Lifting δια της ψυχολογίας!

Είναι η θετική σκέψη το κλειδί για την νεότητα;
Lifting δια της ψυχολογίας!



Ποιο είναι το αιώνιο ερώτημα των γυναικών; Όχι, μην πάει το μυαλό σου μόνο σε ότι αφορά τους άντρες. Έχουμε και πιο σημαντικές υπαρξιακές αναζητήσεις, που αφορούν την ομορφιά μας και πως θα την διατηρήσουμε εσαεί! Ποιο είναι το κλειδί για την νεότητα, λοιπόν; Καμία απάντηση δεν είναι ικανή να την καλύψει πλήρως. Ή μήπως υπάρχει;

Μήπως τελικά όλα είναι στο μυαλό και στο πως νιώθουμε μέσα μας;(!) Η θετική ενέργεια, η καλή ψυχολογία, η οπτική που βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε τα πράγματα. Μήπως η ψυχολογία μας παίζει τον πιο καίριο λόγο και το πως νιώθουμε επηρεάζει και την εξωτερική μας εικόνα; Αν το καλοσκεφτείς θα καταλάβεις ότι έχει μία βάση. Η σκέψη σου γίνεται δράση. Ότι πιστεύεις μπορεί και να γίνει. Άπειρα βιβλία στα ράφια των βιβλιοπωλείων σε περιμένουν να σου δείξουν τον τρόπο. Όμως τίποτα δεν θα σε καθοδηγήσει εάν δεν το θέλεις και δεν το καταλάβεις από μόνη σου. 

Οι επίμονες αρνητικές σκέψεις πηγάζουν από βαθύτερες εσωτερικές πεποιθήσεις και ανασφάλειες. Χρειάζεται πολύ εσωτερική “δουλειά” να γίνει έτσι ώστε να αμφισβητήσεις τέτοιες σκέψεις και εν τέλει να τις διώξεις.

Πρέπει να εντοπίσεις τις βαθύτερες αρνητικές σου πεποιθήσεις και να τις αντικαταστήσεις με θετικές. Το υποσυνείδητο έχει ένα αρνητικό σύστημα το οποίο αντιστέκεται και θεωρεί ψευδείς και ενοχλητικές τις νέες θετικές πεποιθήσεις. 

Με πιο απλά λόγια,ο τρόπος με τον οποίο θα γεράσουμε θα εξαρτηθεί από τον τρόπο με τον οποίο θα ζήσουμε. Αυτό το είπε ο Αριστοτέλης, πολλά χρόνια πριν ξεκινήσουν οι επιστημονικές μελέτες που αναζητούν τρόπους να απομακρύνουν τα γηρατειά και να αυξήσουν τα χρόνια ζωής. Eάν κάποιος βλέπει τα πράγματα θετικά όπως και να του έρθουν στη ζωή και δεν μιζεριάζει,έχει περισσότερες πιθανότητες να μην αγχώνεται και να διατηρείται νέος. Διότι το άγχος τι είναι; Ρυτίδες!

Γι'αυτό κάνε δραστηριότητες αναψυχής: Ασχολίες που σε ευχαριστούν, όπως το να ακούς μουσική, να διαβάσεις ένα βιβλίο, να δεις μια ταινία στην τηλεόραση, ή να κάνεις το χόμπι σου. Αυτοί είναι μερικοί από τους τρόπους που μπορούν να εκτρέψουν το μυαλό σου από τον αρνητικό, προς τον θετικό τρόπο σκέψης.