Αρτηριακή πίεση: Οι πέντε νόστιμες τροφές που την μειώνουν

Ανάμεσα σε αυτές και η... σοκολάτα.
Αρτηριακή πίεση: Οι πέντε νόστιμες τροφές που την μειώνουν



"Μου ανέβηκε η πίεση" ακούς κάθε τόσο από τη μάνα σου, τον πατέρα σου, τον φίλο σου που τον έχεις τρελάνει με τις υστερίες σου που δεν πέταξε τα σκουπίδια. Αν όντως συμβαίνει και δεν στο λένε για να σταματήσεις, υπάρχουν πεντε νοστιμότατες τροφές να τους "ταϊσεις", για να παραμείνουν υγιείς και με την πίεσή τους σε φυσιολογικά επίπεδα.

Παντζάρι
Κόκκινο και λαχταριστό. Δεν είναι μόνο το αγαπημένο σου λαχανικό λόγω γεύσης αλλά και λόγω νιτρικού άλατος, το οποίο είναι υπεύθυνο για την καλή ροή του αίματος.

Μπανάνα
Ένα φρούτο πλούσιο σε κάλιο. Η διατροφή που περιλαμβάνει τη συγκεκριμένη ουσία, μειώνει το νάτριο, το οποίο είναι υπεύθυνο για την υψηλή πίεση, Μια μπανάνα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα.

Μαύρη σοκολάτα
Πιο συγκεκριμένα, το κακάο που περιλαμβάνει η σοκολάτα, είναι μία τροφή πλούσια σε φαβανόλη. Η φαβανόλη, σύμφωνα με έρευνες που έχουν κατά καιρούς διαξαχθή, έχει αποδειχτεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση. Και λιχουδιές και υγιής καρδιά.

Γιαούρτι
Και που δεν κάνει καλό! Τα προβιοτικά του γιαουρτιού κρατούν την πίεση σε σταθερά χαμηλά επίπεδα. Αν δε, συνδυάσεις το γιαούρτι σου με μπανάνα, διπλό το καλό (είναι και μία τέλεια ιδέα για χορταστικό δεκατιανό).

Blueberries
Δεν τα βρίσκεις παντού, ωστόσο πρόκειται για μία εξαιρετική τροφή κατά της πίεσης στο αίμα, βοηθώντας παράλληλα στην αρτηριακή δυσκαμψία.Πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο Florida State University, απέδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση blueberries, μείωνε κατά μεγάλο ποσοστό το ρίσκο κάποιου καρδικαού επεισοδίου.

   

 

Δες εδώ  τις τροφές που αυξάνουν τη γονιμότητα.