Νιώθεις εξάντληση; Ανάκτησε τη χαμένη σου ενέργεια σε λιγότερο από 10 λεπτά

Ακολούθησε αυτά τα τρικ...
Νιώθεις εξάντληση; Ανάκτησε τη χαμένη σου ενέργεια σε λιγότερο από 10 λεπτά



Ξυπνάς ορεξάτη για δουλειά, αλλά κάπου μετά το μεσημέρι, τα μάτια σου αρχίζουν να κλείνουν. Τα νιώθεις βαριά, σαν να νυστάζεις λίγο και το κορμί σου είναι κουρασμένο κι εξαντλημένο. Το ίδιο και το μυαλό σου. Δεν μπορείς να δουλέψεις με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησες την ημέρα σου και δε νιώθεις και τόσο ορεξάτη. Τι να κάνεις όμως, όταν έχεις ακόμα συνέχεια και πρέπει να αποδόσεις σωστά στις δουλειές σου; Η λύση που ψάχνεις δε βρίσκεται στον καφέ, στη σοκολάτα ή στα ενεργειακά ποτά. Η καφεΐνη και η ζάχαρη θα σε τονώσουν, αλλά μόνο για λίγο. Ύστερα, η διάθεσή σου θα πέσει και πάλι απότομα και θα νιώθεις ακόμα πιο κουρασμένη.

Αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι, κάθε φορά που νώθεις ότι η ενέργειά σου σε εγκαταλείπει, είναι κάτι που θα την επαναφέρει γρήγορα και θα τη διατηρήσει εκεί ως το τέλος της ημέρας. Κάτι, δήλαδή, από τα τρικ που θα διαβάσεις στη συνέχεια:

1. Να ξεκινάς την ημέρα σου με ένα καλό πρωινό. Πάντα! Όσοι δεν παραλείπουν το πρωινό τους γεύμα έχουν καλύτερο σώμα, δεν παχαίνουν εύκολα, έχουν λιγότερο λίπος και καταπολεμούν το άγχος που τους δημιουργεί η καθημερινότητα. Ένα υγιεινό πρωινό θα σε κρατήσει για αρκετές ώρες, θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις την ημέρα σου δυναμικά, τονώνοντας σώμα και πνεύμα. Μην το ξεχνάς!

2. Κάνε λίγες ασκήσεις stretching. Σαν εκείνες που κάνουν στη γιόγκα. Ενώ ταυτόχρονα ανέπνεε αργά και με σταθερό ρυθμό. Θα βοηθήσουν το κορμί σου να ξεπιαστεί και θα σε χαλαρώσουν από το άγχος και την ένταση.

3. Βάλε το αγαπημένο σου τραγούδι. Τραγούδησε κι εσύ τους στίχους ή χόρεψε. Η μουσική δημιουργεί καλή διάθεση και καταπολεμά το άγχος και το στρες. Αν είσαι στη δουλειά, βαλε τα ακουστικά σου και κάνε ένα μικρό διάλειμμα.

4. Πιες ένα μεγάλο ποτήρι νερό. Αν ο οργανισμός σου είναι αφυδατωμένος, νιώθεις εξάντληση, γι’ αυτό φρόντισε να πίνεις αρκετό νερό! Κάνε συχνά διαλείμματα από τη δουλειά και πήγαινε να γεμίσεις το μπουκαλάκι σου με δροσερό νερό. Ακόμα και αυτή η μικρή βολτίτσα, θα σου κάνει καλό και θα σε βοηθησει να «ξυπνήσεις».

5. Φάε λίγους ξηρούς καρπούς. Μια χούφτα είναι αρκετή για να αποκτήσεις ενέργεια. Οι ξηροί καρποί έχουν μαγνήσιο και φυλλικό οξύ, συστατικά που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό σου.

6. Πάρε ένα ξυλάκι κανέλας και πιπίλισέ το. Έρευνες έχουν δείξει ότι η έντονη αυτή γεύση της κανέλας, σε ξυπνάει στο λεπτό και καταπολεμάει άμεσα το άγχος και την κούραση που νιώθεις. Αν δεν έχεις κανέλα, το ίδιο αποτέλεσμα έχει και η μέντα. Δοκίμασέ το!

7. Κάνε γυμναστική, έστω και 10 λεπτά την ημέρα. Βοήθα το σώμα σου να οξυγονώνεται σωστά. Η άσκηση κάνει καλό στο σώμα, την καρδιά και τον εγκέφαλο και αμέσως μετά από μια μικρή έστω προπόνηση, έχεις τρομερή ενέργεια και διάθεση. Βρες χρόνο να κινήσε με κάθε αφορμή, ακόμα και όταν μιλάς στο τηλέφωνο.

8. Κάνε μια βόλτα στον ήλιο. Θα φτιάξει η διάθεσή σου, θα ενισχύσεις τη μνήμη σου και θα ξεκουράσεις το μυαλό σου. Αν δεν μπορείς να βγεις έξω για έναν μικρό περίπατο, τουλάχιστον άνοιξε τις περσίδες και τις κουρτίνες και άφησε το φως του ήλιου να μπει.

9. Κάνε ένα διάλειμμα για κολατσιό. Φάε μια μπανάνα, ή ένα τοστ. Αν είσαι για αρκετές ώρες νυστική, ίσως η κούραση να οφείλεται στην πείνα που νιώθεις. Προτίμησε ένα σνακ με πρωτεΐνη, για να σου δώσει ακόμα περισσότερη ενέργεια.

10. Απέφυγε όσο μπορείς να συναναστρέφεσαι με αρνητικούς, μίζερους και γκρινιάρηδες ανθρώπους, γιατί θέλοντας και μη θα σου μεταλαμπαδεύσουν την αρνητική τους διάθεση. Προσπάθησε να βρίσκεσαι ανάμεσα σε χαμογελαστούς και ευχάριστους ανθρώπους. Ακόμα κι αν δεν είσαι στη μέρα σου, τέτοιοι άνθρωποι μπορεί να σου φτιάξουν τη διάθεση με το γέλιο και τη θετική τους αύρα.

Δες ΕΔΩ πώς να διαχειριστείς τους αρνητικούς ανθρώπους!