεδειγμένο πως όσο πιο πολύ αλκοόλ καταναλώνεις τόσο πιο πολύ πεινάς μετά. Για την ακρίβεια θέλεις να φας ότι βρεις μπροστά σου. Από πατατάκια, σουβλάκια hot dog και ότι άλλο junk food φαντάζεσαι. Επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι το αλκοόλ διεγείρει την όρεξη με έναν τρόπο που σε κάνει να ποθείς τρόφιμα  υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Φυσικά αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην αφήνουν τον οργανισμό να μεταβολίσει το αλκοόλ γιατί προσπαθεί να χωνέψει τις τροφές.
Επίσης πριν πέσεις για ύπνο δεν πρέπει επουδενί να έχεις φάει μεγάλες ποσότητες φαγητού γιατί αυτή είναι και η κατάλληλη συνταγή για να δημιουργήσεις δυσπεψία στον οργανισμό σου και να αποκτήσεις και πονοκέφαλο.

Όμως επειδή είναι πολύ δύσκολο να αντισταθείς σε κάτι τέτοιο ειδικά αν είσαι μεθυσμένος όπου οι άμυνες έχουν πέσει και είσαι ευάλωτη σε οτιδήποτε σου κάνει όρεξη εκείνη τη στιγμή δες τουλάχιστον κάποια τρόφιμα όπου μπορείς να καταναλώσεις άφοβα.

1. Crackers ολικής αλέσεως
Τα crackers περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες που βοηθούν να απορροφήσει το αλκοόλ καθώς και βιταμίνες του συμπλέγματος Β , ένα συστατικό που καταπραΰνει τα συμπτώματα από ένα hangoner.

2. Τοστ με ψωμί ολικής αλέσεως
Φτιάξε ένα απλό τοστ με τυρί και γαλοπούλα και θα βοηθήσει το στομάχι σου να ισιώσει. Απόφυγε όμως το βούτυρο ή τη μαργαρίνη!

3. Ποπ κορν
Τις περισσότερες φορές θέλεις κάτι αλμυρό να φας.Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φτιάξεις στο φούρνο μικροκυμάτων ποπ κορν όπου και πλούσια σε φυτικές ίνες και χαμηλό σε λιπαρά είναι. 

4. Δημητριακά με γάλα
Ένα πλούσιο και γεμάτο υδατάνθρακες γεύμα που θα καταφέρει και να σε χορτάσει και να μην πάρεις περιττές θερμίδες.

5. Ρύζι
Είναι εξαιρετικά χωνευτικό!

6.Τηγανίτες
Εάν είσαι από το είδος του ατόμου που όταν είσαι μεθυσμένη θέλεις να τρως πρωινό οι τηγανίτες δεν είναι καθόλου κακή επιλογή - απλά απόφυγε το βούτυρο που είναι πλούσιο σε λιπαρά.

6.Βάφλα
Εναλλακτικά αντί για τηγανίτες μπορείς να φας μια βάφλα. Έχει την ίδια δράση και τις ίδιες θερμίδες.

7. Σούπα
Αν μπορεί κάποιος να σου φτιάξει μια σούπα ή να πας σε ένα μέρος όπου μπορείς να φας σούπα είναι το ιδανικότερο που μπορείς να κάνεις στον οργανισμό σου.

8. Sandwich με κοτόπουλο
Περιέχει νάτριο που θα βοηθήσει τον οργανισμό σου. Παράλειψε την μαγιονέζα και το τυρί για να μην προσθέσεις extra λίπος.

9. Μπανάνα
Η καλύτερη πηγή καλίου ενός ηλεκτρολύτη που είναι απαραίτητος για τον οργανισμό.
 
10. Veggie Pizza
Επειδή είναι κατανοητό το πόσο δύσκολο είναι να αντισταθείς σε μία pizza τουλάχιστον φρόντισε να παραγγείλεις την πιο light εκδοχή της!\

11. Grapefruit
Κάνει καλό στο hangover! Σε τονώνει, σου δίνει τις απαραίτητες βιταμίνες και ταυτόχρονα αποτοξινώνει τον οργανισμό!

12. Νερό
Ίσως και το πιο σημαντικό και το πιο απαραίτητο! Πίνε νερό όπου βρεθείς και όπου σταθείς!Θα σε βοηθήσει να ανακτήσεις τα απαραίτητα υγρά  που έχασες με το αλκοόλ και θα αντικαταστήσεις τους ηλεκτρολύτες όπως νάτριο και κάλιο.

Αρτηριακή πίεση: Οι πέντε νόστιμες τροφές που την μειώνουν