Heads up girls! 5 πράγματα για τα οποία δεν πρέπει να ανησυχήσεις ποτέ ξανά

Είναι μια απόφαση να είσαι ευτυχισμένη...
Heads up girls! 5 πράγματα για τα οποία δεν πρέπει να ανησυχήσεις ποτέ ξανά



Το άγχος πάει μαζί με την καθημερινότητα. Αγκαζέ. Όσο κι αν προσπαθείς να το διώξεις, εκείνο θα βρει την αφορμή να τρυπώσει στη ζωή και το μυαλό σου. Ανησυχούμε όμως για τα σωστά πράγματα, ή μήπως χαλάμε τη διάθεσή μας και ανεβάζουμε σφυγμούς για λόγους που δεν θα έπρεπε; Που δεν είναι στο χέρι μας, που δεν μπορούμε να ελέγξουμε ή που στην τελική, δεν αξίζει; Αυτά είναι τα πράγματα, για τα οποία δεν πρέπει να πονοκεφαλιάσεις, να ανησυχήσεις και να φοβηθείς ποτέ ξανά!

#1 Χρήματα: Δεν είναι τυχαία πρώτα στη λίστα. Όλα πλέον γυρνάνε γύρω από το χρήμα. Μας αγχώνει η τσέπη μας. Ειδικά αν έχουμε κι άλλα στόματα να θρέψουμε, εκτός από το τομάρι μας, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Είναι ένα θέμα που μας πνίγει. Αλλά όσο δύσκολο κι αν σου φαίνεται, πρέπει λίγο να χαλαρώσεις. Κάνεις ό,τι μπορείς για να συντηρήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εσένα και την οικογένειά σου και αυτό θα έχει αποτέλεσμα. Θα δεις...

#2 Κοινωνική ζωή: Εκτός από την οικογένεια, αγχώνεσαι να είσαι καλή φίλη. Προσπαθείς να μη χάνεσαι από τους κολλητούς σου κι όταν δεν καταφέρνεις να τους δεις συχνά ή να μιλήσεις μαζί τους στο τηλέφωνο, πλημμυρίζεις από τύψεις. Οι άνθρωποι που σε αγαπούν πραγματικά, σε καταλαβαίνουν. Αγχώνεσαι για τον τρόπο που σε βλέπουν οι τρίτοι, για το στιλ σου και τα μαλλιά σου. Ακόμα και αυτές τις μικρές λεπτομέρειες που τώρα σου φαίνονται αστείες, ξέρεις ότι τις σκέφτεσαι καθημερινά. Σταμάτα να αγχώνεσαι για τέτοια μικροπράγματα!

#3 Εργασία: Άγχος κι εργασία πάνε μαζί. Άγχος για να είσαι on time σε υποχρεώσεις που σου έχουν ανατεθεί, άγχος να είσαι καλή και σωστή στη δουλειά σου, άγχος να τα έχεις καλά με το αφεντικό και τους συναδέλφους σου και πάλι άγχος μην χάσεις κι εσύ τη δουλειά σου, όπως τόσος κόσμος, από τη μια στιγμή στην άλλη. Είναι λογικό να περνούν όλα αυτά από το μυαλό σου. Αλλά σκέψου ότι το μόνο που καταφέρνεις τελικά με τόσες αρνητικές σκέψεις είναι να αποσυντονίζεσαι και να πετυχαίνεις το αντίθετο από αυτό που επιθυμείς. Να πελαγώνεις και να μειώνεις την παραγωγικότητα και την απόδοσή σου. Πρέπει να το ελέγξεις!

#4 Σχέση: Η σχέση σου πρέπει να σε ηρεμεί. Με τον άνθρωπό σου πρέπει να περνάς καλά. Σταμάτα να αγχώνεσαι και να στεναχωριέσαι για ανόητα πράγματα, χωρίς λόγο. Μήπως σε απατάει, μήπως σε βαρέθηκε και αν ακόμα νιώθει για σένα όπως τον πρώτο καιρό.  Προσπάθησε να ευχαριστιέσαι και να ζεις την κάθε στιγμή μαζί του, να χαίρεστε την αγάπη και τον έρωτά σας και να μην κουβαλάτε στο σπίτι σας προβλήματα που δεν έχουν να κάνουν με εσάς. Να τα συζητάτε, γιατί με τον σύντροφό σου πρέπει να τα μοιράζεστε όλα, αλλά να μην επιτρέπεις να επηρεάζουν αφενός το μυαλό σου και αφετέρου τη μεταξύ σας σχέση.

#5 Υγεία: Φοβάσαι τις ασθένειες, αγχώνεσαι για την υγεία σου και είναι λογικό. Ως ένα σημείο, δηλώνει υπευθυνότητα, αλλά αν κάνεις τις εξετάσεις που πρέπει τακτικά και προσέχεις το σώμα σου, τότε δεν υπάρχει λόγος να γεμίζεις φόβους και αρνητικές σκέψεις. 

Τις πιο παράξενες αλήθειες για την υγεία σου, θα τις βρεις εδώ.