Γονιμότητα και διατροφή: Ενισχύσου καταναλώνοντας τις κατάλληλες τροφές

Ένταξε τις στη διατροφή σου τώρα!
Γονιμότητα και διατροφή: Ενισχύσου καταναλώνοντας τις κατάλληλες τροφές



Ήξερες για τροφές που βοηθούν την καρδιά, το μεταβολισμό, τροφές που σε κρατούν νέα, που μειώνουν την εμφάνιση σοβαρών ασθενειών. Ήξερες όμως ότι υπάρχουν τροφές που αυξάνουν τη γονιμότητα;

Αβοκάντο
Το παρεξηγημένο φρούτο (πολλοί λένε ότι παχαίνει) αποτελεί μια εξαίσια πηγή βιταμινών, πρωτεϊνών και αντιοξειδωτικών. Είναι πλούσιο επίσης σε βιταμίνη Ε, όπου έρευνες έχουν δείξει ότι βελτιώνει το περιβάλλον της μήτρας (δες εδώ περισσότερα). 

Κολοκύθα
Πρόκειται για ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά. Περιέχει μεταξύ άλλων  καροτίνη Β, η οποία αυξάνει την γονιμότητα, ενώ αν καταναλώνεται από άντρες βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος.

Παντζάρι
Και που δεν βοηθάει! Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά και άρα αποτελεί μία τροφή που προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση και ενισχύει γονιμότητα.

Σολωμός
Θεωρείται εξαιρετική πηγή πρωτεϊνης και ωμέγα- 3. Κι αν θες να είσαι «καρπερή», το Ω-3 είναι απαραίτητο.

Ρόδι
Στην αρχαία Περσία, το ρόδι ήταν το σύμβολο γονιμότητας και όχι τυχαία. Ειδικά ο χυμός του φρούτου (κατά την εγκυμοσύνη) βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου του μωρού.

Αυγό
Έχει ενοχοποιηθεί κατά καιρούς για διάφορους λόγους. Οι πρωτεϊνες και τα θρεπτικά συστατικά του ωστόσο, το καθιστούν μία από τις πιο σημαντικές τροφές (και πάλι ειδικά κατά την κύηση), αφού βοηθά στη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου, της οποίας τα αποτελέσματα ακολουθούν το μωρό μέχρι την ενηλικίωσή του.

Καρύδι
Όταν ήμασταν μικρές μας έλεγαν να τρώμε καρύδια αν θέλουμε να γίνουμε έξυπνες  (νομίζεις τυχαία το κέλυφός του μοιάζει με εγκέφαλο;). Εκτός όμως από την εξυπνάδα, το καρύδι προσφέρει και καλή ποιότητα σπέρματος και βοηθάει στο να παραμένει σε καλή κατάσταση η μήτρα.

Σπαράγγια
Η γεύση τους δεν τα βοηθάει. Ωστόσο αν τα βάλεις σε ομελέτα ή αν τα αναμείξεις με άλλα λαχανικά, τρώγονται ευχάριστα. Αν δε, σκεφτείς και πόσο ωφελούν σε θέματα γονιμότητας (είναι πλούσια σε φολικό οξύ), την επόμενη φορά δεν θα τα προσπεράσεις στον πάγκο της λαϊκής αγοράς.

Διάβασε εδώ για τις 10 super τροφές που μειώνουν το άγχος.