Aπό επιλογή ή όχι το να ζεις μόνη σου μπορεί να είναι τέλειο

Εντάξει συμφωνώ, ώρες ώρες αυτή η μοναξιά που νιώθεις είναι μίζερη και ανυπόφορη. Αλλά χαλάρωσε κιόλας έχεις άπειρες εναλλακτικές για να καταπολεμήσεις αυτό το ενοχλητικό συναίσθημα.
Aπό επιλογή ή όχι το να ζεις μόνη σου μπορεί να είναι τέλειο



Είτε από επιλογή είτε από κάποια ατυχή περίσταση το να ζεις μόνη σου έχει πολλά πλεονεκτήματα! Μπορεί να μην το καταλάβεις από την αρχή, αλλά ξέρεις πόσες δεσμευμένες εκεί έξω σε ζηλεύουν; Ζηλεύουν αυτή την ελευθερία που έχεις να κάνεις ότι θέλεις, όποτε θέλεις χωρίς να δίνεις λογαριασμό σε κανέναν.

Εντάξει συμφωνώ, ώρες ώρες αυτή η  μοναξιά που νιώθεις είναι μίζερη και ανυπόφορη. Αλλά χαλάρωσε  κιόλας έχεις  άπειρες εναλλακτικές για να καταπολεμήσεις αυτό το  ενοχλητικό συναίσθημα.

Αρχικά ξεκίνα από τα βασικά: Μετέτρεψε το σπίτι σου σε πηγή θετικής ενέργειας.  
Αυτό είναι και το πιο σημαντικό κομμάτι. Είναι σαν να ρίχνεις καινούρια θεμέλια! Αυτός ο χώρο είναι δικός σου γι΄αυτό φρόντισε τον όπως πρέπει.
Να ανοίγεις τις κουρτίνες ώστε να μπαίνει φως μέσα στο σπίτι. Αν έχεις υπαίθριο χώρο γέμισέ τον με λουλούδια και γλάστρες, ακόμα και αν είναι ένα μικρό μπαλκονάκι! Από εκεί μπορείς να παρατηρείς τον κόσμο έξω, να παίρνεις μία δόση χαλάρωσης. Ακόμα και αν νιώθεις μοναξιά κάποιες φορές μπορείς να κάνεις αυτό το μπαλκονάκι το καταφύγιό σου. Θα είσαι μόνη αλλά δεν θα το αισθάνεσαι στην ουσία του. Θα χαζεύεις τον κόσμο έξω και θα ξεγελάς τον εαυτό σου ότι είσαι με κόσμο, γεμίζοντας το οπτικό σου πεδίο με διάφορες εξωτερικές εικόνες.
 
Κάνε καθημερινές... τελετουργίες που θα σου υπενθυμίσουν πόσο ωραίο είναι να είσαι μόνη σου!
Σου αρέσει με το που σηκώνεσαι από το κρεβάτι να χορεύεις το καινούριο χορευτικό της Beyonce; Κάντο! Ποιος σε εμποδίζει; Λικνίσου στους ήχους και απόλαυσέ το! 
Κάνε οτιδήποτε σου αρέσει και σε ευχαριστεί ακόμα και το ιο γελοίο πράγμα που μπορείς να φανταστείς. Δεν σε εμποδίζει κανείς!

Το να έχεις κατοικίδιο είναι πολύ σημαντικό!
Δεν υπάρχει καλύτερη και πιο πιστή παρέα από ένα κατοικίδιο. Αδιαμφισβήτητα θα “ξορκίσει”τη μοναξιά σου! Αν δεν θέλεις γάτα ή σκύλο μπορείς να πάρεις ένα ψάρι και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς! Κανε μια βόλτα από ένα pet shop.

Διασκέδασε πιο συχνά ( ή και καθόλου )!
Ο καλύτερος τρόπος για να μην αισθάνεσαι μοναξιά είναι να έχεις το σπίτι σου γεμάτο με φίλους! Δεν χρειάζεται να έχεις κάποια συγκεκριμένη αφορμή για να βρεθείτε. Δημιούργησε εσύ τις αφορμές! Μπορείτε κάλλιστα να συγκεντρωθείτε και να παίξετε επιτραπέζια!

Δοκίμασε να κάνεις νέα πράγματα!
Ξεκίνα κάτι καινούριο. Μπορεί να είναι μία δεξιότητα , να ξεκινήσεις ένα νέο χόμπι ή να δοκιμάσεις να φτιάξεις μια ανατρεπτική συνταγή . Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να πολεμήσεις την μοναξιά είναι να κάνεις νέα πράγματα που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι δημιουργική.

Το να μείνεις μόνη σου (για όσο διάστημα κρατήσει), είναι η καλύτερη, η ιδανική και η μοναδική ευκαιρία να γνωρίσεις τον εαυτό σου. Να καταλάβεις τα όριά σου. Να δεις μέχρι που αντέχεις και να βρεις τρόπους να το καταπολεμήσεις. Να βρεις τρόπους να περνάς καλά και μόνη σου και συνάμα να ξέρεις ποιες είναι οι εναλλακτικές που μπορούν αν σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα και πιο γεμάτη. 

Πώς να νιώσεις και πάλι δυνατή; Επανεκκίνηση τώρα!