Πρωινές συνήθειες που δεν πρέπει να παραλείψεις!

Δες τι πρέπει να κάνεις μόλις ξυπνήσεις!
Πρωινές συνήθειες που δεν πρέπει να παραλείψεις!



Το πρωινό ξύπνημα είναι η βάση της ημέρας και η ενεργοποίηση  του οργανισμού ούτως ώστε να γεμίσεις μπαταρίες και να νιώσεις όμορφα με τον εαυτό σου! Η ευχάριστη διάθεση είναι το κλειδί για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις επιτυχώς  στις υποχρεώσεις της ημέρας.
Τι είναι αναζωογονητικό για εσένα; Απλές κινήσεις είναι μην φαντάζεσαι κάτι περίπλοκο. Το σημαντικό είναι να μην τις αμελείς. Ίσως είναι ήδη στο πρόγραμμά σου. 

Το πιο σημαντικό είναι να κοιμάσαι σωστά και περίπου 7-8 ώρες! Ξεκινώντας λοιπόν από την αρχή της ημέρας, στο πρωινό ξύπνημα καλό είναι να κάνεις  τα εξής:
1η κίνηση: Πας στο μπάνιο! Πλένεις  και ενυδατώνεις το πρόσωπό σου, βουρτσίζεις τα δόντια σου και χτενίζεις τα μαλλιά σου. Ρίχνεις και ματιά  στον καθρέφτη έτσι ώστε να νιώσει όμορφα με τον εαυτό σου.
2η κίνηση: Επιστρέφεις στο δωμάτιο. Μετά το μπάνιο και πριν κάνεις οποιαδήποτε άλλη κίνηση, ανοίγεις την μπαλκονόπορτα του δωματίου σου, αερίζεις σεντόνια, σκεπάσματα, μαξιλάρι. Δέκα λεπτά αρκούν για να απομακρυνθούν μικρόβια και να μπει καθαρός αέρας και να ανανεώσει την ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Το καθαρό περιβάλλον στο χώρο που κοιμάσαι είναι ότι πιο σημαντικό.
3η κίνηση: Πηγαίνεις στην κουζίνα και ετοιμάζεις ένα πλούσιο πρωινό. Μην ξεχνάς ότι είναι το πιο σημαντικό και απαραίτητο γεύμα της ημέρας. Επίλεξε φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνες και δημιούργησε ένα πλήρες γεύμα, το οποίο θα σου χαρίσει ενέργεια και θα σου γεμίσει τις μπαταρίες. Συνιστώνται μόνο υγιεινές επιλογές, ιδιαίτερα αν ακολουθείς κάποια αυστηρή δίαιτα. Επιπλέον μπορείς να προσθέσεις αντιοξειδωτικά προϊόντα για να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου και να αποβάλλεις  τις τοξίνες, κατά τη διάρκεια της ημέρας.
4η κίνηση: Άκου  την αγαπημένη σου  μουσική. Ένα ευχάριστο τραγούδι μπορεί να επηρεάσει άμεσα τη διάθεσή σου θετικά. Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν την μέρα τους χορεύοντας ή τραγουδώντας τους στίχους ενός ωραίο τραγουδιού για να τους φτιάξει την ημέρα.
5η κίνηση: Αν προλαβαίνεις τι καλύτερο από το να κάνεις γυμναστική! Η πρωινή γυμναστική είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Δεν θα γεμίσεις απλά με ενέργεια αλλά και με ευεξία. 
6η κίνηση: Κάνε μία λίστα με όσα πρέπει να κάνεις μέσα στην ημέρα σου, για να μην τα ξεχάσεις! Το άγχος δεν σε αφήνει να χαρείς τον ελεύθερο χρόνο σου αφού κάθε φορά που προσπαθείς  να ξεκουραστείς, αρχίζεις να σκέφτεσαι  όλα όσα πρέπει να κάνεις. Γι' αυτό φρόντισε  να εξασφαλίσεις  αρκετό χρόνο για τον εαυτό σου  και την χαλάρωσή σου!

 

Κάνε lifting δια της ψυχολογίας! Δες εδώ πως!