Πώς να νιώσεις και πάλι δυνατή; Επανεκκίνηση τώρα!

Μην κλείνεσαι στον εαυτό σου και κανε μια εσωτερική αναζήτηση!
Πώς να νιώσεις και πάλι δυνατή; Επανεκκίνηση τώρα!



Όλα στην ζωή είναι κύκλος. Τα πράγματα έρχονται και παρέρχονται. Τη μία είναι όλα τέλεια και ξεχειλίζεις από ευτυχία και την άλλη έρχονται τα πάνω κάτω και δεν ξέρεις από που σου έρχεται για να το αντιμετωπίσεις. Αυτή η απότομη εναλλαγή είναι λογικό να σε κάνει να “κλατάρεις” ψυχολογικά και να πρέπει να ξαναρχίσεις από το μηδέν. Δεν είσαι η μόνη. Σε όλους συμβαίνει αυτό. Αν όλα ήταν καλά μόνιμα τότε κάποια στιγμή ίσως (λέμε τώρα) και να βαριόσουν. Με αυτό τον τρόπο μαθαίνεις να πορεύεσαι μέσα από τις δυσκολίες της ζωής και γίνεσαι πιο δυνατή. Μόνο έτσι μαθαίνεις να γνωρίζεις τον εαυτό σου, τα όρια και τις αντοχές σου. Για να επανέλθεις σε μια ισορροπημένη ψυχολογική κατάσταση χρειάζεσαι χρόνο και δουλειά, για να ξαναβρείς την δύναμη να ξαναρχίσεις!

Κάνε μια εσωτερική αναζήτηση!
Αρχικά πρέπει να συνειδητοποιήσεις αν εσύ ευθύνεσαι για μία δυσάρεστη κατάσταση που σου συμβαίνει ή απλά σου συνέβη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα βοηθηθείς αν αποδίδεις σε εξωτερικούς παράγοντες τα δυσάρεστα συναισθήματα για τη ζωή σας. Κανένας δεν ευθύνεται για ότι σου συμβαίνει. Εσύ αφήνεις κάτι να συμβεί είτε από αδυναμία, είτε από ανωριμότητα, είτε γιατί έτσι ήθελες εκείνη τη στιγμή. Κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τις σκέψεις και τις πράξεις σου.
Επίσης δεν μπορείς να τα καταφέρεις σε όλα. Δεν είσαι υπεράνθρωπος! Κάνεις ότι καλύτερο μπορείς αλλά δεν έχει πάντα την ίδια επιτυχία. Κάποια πράγματα στη ζωή σου θα διεκπεραιωθούν όπως πρέπει και άλλα όχι.Μην πτοείσαι!
Αντιμετώπισε τον μεγαλύτερο σου εχθρό, ο οποίος περιέργως είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Μην σου κάνει εντύπωση. Εσύ δημιουργείς τους φόβους σου, εσύ και τους μεγαλώνεις. Πρέπει να εξοικειωθείς με τους βαθύτερους φόβους σου.
Όταν ψάχνεις τη λύση μην κολλάς σε στερεότυπα, γνώμες φίλων και γονιών και σε δυσκολεύουν στο να αντιμετωπίσεις το πρόβλημά σου. Μόνο εσύ ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Δική συ είναι η ζωή, δικά σου και τα λάθη.
Πάρε τη ζωή στα χέρια σου. Δες τι σου λείπει και κάνε τα απαραίτητα βήματα για να τα αποκτήσεις. Σταμάτα να περιμένεις να σε βοηθήσουν οι άλλοι και δράσε μόνη σου. Σε δύσκολες περιόδους μπορεί να χάνεις τον εαυτό σου και να κάνεις απερίσκεπτες κινήσεις όμως όταν θα περάσει η μπόρα θα δεις με ψυχραιμία τα λάθη σου και θα γίνεις πιο ώριμη, ώστε την επόμενη φορά να μην ξανακάνεις τα ίδια.
Διάλεξε να κάνεις ότι σε κάνει να νιώθεις όμορφα εσένα. Αν δεν είσαι εσύ καλά δεν θα είσαι και με τους άλλους!