Δίαιτα: Υγιεινές συνήθειες για να χάσεις κιλά και να αποκτήσεις καλύτερο σώμα

Αυτό το άρθρο είναι για εσένα που βαριέσαι τη γυμναστική και δεν μπορείς να κάνεις δίαιτα!
Δίαιτα: Υγιεινές συνήθειες για να χάσεις κιλά και να αποκτήσεις καλύτερο σώμα



Βαριέσαι τη γυμναστική, τη δίαιτα και δεν θέλεις να περιορίσεις και να κουράσεις τον εαυτό σου, παρόλο που θέλεις να χάσεις μερικά κιλά και να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά και καλύτερο σώμα. Δεν γίνεται να τα έχεις όλα δικά σου, αλλά σου έχω καλά νέα! Υπάρχει τρόπος να αποκτήσεις καλύτερο σώμα και υγεία, χωρίς να κοπιάσεις, χωρίς να μπεις σε ένα αυστηρό πρόγραμμα το οποίο πρέπει να τηρείς κατά γράμμα και χωρίς να πεινάσεις! Διάβασε με ποιους τρόπους μπορείς να τα καταφέρεις κι επέλεξε εκείνους που ταιριάζουν καλύτερα σε εσένα και που χωρούν στο καθημερινό σου πρόγραμμα.

Περπάτα Αν δεν συμπαθείς τις ασκήσεις υψηλής έντασης, που ανεβάζουν τους σφυγμούς σου, σε κουράζουν, σε κάνουν να λαχανιάζεις και να ιδρώνεις λίγο παραπάνω, τότε απλά περπάτα! Είτε στο διάδρομο  του γυμναστηρίου, είτε σε όποιο άλλο μέρος προτιμάς. Βάλε ακουστικά στα αυτιά σου, άκουσε την αγαπημένη σου μουσική, παραδώσου στις σκέψεις σου και κάνε ένα περίπατο. Αν περπατάς για 40 με 60 λεπτά, τουλάχιστον 2 με 3 φορές την εβδομάδα, και κιλά θα χάσεις και θα δεις ότι θα αισθάνεσαι πολύ καλύτερα, διότι το περπάτημα είναι αγχολυτικό. Περπάτα στο ρυθμό σου και μην αγχώνεσαι με την ώρα. Μπορεί τις πρώτες φορές να νιώσεις ότι θέλεις να σταματήσεις στα πρώτα 20 λεπτά. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Καλύτερα λίγο, από το καθόλου...

10 λεπτά μόνο γυμναστική την ημέρα Άντε, μέρα παρά μέρα! Αν η γυμναστική είναι για εσένα συνώνυμο της λέξης «βασανιστήριο», τότε πάρε την απόφαση να αφιερώσεις μόνο 10 λεπτά από το χρόνο σου για μερικές απλές ασκήσεις. Κάνε λίγα αλματάκια, σκοινάκι, κοιλιακούς, ραχιαίους ή pushups. Θα δεις ότι στην πορεία θα αυξήσεις το χρόνο από μόνη σου, γιατί θα εξοικειωθείς με τη γυμναστική και θα σου αρέσει, αλλά ακόμα και να μη γίνει αυτό ποτέ, ακόμα κι αυτά τα 10 λεπτά είναι καλύτερα από την απραξία.

Μην παρκάρεις ακριβώς απέξω Μην πάρεις το αμάξι σου αν το περίπτερο ή το σούπερ μάρκετ είναι δίπλα στο σπίτι. Ανέβα από τις σκάλες πού και πού, αντί να χρησιμοποιείς συνέχεια το ασανσέρ.

Πήγαινε να χαζέψεις τις βιτρίνες Αντί να κάνεις συνεχώς window shopping, κλείσε τον υπολογιστή και πήγαινε μια βόλτα στα μαγαζιά. Πάρε και μια φίλη σου και χαζέψτε τις βιτρίνες. «Γυμναστική» και διασκέδαση μαζί.

Πίνε νερό Άφησε κάτω τη μπίρα, το κρασί ή αυτόν τον έτοιμο χυμό. Κάθε φορά που διψάς ή θέλεις κάτι να πιεις, πιες νερό! Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο για το σώμα και το δέρμα σου. Σύντομα θα δεις μεγάλη διαφορά τόσο στο στομάχι σου (διότι θα διευκολύνεις κατά πολύ τη διαδικασία της πέψης), όσο και στο βάρος σου. Επίσης, όταν διψάς, να πίνεις μόνο νερό, γιατί κανένα άλλο ποτό δεν ικανοποιεί ουσιαστικά τη δίψα σου.

Χόρεψε Βάλε το αγαπημένο σου τραγούδι και λικνίσου στο ρυθμό. Ή αν σου έχει λείψει, γιατί δεν πας μια βόλτα με τις φίλες σου σε ένα club, να λιώσετε στο χορό, όπως παλιά; Ξέρεις πόσες θερμίδες καις χορεύοντας; Γι’ αυτό κάθε φορά που επιστρέφεις σπίτι και αν βαριέσαι να πας γυμναστήριο, ξέρεις πού θα ξεδώσεις!

Κάνε υγιεινές επιλογές Ακόμα κι αν δεν έχεις το χρόνο να μαγειρεύεις καθημερινά, μην τρως ό,τι πρόχειρο σου έρθει στο μυαλό. Παρήγγειλε ένα μαγειρευτό φαγητό, ή φάε μία σαλάτα. Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής ή να περιορίσεις πολύ τον εαυτό σου, αρκεί να μάθεις να κάνεις πιο υγιεινές επιλογές, κάτι που θα εκτιμήσεις ιδιαίτερα στο άμεσο μέλλον.

Δεν είναι δύσκολο, παραδέξου το! Κι όμως, αυτές οι μικρές αλλαγές στη ζωή σου, θα έχουν αποτέλεσμα αν τις μετατρέψεις σιγά- σιγά σε συνήθειες. Αξίζει να προσπαθήσεις, δεν νομίζεις;

Αυτό το άρθρο θα σε πείσει να κόψεις τα αναψυκτικά!